در سال های اخیر به دلیل رواج یافتن استفاده از درمانهای ناباروری و کمک باروری، چند قلوزایی نسبت به گذشته بیشتر شده است.
حاملگی چندقلویی به بارداری با دو یا چند جنین گفته می شود که می تواند شامل دوقلوها، سه قلوها یا قلهای بیشتر باشد. هرچه تعداد جنینها افزایش یابد، مراقبتهای دوران بارداری نیز بیشتر میشود.
اگر همزمان دو یا بیش از دو جنین در رحم رشد کنند، بارداری دوقلویی یا چندقلویی اتفاق میافتد. چندقلویی یکی از انواع بارداری محسوب میشود. معمولا ریسکهای مرتبط با بارداری چندقلویی نسبت به تکقلویی بیشتر است.
احتمال وقوع بارداری چند قلویی کم بوده و انجام برخی کارها میتواند باعث وقوع این نوع بارداری شود، مصرف برخی داروها و انجام روشهای درمان ناباروری احتمال بروز این بارداری را افزایش میدهد.
گاهی اوقات نوزاد متولد شده دقیقاً شبیه به هم، یعنی همسان هستند و گاهی اوقات بیشتر از خواهر و برادرهای معمولی دیگر به هم شباهت ندارند، یعنی ناهمسان هستند. این نوع بارداری انواع مختلفی دارد که هرکدام میتوانند اتفاق بیفتند.
در همین راستا فاطمه عدالت فر، کارشناس مامایی با حضور در یک برنامه تلویزیونی به پاسخ این سوال پرداخت که آیا بارداری اول و تک قلو بودن در بارداری دوم مادرانی که چندقلو دارند٬ تاثیر دارد؟
او سپس توضیح داد که چندقلویی چه عوارضی دارد و گفت: این نوع بارداری احتمال زایمان زودرس را دارد.
عدالت فر در ادامه به توضیح پیرامون این باور پرداخت که آیا مادرانی که چندقلو باردارند باید همه چیز را دو برابر بخورند؟
او در ادامه توضیح داد که آیا مادری که سه باز سزارین شده است٬ میتواند باردار شود؟
این کارشناس مامایی شرایطی را که در آن مادرانی که چند قلو باردارند٬ میتوانند زایمان طبیعی داشته باشند تشریح کرد.
در ادامه به پاسخ سوال مادرانی پرداخت که بعد از چند بار زایمان، چسبندگی گرفته اند. او توضیح داد که این مادران باید چه کاری انجام دهند؟
در پایان عدالت فر به پاسخ یک سوال مهم پرداخت: آیا خانم ها در ۴۵ سالگی هم میتوانند باردار شوند؟