مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور در حاشیه بازدید ازظرفیتهای گردشگری و تاریخی شهداد به پیشنه تاریخی این منطقه اشاره کرد و افزود: ظرفیتهای حوزه میراث فرهنگی منطقه ثبت جهانی شهداد بسیار بارز و برجسته است؛ اما به دلیل مشکلات مالی تاکنون اعتباری برای تعیین مسیرهای گردشگری آن اختصاص نیافته است.
وی افزود: تلاش میکنیم بستر فعالیتهای علمی، پژوهشی و تاریخی منطقه شهداد را آماده کنیم و بازنگری و مطالعات باستان شناسی را در اولویت کار قرار دهیم.
ده پهلوان بیان کرد: باید در کنار جاذبههای لوت، ظرفیتهای میراث فرهنگی شهداد را هم به مردم معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: سفر به شهداد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و امیدواریم بحثهای علمی و پژوهشی مرتبط با شهداد پیگیری و با حمایت وزارت و اداره کل میراث فرهنگی شاهد راه اندازی موزه در شهر تاریخی شهداد باشیم.
معرفی پیشینه تاریخی شهداد به عنوان مکمل گردشگری
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز از شهداد به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری یاد کرد و گفت: باید پیشینه تاریخی شهداد هم در کنار جاذبههای طبیعی لوت به عنوان مکمل گردشگری به دنیا معرفی شود.
سعید شاهرخی افزود: غنای میراث فرهنگی شهداد به اندازه بیابان لوت ارزشمند و اهمیت دارد.
وی با اعلام اینکه سایت باستان شناسی شهداد مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد است، تصریح کرد: میراث کشاورزی و ۵ هزارساله شهداد که کرت بندی کشاورزی آن هنوز قابل مشاهده است در دنیا بی نظیر و بی بدیل است و قدمت این حوزه میتواند برای جامعه علمی و کشاورزی دنیا مهم باشد.