ششمین کاروان ترویج و بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی کشت پاییزه در آذربایجان شرقی با محوریت هواشناسی کشاورزی، کم بارشی، افزایش دما و راهکار‌های مقابله با آن همزمان با سراسر کشور برگزار شد.

 مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ششمین کاروان ترویج و بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی کشت پاییزه در ایستگاه‌های هواشناسی خسروشاه و میانه همزمان با سراسر کشور برگزار و از شبکه ملی برکت نیز بصورت زنده پخش شد.

آیت الله عبادپور هدف از برگزاری این کاروان ترویجی را اطلاع رسانی و اگاهی بخشی در خصوص اهمیت و جایگاه توصیه‌های هواشناسی در بخش کشاورزی و شیوه‌های استخراج، تجزیه و تحلیل و دستیابی به آنها، ارائه آخرین اطلاعات کاربردی در خصوص وضعیت بارندگی در سالزراعی جاری، ارائه آخرین توصیه‌های علمی و فنی برای مقابله با کم بارشی و افزایش دما و تبیین اهمیت توجه به بیمه محصولات کشاورزی برای افزایش تاب آوری در مقابل مخاطرات احتمالی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه باید کشاورزی متناسب با اقلیم و سازگار با شرایط باشد افزود: متولیان تولید، کشاورزان و بهره‌برداران باید از آب مراقبت کنند. استفاده از آخرین یافته‌های علمی، بهره‌گیری از کشت‌های گلخانه‌ای و بهره‌مندی از یاوران تولید و کشاورزان نمونه ملی در استان گامی بزرگ در ارتقای بهره‌وری به شمار می‌رود.

معاون پژوهش، فناوری و انتقال‌یافته‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: برگزاری این کاروان ترویج فرصت مناسبی است تا با هم فکری در خصوص وضعیت موجود کشاورزی و تأثیر تغییرات آب و هوا بر آن تبادل نظر کنیم.

بهمن پاسبان اسلام با اشاره به ناپایدار بودن اقلیم در آذربایجان شرقی گفت: اقلیم استان ناپایدار شده است، اما تغییر پیدا نکرده است و کشاورزان و کارشناسان باید به این مسئله توجه داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر اقلیم تغییر پیدا می‌کرد و این تغییرات پایدار می‌بود باید نسبت به تغییر نوع محصولات و ارقام آن‌ها اقدام می‌کردیم، اما در حال حاضر اقلیم ناپایدار است و باید کشاورزی را با این ناپایداری‌ها و تغییرات در آب و هوا سازگار کنیم.

رئیس گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: خوشبختانه با بارش‌هایی که در هفته اخیر در آذربایجان شرقی صورت گرفت به میانگین بارش کشور نزدیک شدیم.

یونس اکبرزاده افزود: استان آذربایجان شرقی جزء ۳ استان اول کشور در زمینه افزایش دماست و ۳.۴ درجه افزایش دما نسبت به حالت نرمال را شاهد هستیم که میزان افزایش دمای بسیار بالایی است و این تغییرات تأثیرات قابل توجهی در حوزه کشاورزی بر جای می‌گذارد.

وی ادامه داد: نوسانات اقلیمی باعث شده است که شدت خشکسالی‌ها در آذربایجان شرقی تشدید شود و این مسئله بر کشاورزی نیز تأثیرگذار بوده است.

بازدید از ایستگاه تحقیقات هواشناسی خسروشاه در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی پایان بخش ششمین کاروان ترویج و بهره وری در استان بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.