شهرام صیادی با اعلام آغاز پویش تغذیه سالم در البرز گفت: اصلاح سبک زندگی به ویژه داشتن شیوه غذایی سالم یک راهکار مهم و اولین قدم برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت است.
وی ادامه داد: پویش ملی تغذیه سالم همزمان با سراسر کشور از ۱ لغایت ۱۵ بهمن ماه در البرز با دو شعار انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار و ازکودکی تاپیری، لبنیات دوست سلامتی آغاز میشود.
صیادی با بیان اینکه میزان نیاز نمک در فرد سالم، حدود ۳ تا ۵ گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) است، افزود: حداقل مصرف روزانه نمک در البرز ۹.۵۲ گرم یعنی ۲ برابر میزان مطلوب است. تبلیغات زیادی برای استفاده از نمکهای غیر تصفیه و بدون ید با عناوین نمکهای دریا، رنگی میشود که همه اینها باعث به خطر افتادن دستاوردهای ۲۰ ساله کنترل وپیشگیری بیماری هاو عقب ماندگیهای ناشی ازکمبود ید در فرد میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: شیر و لبنیات سالم از مواد ضروری درسبد غذایی روزانه افراد است. تنها ۷.۷ از مردم استان البرز به صورت روزانه به میزان مطلوب از شیر ولبنیات استفاده میکنند. طبق جدیدترین آمار مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۶ مصرف شیر در افراد ۱۵ سال و بیشتر در هفته به طور متوسط ۳.۶۶ لیوان و در سال ۱۳۹۹، ۲.۸ لیوان گزارش شده است واین درحالی است که روزانه ۲ تا ۳ لیوان شیر ولبنیات باید در رژیم غذایی افراد استفاده شود.
وی افزود: چنانچه افراد به میزان مناسب شیر و لبنیات مصرف نکنند درآینده با مشکلات فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی و کوتاهی قد نسل جدید روبرو میشویم.