نشست ضابطان قضایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲) باحضور دکتر محمدحسن صادقیمقدم معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان، حجتالاسلام والمسلمین موحدیآزاد دادستان کل کشور، دکتر غلامرضا مولابیگی عضو حقوقدان شورای نگهبان، دکتر صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران، دکتر امیری اصفهانی معاون سیاسی و امنیتی دادستان کل و دکتر منصوری معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان در سالن اجتماعات شورای نگهبان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، ابتدا دکتر صادقیمقدم خلاصهای از فرآیندهای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان و عنوان کرد که اکنون انتخابات در مرحله بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان قرار دارد و اعضای این شورا در حال بررسی به شکایات و اعتراضهای داوطلبان تاییدصلاحیتنشده هستند.
وی سپس با اشاره به ماده ۸۴ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: طبق این قانون از این دوره باید تعدادی از ناظران انتخاباتی شورای نگهبان تحت عنوان ضابطان قضایی با هدایت قوه قضائیه و دادستانی کل کشور عمل کنند.
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان همچنین ضمن قدردانی از فعالیتهای ناظران انتخاباتی که تعداد آنها حدود ۳۰۰ هزار نفر است و از اقشار مختلف مردم هستند و هیچگونه رابطه استخدامی با شورای نگهبان ندارند، تاکید کرد: ناظران انتخاباتی، مدافعان حریم «مردمسالاری دینی» هستند.
گفتنی است؛ طبق ماده ۸۴ قانون انتخابات مجلس «ناظرانی که با رعایت شرایط ماده ۳۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۴ اسفند ۱۳۹۲، از سوی شورای نگهبان به قوه قضائیه معرفی میشوند پس از گذراندن دورههای آموزشی و مهارتی قانون اخیرالذکر و صدور گواهی از سوی دادستان از زمان ثبتنام داوطلبان تا پایان تایید نهایی انتخابات توسط شورای نگهبان، ضابط خاص جرائم انتخاباتی محسوب میشوند.»
در ادامه این نشست دادستان کل کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان اظهار کرد: در شورای نگهبان و نهادهای درگیر امر انتخابات تلاشهای بسیاری در حال انجام است تا انتخابات روز جمعه ۱۱ اسفند باشکوه برگزار شود. بنده از تلاش همه دستگاهها به خصوص تلاشهای کارکنان شورای نگهبان و همکارانم در دادستانی کل کشور قدردانی میکنم.
وی سپس ابراز امیدواری کرد: انتخابات با سلامت و امنیت بالایی برگزار شود و صحنه دیگری از اقتدار نظام جمهوری اسلامی به نمایش درآید. در این رابطه باید تلاش کنیم و عملکرد ما نباید هیچگونه شائبهای به همراه داشته باشد. دشمن تلاش دارد تا مردم در صحنه انتخابات حضور نداشته باشند و در این رابطه طراحیها و هزینههای بسیاری انجام میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین موحدیآزاد همچنین خبر داد که جلسات ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی به صورت مرتب در حال برگزاری است و اطلاعرسانیهای لازم در این خصوص صورت گرفته است.
وی همچنین خطاب به ضابطان قضایی عنوان کرد: دستورالعملهای لازم برای ضابطان قضایی انتخابات آمادهسازی و عنوان شده که ضابطان در صورت بروز جرم و تخلف چه کاری باید انجام بدهند. ضابطان خاص باید به ضابطین عام گزارش دهند و آنها در ارتباط با قاضی کشیک به پیگیری جرم و تخلف بپردازند.
دادستان کل کشور به موضوع «جهاد تبیین» که تاکنون چند بار از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است نیز اشاره کرد و گفت: لازم است اقدامات فرهنگی و رسانهای مناسبی در راستای جهاد تبیین انجام بگیرد.
در این نشست دکتر صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران و دکتر امیری و دکتر منصوری معاونان دادستانی کل کشور نیز به ارائه گزارش و نکاتی در مورد اقدامات انجام شده و دستورالعمل فعالیتی ضابطان قضایی پرداختند.
بالغ بر ۲ هزار ضابط قضایی در سراسر کشور نیز که تاکنون در دورههای آموزشی مورد نیاز حضور یافته بودند به صورت ارتباط تصویری در این نشست حضور داشتند.