حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در نشست هماندیشی با مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران، گفت: سرامیک، محصولات چوبی و نساجی قابلیت صادرات دارد که با توجه به اینکه مناطق آزاد پتانسیل و ظرفیتهای بسیار دارد و معاف از تعرفههای مالیاتی است ظرفیت خوبی برای صادرات محصولات صنایعدستی مازندران محسوب میشود.
او با اعلام اینکه ۴.۵ میلیون دلار صادرات محصولات صنایعدستی در استان داشتیم، از دغدغه تولیدکنندگان در زمینه صادرات و فروش محصولات خبر داد و افزود: باید یک شرکت هلدینگ برای حمایت تولیدکنندگان صنایعدستی در استان ورود پیدا کند.
ایزدی گفت: در منطقه آزاد تجاری با حضور سرمایهگذاران خارجی و داخلی میتوانیم در خصوص صادرات و فروش تولیدات صنایعدستی برنامههای خوبی داشته باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران به برگزاری جشنواره فرهنگی گردشگری مشترک در منطقه آزاد اشاره کرد و افزود: با خدمات دریا محور میتوان گردشگری را توسعه داد و از ظرفیتهای آن در استان استفاده کرد.
او با اشاره به ثبت بیش از ۹۱ نفر شب اقامت در استان از ابتدای سال تاکنون و فعالیت بیش از ۶ هزار تاسیسات گردشگری در مازندران، گفت: با توجه به اینکه در استان چند منطقه به عنوان منطقه آزاد تعرف شده باید برای سرمایهگذاری در سواحل برنامهریزیهای مطلوب صورت گیرد.
ایزدی با اعلام اینکه در استان ۲ هزار و ۸۰۰ آثار تاریخی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ اثر در لیست آثار ملی ثبت شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه پروندههای ثبتی بسیاری در دست اقدام است باید هر چه زوتر برای اجرایی شدن آنها برنامه ریزی شود.
او افزود: وجود آثار تاریخی ثبتی در استان میتواند در جذب گردشگران و مسافران به مازندران نقش بسزایی داشته باشد.
ایزدی با بیان اینکه مازندران در بحث ثبت آثار منقول، غیرمنقول، طبیعی و معنوی قابلیتهای بالایی دارد به ۴ پایگاه میراث ملی و جهانی در استان پایگاه میراث جهانی عباس آباد بهشهر، میراث ملی فرح آباد، اسپهبد خورشید، و یوش اشاره کرد.
او گفت: پایگاه میراث ملی راه آهن در ایستگاه راه آهن ساری در چند ماه اخیر راهاندازی شده است و همچنین بدنبال جهانی کردن پایگاه اسپهبد خورشید، ایجاد پایگاه میراث جهانی جنگلهای هیرکانی در غرب استان و باغ ۳ هکتاری رامسر هستیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران به ۶ شهر دارای بافت تاریخی ساری، آمل، قائمشهر، بابل، آلاشت و بابلسر اشاره کرد و افزود: بزودی بافت تاریخی ۳ شهر دیگر نیز اضافه میشود.
او یکی از بخشهای فعال را صنایعدستی و هنرهای سنتی در استان عنوان کرد و به قدمت بالای صنایعدستی مازندران طبق کاوشها و حفاریهای باستانشناسی در زمینه سفال و نساجی سنتی اشاره کرد و گفت: ۷ هزار هنرمند و صنعتگر صنایعدستی در استان شناسایی و در سامانه مجوز ثبت شده است.
ایزدی به انواع کارگاههای انفرادی، کارگاهی، کارفرمایی و مشاغل خانگی و همچنین کارتهای شناسایی اشاره کرد و افزود: هر سال برای هزار نفر از هنرمندان صنایعدستی دارای مجوز که از تسهیلات استفاده کردند، اشتغال ایجاد میشود.
ایجاد بارانداز فروش در بندر امیرآباد و چپکرود جویبار
حجت الاسلام مجیدرضا فولادی مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری صنعتی مازندران در این نشست به ۳ منطقه امیرآباد بهشهر، چپکرود جویبار و نوشهر اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بندر نوشهر کاملا اسکله و بارانداز صادرات و واردات در حوزه گردشگری است میتوان برای تجارت و بازرگانی فقط از این بندر استفاده کرد.
او با اشاره به اینکه بندر امیرآباد به عنوان سومین بندر در کشور معرفی شده است، افزود: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار بالای بندر امیرآباد و صادرات و واردات با کشورهای CIS، آسیای میانه و قفقاز در بحث توسعه گردشگری و تولیدات صنایعدستی این بندر قابلیت بسیار بالایی دارد.
حجت الاسلام فولادی با تاکید بر اینکه میراث تاریخی استان باید حفاظ شود، گفت: در حوزه صنایعدستی با وجود کارگاههای تولیدی میتوانیم در بحث جذب گردشگران و منابع ارزی که یکی از بزرگترین خدمات به جمهوری اسلامی است برنامهریزی کنیم.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری صنعتی مازندران به بحث آموزش هنر و صادرات تولیدات صنایعدستی به هنرمندان و صنعتگران تاکید کرد و افزود: باید حوزههای توریسم محور را در دستورکار قرار دهیم.
او از ایجاد سرای تجاری در شان سرمایهگذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد مازندران خبر داد و گفت: باید از حضور و همکاری سرمایهگذاران برای توسعه تجارت و صادرات در ۳ منطقه آزاد تجاری استان استفاده شود.
حجت الاسلام فولادی سیاست منطقه آزاد را در دو اصل جذب سرمایهگذار خارجی و تولید و صادرات عنوان کرد و افزود: باید ارزآوری و صادرات محور در دستورکار منطقه آزاد قرار گیرد.
او ادامه داد: در بندر امیرآباد و چپکرود جویبار یک بخش برای صادرات و تولیدات صنایعدستی و ایجاد بارانداز برای فروش و بازاریابی در نظر گرفته میشود.
او گفت: با توجه به منطقه بکر بابلسر برای ایجاد پروژه گردشگری از سرمایه گذاران خارجی و اروپایی جهت همکاری دعوت میکنیم.