سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: از ابتدای سال صادرات گوجه فرنگی زراعی به ترتیب در فروردین، اردیبهشت و آبان، صادرات گوجه فرنگی گلخانهای در خرداد، اردیبهشت و فروردین و صادرات گوجه فرنگی گیلاسی در آذر، فروردین و اردیبهشت از سایر ماهها بیشتر بوده است.
او گفت: امسال تولید و صادرات گوجه فرنگی فراز و فرودهایی داشته است، اما با این وجود صادرات این محصول تغییر چندانی را در ۹ ماهه امسال نداشته است به طور کلی از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، صادرات انواع گوجه فرنگی ۴۸۰ هزار و ۴۴ تن به ارزش ۲۳۲ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۸۴۴ دلار بوده که به ۲۰ کشور صادر شده است.
او گفت: در ۹ ماهه امسال سه نوع گوجه فرنگی زراعی، گوجه فرنگی گلخانهای و گوجه فرنگی گیلاسی صادر شده است.
به گفته لطیفی، بیش از ۹۴.۷ درصد صادرات انواع گوجه فرنگی به ۶ کشور صادر شده است که در این میان ۷۶ درصد این محصول به دو کشور عراق و امارات صادر شده است.
او در پاسخ به این سوال که مقاصد صادرات گوجه ایرانی به کدام کشورها است؟ گفت: عراق با خرید ۳۰۸ هزار تن، امارات با ۱۶۷ هزار تن، پاکستان با ۳۱.۵ هزار تن، قطر با ۲۷.۶ هزار تن، افغانستان با ۱۸.۶ هزار تن و عمان با ۱۱.۸ هزار تن ۶ مقصد نخست صادرات گوجه فرنگی ایران بودند و روسیه با خرید ۱۰.۳ هزار تن، سوریه با ۵.۱ هزار تن، ترکمنستان با ۲.۷ هزار تن، ارمنستان با ۲.۵ هزار تن، تاجیکستان با ۲.۱ هزار تن، قزاقستان با ۶۵۴ تن، کویت با ۱۱۰ تن، ترکیه با ۶۳ تن، بلاروس با ۵۳ تن، گرجستان با ۵۱ تن، آذربایجان با ۴۶ تن، بلغارستان با ۱۷ تن، قزاقستان با ۴.۸ تن و اوکراین با ۴.۷ تن، مقاصد هفتم تا بیستم صادرات انواع گوجه فرنگی زراعی، گلخانهای و گیلاسی در ۹ امسال بوده است.
او گفت: همچنین سهم وزنی هر یک از انواع گوجه فرنگی صادر شده از کل صادرات این محصول، ۷۱ درصدگوجه فرنگی زراعی، ۲۸ درصد گوجه فرنگی گلخانهای، ۴ دهم درصد هم گوجه گیلاسی و از لحاظ ارزش صادراتی گوجه فرنگی زراعی بیش از ۶۷درصد، گوجه فرنگی گلخانهای بیشتر از ۳۱ درصد و گوجه فرنگی گیلاسی کنی بیشتر از نیم درصد کل صادرات گوجه فرنگی در ۹ ماه امسال را به خود اختصاص دادند.