حجتالاسلام علیاکبر سبزیان در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی مشارکتی «سلام» شهرستان گناباد که در راستای اجرای عدالت فرهنگی و اجتماعی و افزایش سرانه فضاهای کتابخانهای در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد اظهار داشت: امام صادق(ع) به مفضل میفرماید« بنویس و علمت را گسترش بده و به میراث بگذار» و تاکید میفرمایند«یک روزی فرا میرسد که مردم آرامش را در انس با کتاب مییابند».
وی با اشاره به فضای مشوش جهان امروز، تصریح کرد: امروز زمانی است که امام صادق(ع) از آن یاد کردهاند، قرصهای آرامبخش و التیام بخش در بهبود حال انسان بازه زمانی دارند؛ اما مطالعه یک کتاب خوب، یک عمر انسان را بیمه و آرام میکند. امام سجاد(ع) میفرمایند«در این کره خالی اگر فقط قرآن باشد و هیچکس نباشد، من از هیچ چیز خوف نمیکنم»، این بدین معناست که اگر کتاب به عنوان پایدارترین و ماناترین ابزار در زندگی باشد، انسان قطعا آرام خواهد گرفت.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تاکیدکرد: اثر خوب کتاب را باید به جامعه منتقل کنیم. اگر کتاب خوب، خوب معرفی و خوانده شود، موجب تغییر و تحول مثبت در سبک زندگی انسان میشود.
سبزیان اظهارکرد: اعتقاد دارم بسیاری از مشکلات و معضلات رفتاری و فکری انسان با کتاب درمان میشود. همانگونه که امیرالمومنین(ع) فرمودهاند«اگر انسان با کتاب آرامش بگیرد، هیچ آرامشی را از دست نخواهد داد». این قبیل تاکیدات بزرگان و ائمه اطهار(ع) درباره کتاب بر این است که هر آنچه که به دانایی انسان کمک کند، بدون شک تبدیل به توانایی میشود. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم انقلاب میفرمایند«روی دیگر دانایی، توانایی است». اگر انسان بداند، توانا و اگر بخواند، قدرتمند میشود.
وی افزود: امروز برای رسیدن به ایران قدرتمند باید به دنبال ایران دانا و کتابخوان باشیم. اگر چه امروز شاهد استفاده بی رویه از فضای مجازی برای دستیابی به سطح دانش در جامعه هستیم، اما خوشبختانه کتاب همچنان جایگاه خود را به عنوان منبعی برای رسیدن به عمق دانش حفظ کرده است. کتاب ابزاری است که انسان را اندیشمند، اهل فکر و تصویرساز میکند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با اشاره به برخی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کتاب و اهمیت کتابخوانی، بیان کرد: ایشان علیرغم بسیاری از دغدغهها و مسئولیتهای فراوانی که بر عهده دارند، همچنان مطالعه را یک اولویت قرار دادهاند؛ لذا ما دیگر نمیتوانیم دلیلی برای نادیده گرفتن این امر داشته باشیم.
سبزیان ضمن تقدیر از موسس و خیر کتابخانه عمومی مشارکتی سلام شهرستان گناباد، گفت: حضور دغدغهمندانه و مطالبهگری ایشان در این حوزه قابل تقدیر است. اما بدون شک پس از این آئین مطالبات مردم از شما در حوزه فرهنگی بیشتر خواهد شد.
وی بیان کرد: شما میتوانید از طریق این کتابخانه مفاخر شهر گناباد، روستاها و صنایع خود را با بهره گیری از ظرفیت آن، جهانی کنید.
در ادامه محمد ملایی، خیر و موسس کتابخانه عمومی مشارکتی سلام شهرستان گناباد گفت: خداوند در قرآن کریم میفرماید« ای انسان! به طعامی که میخوری، نگاه کن و دقت کن». از امام صادق(ع) میپرسند «منظور از این طعام چیست» میفرمایند«خوراکهای ذهنی»، یکی از دغدغههای مهم من در حوزه فرهنگی، تهیه طعام و خوراک ذهنی مناسب برای جامعه بوده است و بهترین بستر برای این امر راه اندازی کتابخانه بود.
وی ضمن تقدیر از دست اندرکاران در راستای راه اندازی این کتابخانه، تاکید کرد: در هنگام ساخت این مجموعه، توجه ویژهای به معماری و بنای اسلامی و بومی شهرستان گناباد داشتیم، در واقع هدف از این کار، حفظ تاریخ و معماری و حمایت از صنایع بومی شهرستان بود.
در پایان احمد مظلوم، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان گناباد اظهارداشت: کتابخانه های عمومی پس از مساجد و مدارس بزرگترین شبکه اجتماعی جامعه هستند. کتابخانه ها امروز دیگر صرف امانت کتاب و سالن مطالعه فعالیت نمیکنند، بلکه در حال تبدیل شدن به پاتوقهای اجتماعی و فرهنگی هستند.
وی با بیان اینکه امروزه بیش از 40 خدمت در کتابخانه های عمومی در حال ارائه است، افزود: مایه افتخار است که بسیاری از این خدمات نوین اعم از حمایت از کسب و کارهای کوچک، سوگوارههای فرهنگی و هنری، اعزام کاروان مروجان به روستاهای مناطق کم برخوردار و دورافتاده، برگزاری محافل ادبی، برگزاری مسابقات کتابخانه ای و ... در کتابخانههای عمومی شهرستان ارائه میشود.
مظلوم تصریح کرد: در حال حاضر 16 باب کتابخانه در شهرستان فعالیت دارند که 11 باب آن نهادی و تعداد 5 باب از آن بصورت مشارکتی فعالیت میکنند.
گفتنی است،کتابخانه عمومی مشارکتی «سلام» با مساحت 400 مترمربع و زیربنای 300 مترمربع واقع در شهرستان گناباد، خیابان سعدی 1، روبروی بقعه سید ابراهیم(ع) با تعداد بالغ بر 2200 نسخه کتاب به ارائه خدمات کتابخانهای میپردازد.