حسن اروجی مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: سارقان از ابتدای امسال با سرقت کابل تلفن، علاوه بر قطعی تلفن ۶۰ هزار مشترک منطقه، موجب تحمیل ماهانه پنج میلیارد ریال هزینه به مخابرات استان شده اند.
او افزود: راه اندازی سریع و نصب کابلهای سرقت شده، از وظایف شرکت مخابرات است از این رو، جبران و رفع نقص ناشی از این نوع سرقتها زمان زیادی از شرکت مخابرات میگیرد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی هزینه نصب هر متر کابل تلفن را بین پنج تا ۱۰ میلیون ریال دانست و ادامه داد: منابع اعتباری مخابرات نیز محدود است و قادر به انجام عملیات کابل کشی به این گستردگی در استان نیست.
اروجی بیان کرد: مشکل ارتباطی مشترکانی که کابلهای تلفن آنان سرقت شده است در صورت ثبت درخواست در سامانه شرکت مخابرات و دریافت پیامک تایید، در کمتر از ۱۰ روز برطرف خواهد شد.
او تصریح کرد: مخابرات برای وصل دوباره ارتباطهای قطع شده، نیاز به تجهیزات جدید و جایگزین دارد که به دلیل بالا بودن میزان سرقت ها، در تامین تجهیزات موردنیاز با مشکل رو به رو است و همین مساله مدت زمان قطعی و انتظار برای رفع آن را طولانی کرده است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی تاکید کرد: فیبر نوری علاوه بر مزایای دیگر به دلیل داشتن الیاف ساده، ارزش اقتصادی چندانی ندارد و به همین دلیل سارقان رغبتی به دزدی آنها ندارند.
اروجی اظهار کرد: در کل کشور هفت میلیون اشتراک فیبر نوری برای اینترنت پرسرعت هدف گذاری شده است که سهم خراسان رضوی در مرحله نخست، ۱۳۶ هزار مورد است.
او جایگزینی فیبر نوری با کابلهای مسی را مهمترین راهکار مقابله با سرقتها دانست و افزود: دیگر از کابلهای مسی برای خطوط مخابراتی استفاده نمیشود و در نصبهای جدید نیز از فیبر نوری بهره گرفته میشود تا انگیزه سرقت کابل از سارقان گرفته شود.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی ادامه داد: شرکت مخابرات به تدریج در حال جایگزین کردن کامل فیبر نوری به جای کابل مسی برای کل مشترکان است که با تحقق این اقدام، دیگر کابلی به سرقت نخواهد رفت.
اروجی بیان کرد: طرح ملی "نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران" (نجما) در خراسان رضوی پیشرفت ۳۲ درصدی داشته است و این استان جزو استانهای برتر کشور در اجرای این طرح بوده است.
او تصریح کرد: در قالب اجرای طرح نجما در استان، ۹۱ طرح برای ۱۳ شهرستان تعریف شده است که تاکنون ۲۸ طرح آن در شهرستانهای مشهد، سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و کاشمر به بهره برداری رسیده است و بقیه طرحها نیز تا پایان شهریور ۱۴۰۳ به بهره برداری میرسد.