امروزه پدیده تروریسم به یکی از مهمترین دغدغههای امنیتی ملتها و دولتها در سراسر جهان تبدیل شده است و گسترش این پدیده شوم منحصر به منطقه یا دولت خاصی نیست. هرچند که برخی کشورها خاصه دولتهای مرتبط با نظام سلطه نفع خود را در افزایش تنشها میدانند و به رواج تروریسم دامن میزنند و از این آب گلآلود شاهماهی صید میکنند، اما رویه غالب در جهان کنونی این است که تروریسم در همه مناطق اعم از کشورهای کوچک، کمترتوسعهیافته تا بزرگترین قدرتهای دنیا ریشه دوانده است و مصادیق آن روزانه در اخبار تحولات دنیا به چشم میخورد.
ازهمین رو همگام با اوجگیری فعالیتهای تروریستی، تمهیدات بینالمللی مختلفی نیز برای مقابله با جریان تروریسم خرد و کلان در نظر گرفته شد، اما شرایط حاکم بر نظام بینالملل نشان میدهد که قوانین و تمهیدات بینالمللی برای مقابله با پدیده مخرب تروریسم بسیار ناتوان است و نتوانسته جهان را از لوث وجود تروریستها پاک کند و امنیت و صلح را به جوامع انسانی بازگرداند. جمهوری اسلامی ایران نیز به تبع حضور فعال در مناسبات منطقهای همواره مورد توجه تروریستها بوده و در این مسیر با انواع گروههای تروریستی در سطح منطقه و حتی فرامنطقهای مانند رژیمصهیونیستی و سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) که در پناه دولتهای غربی مشغول فعالیت هستند، مبارزه کرده است.
پایان خویشتنداری ایران در مقابل تروریستها
روایتهای تاریخی نشان میدهد که ملت ایران از بدو انقلاب مورد تهدید تروریستها قرار گرفته است و این روند نامبارک با ترور دانشمندان هستهای کشور و حوادث تروریستی اخیر در شاهچراغ و کرمان تداوم یافته است تا اینکه خویشتنداری جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با جریانهای تروریستی به خواست ملت ایران که به گفته امام راحل صاحبان اصلی انقلاب هستند، پایان یافت و نیروهای دفاعی کشور بهمنظور دفاع از تمامیت ارضی کشور و اتمامحجت با تروریستها، مواضع گروهک تروریستی جیشالظلم را مورد هدف قرار داده و این پیام صریح را به معاندان ایران اسلامی داد که نظام جمهوری اسلامی ایران درخصوص برقراری امنیت شهروندان و منافع ملی خود با هیچ دولتی تعارف ندارد، زیرا مقابله با پدیده تروریسم با امنیت ملی آن پیوند خورده است و در مسیر دستیابی به استقلال همهجانبه خود به مبارزه با پدیده تروریسم در داخل کشور و حتی بیرون از مرزهای خود پرداخته است و کشورهای همسایه انحلال گروهک تروریستی داعش را مدیون تلاشهای صادقانه و مستمر ایران در این خصوص هستند و جامعه بینالملل نیز از این مسأله سود برد.
تنش صورتگرفته در روابط ایران و پاکستان نیز در راستای همین اقدام بود و دولت ایران صراحتا اعلام کرد با تمام احترامی که برای حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان قائل است، اما ریشهکنی جریان جیشالظلم امری ضروری است که به تقویت امنیت این دو کشور همسایه و برادر منجر میشود و اقدام ایران در انهدام مقر این تروریستها که کارپرداز آمریکاییها هستند، در این راستا بود.
ضرورت مقابله با فعالیتهای مخرب جیشالظلم
نام گروهک تروریستی «جیشالعدل» بهواسطه حملات تروریستی اخیر، بارها به گوشمان خورده است و فعالیت مخرب آنها، خانوادههای زیادی را در کشورمان داغدار کرده و ماجرای ربودن مرزبانان میرجاوه، حملات به راسک، حمله به واحدهای سپاه و ... ازجمله آنهاست، بنابراین مقابله با این گروهک در راستای ارتقای امنیت مرزهای کشور بود بهویژه که دولت ایران مکررا از دولت پاکستان خواستار پاکسازی و تحویل تروریستها شده بود که این امر به دلایل مختلف نادیده گرفته شد تا اینکه جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت اصل بازدارندگی اقدام به پاکسازی تروریستها کرد و این گام میتواند فرصتی برای انحلال این گروه تروریستی باشد، اما در این میان بدخواهان زیادی به تماشا نشستهاند تا روابط مطلوب ایران با همسایگان را تحتالشعاع قرار داده و از این شکاف به نفع اهداف سوء خود بهرهبرداری کنند، بنابراین افزایش تنشها با دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و سیاستمحوری ایران در رعایت حسنهمجواری در تضاد است بهویژه که تشابه اهداف ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم و گروههای جداییطلب کمک میکند تا این دو کشور فارغ از اختلافات، اقدام به تشکل یک تیم مشترک عملیاتی برای مقابله با تروریستها کنند تا ضمن افزایش امنیت داخلی و منطقهای، تلاشهای دشمن صهیونیستی و حامیان آن را برای تنشآفرینی خنثی کنند.
منبع: جام جم
سوال آیا با این کار تروریسم از بین میره؟
آیا روش درست مبارزه با تروریست ها فقط روش نظامی هست؟
سوال : تروریسم محصول چیست و روش ریشه کردن اون چیه؟
اگر قرار بود با این روش مشکل نا امنی و تروریسم حل بشه آمریکایی ها در عراق و افغانستان شکست نمی خوردند...
تا زمانی در استان های سیستان و بلوچستان و کردستان و ... نا عدالتی و فقر و بی سوادی و عدم رفاه و شرایط آموزشی و فرهنگی و هنری لازم وجود داشته باشه گروهک ها برای عضو گیری به راحتی از افراد فقر و گرسنه و کم سواد سوء استفاده نمی کنن...
مطمئنا افرادی که به گروه های تروریستی خدمت می کنند هم دارای عقل و منطق و شعور هستند و اگر از شرایط شغلی مناسب و رفاه و سواد و آگاهی لازم برخوردار باشن مجبور به ورود به گروه های شرور بر علیه کشورشون نمیشن.
تروریسم محصول فقر مادی و فرهنگی و نا عدالتی اجتماعی هست. سران تروریست ها فقط با ابزار فقر و بی سوادی در مناطق مرزی موفق به جذب نیرو میشن...