سید ابوالفضل محمدی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه گفت : استان کرمانشاه با توجه به حضور ۳۲۰ واحد فناور و دو شتاب دهنده حوزه فناوری اطلاعات دارای جایگاه ویژهای در اقتصاد دیجیتال غرب کشور است که امید داریم در آینده موجب ایجاد یک قطب اقتصاد دیجیتال در غرب کشور شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه افزود: ۲۵۰ شرکت فعال در حوزه آیسیتی در کرمانشاه دایر هستند که با توجه به اهمیت حوزه اقتصاد دیجیتال در استان و تاکید وزیر ارتباطات بر اهمیت این موضوع در جلسه اخیر با ایشان، شرکتهای یاد شده میتوانند در به ثمر رساندن هدف ایجاد قطب اقتصاد دیجیتال استان دارای تاثیر قابل توجهی باشند.
محمدی با بیان اینکه پروژه فیبر نوری کسب و کارها و منازل در سطح استان بزرگترین پروژه ارتباطی تاریخ کشور است، خاطرنشان کرد: کرمانشاه به عنوان اولین کلانشهر آغاز کنندهپروژه فیبر نوری و با توجه به اهمیت این پروژه در توسعه اقتصاد دیجیتال، تاکنون دارای ۲۴۰ کیلومتر حفاری شهری و حدود ۷۰۰ مشترک اینترنت مبتنی بر فیبر نوری میباشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه ادامه داد: سرعت دانلود اینترنت مبتنی بر فیبر نوری حدود ۹۴۵ مگابیت بر ثانیه است که این سرعت تقریباً ۸۰ برابر میانگین سرعت کنونی دانلود اینترنت ثابت است.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار سیم کارت فعال تلفن همراه وجود دارد، گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مسئول نظارت بر کیفیت اینترنت همراه است و هماستانیهای شریف میتوانند مشکل آنتندهی را از طریق سامانه ۱۹۵ گزارش و پیگیری نمایند.
محمدی با بیان اینکه در تمامی ۳۵ شهر استان اینترنت همراه نسل چهارم و در ۵ شهر نیز اینترنت همراه نسل پنجم قابل دسترسی است، تصریح کرد: در رتبه بندیهای این حوزه کرمانشاه در رتبه بیست و ششم قرار داشت که در طی ۶ ماه کار جهادی با ۴ پله صعود به رتبه بیست و دوم ارتقا پیدا کرد.
وی اشاره کرد: در حوزه ارتباطات روستایی نیز ۹۹.۲۴ درصد از سطح روستاهای استان از پوشش تلفن همراه و حدود ۹۷ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان کرمانشاه از ظرفیت اینترنت پرسرعت برخوردار هستند.
محمدی با اشاره به اینکه اینترنت یکی از ظرفیتهای مهم توسعه جوامع روستایی است، افزود: برای یکهزار و ۶۶۶ روستای بالای ۲۰ خانوار، سایت تلفن همراه با هزینه چندین میلیارد تومانی احداث شده است تا دسترسی مردم در نقاط مختلف استان به شبکه ملی اطلاعات میسر شود که در مناطق کوهستانی صعبالعبور هزینهها و زحمات مضاعفی را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه توجه ویژه به بحث فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال میتواند تاثیر قابل توجهی در حل بسیاری از معضلات و بهبود بسیاری از شاخصهای استان داشته باشد، گفت: مجوز احداث و تجهیز پردیس پارک فاوا و هاب بازیهای رایانهای و پویانمایی در دانشگاه رازی و پارک علم و فناوری استان از طریق وزارت ارتباطات اخذ شد که به یاری پروردگار متعال در آینده نزدیک با دستور استاندار و حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد افتتاح آن خواهیم بود .