جواد اکبریزاده بیان کرد: امسال نیز همانند سالهای گذشته پویش ملی سلامت اطلاعرسانی تغذیه سالم به مدت دو هفته از تاریخ ۱ بهمن آغاز شده و تا ۱۵ بهمن در کل کشور با محوریت اطلاعرسانی بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت در منطقه سیستان برگزار میشود.
اکبریزاده گفت: باتوجهبه اینکه نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی و... همراه است، وزارت بهداشت تأکید بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که میتواند ید موردنیاز را به بدن برساند، میکند و از طرفی تبلیغات نمکهای غیراستاندارد و دارای ناخالصیهای مضر مورد تبلیغ فراوان قرار گرفته است بدین منظور هفتهٔ اول با موضوع نمک و شعار " انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یددار " انتخاب شده است.
وی ادامه داد: باتوجهبه اینکه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهشیافته و از استانداردهای جهانی بیشازپیش فاصله گرفتهایم. هفتهٔ دوم پویش با موضوع لبنیات و شعار " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: این نکته را باید مدنظر قرار دهیم که کاهش و یا حذف لبنیات از برنامه غذایی، زمینهساز شیوع بیماریهایی همچون فشارخون بالا، سرطان، پوکیاستخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی میگردد. همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه میتواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید نیز بشود.
اکبریزاده گفت: اصلاح درست شیوه زندگی بهخصوص عادتهای غذایی مناسب و سالم مردم یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و فشارخون است و آموزش مردم در زمینه رژیم غذایی مناسب اولین قدم مثبت در راستای پیشگیری از این بیماریها است. امید است با کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف شیر و لبنیات شاهد سلامت بیشازپیش در جامعه سیستان باشیم.