روح الله لایق معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پایش زمستانه زیستگاههای آبی استان منجر به شناسایی این گونه بسیار کمیاب شد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که تغییر اقلیم موجب شده تا این گونه بسیار کمیاب برای زمستان گذارانی، آبهای این منطقه را برای فرود انتخاب کند، این گونه معمولا در مناطق گرمتر فرود میآید و با توجه به اینکه امسال زمستان سردی در این استان حاکم نبود، شرایط برای حضور این گونه از پرنده مهاجر فراهم شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: اردک دم دراز نوعی اردک کوچک مهاجر و دریازی است که در محدوده دریاهای شمال، توندرا و نواحی قطبی و آبهای عمیق سواحل دریاها و دریاچهها با چالاکی و مهارت زیاد غواصی و غذای خود را جستجو میکند.
وی با بیان اینکه اردک دم دراز گونه بسیار کمیاب در ایران به صورت مهاجر سرگردان و در محدوده غربی دریای خزر دیده میشود، افزود: این پرنده غذای خود را با غواصی در اعماق آبها به دست میآورد و اغلب از بی مهرگان وحشرات آبزی و سخت پوستان، نرم تنان، ماهی ها، تخم ماهی، ونیز از گیاهان آبزی تغذیه میکند.
لایق افزود: این پرنده اغلب زمستانها را در اقیانوسهای باز و دریاچههای بزرگ آب شیرین میگذراند و تابستانها را در استخرهای طبیعی، برکه ها، تالابها و رودخانهها سپری میکند.