تلفن ثابت در منازل به ارتباطی پایدار و ماندگار تبدیل شده است. آنچنان که در بیشتر موارد آرامش خاطر شهروندان را فراهم کرده است. از مادران نگران از فرزند گرفته تا پدران نگران از سلامت والدین که تنها دلخوشی شان تلفن ثابتی است که میتوانند روزانه با آن تماس گرفته و جویای احوالشان باشند.
اما مدتی است که مردم در برخی نقاط مشهد دیگر این آرامش خاطر را ندارند، زیرا سارقان، کابلهای تلفن ثابت را به سرقت برده اند و تا کنون مخابرات هیچ اقدامی نکرده است. این نگرانی اکنون با گذشت بیش از یکسال تبدیل به اعتراض شده است و مردم از نبود تلفن ثابت و قبضهایی که همچنان برایشان صادر میشود گلایه دارند.
سرقت کابلهای تلفن صدای مردم را در آورد
خانم محمدی ساکن محله خواجه ربیع است. او در مورد وضعیت سرقت کابلها و قطع طولانی مدت تلفن ثابت محله، گفت: بیش از یکسال است که با سرقت کابلهای تلفن، مردم منطقه خواجه ربیع از داشتن تلفن ثابت محروم هستند و این مسئله مشکلات زیادی را برای همه به وجود آورده است.
او گفت: روزانه که از خانه خارج میشوم نگران فرزندانم هستم که در خانه تنها هستند و مجبورم چند بار به آنها زنگ بزنم، اما نبود تلفن ثابت این آرامش را از من گرفته و باعث نگرانیهای زیادی برای ما شده است.
عمو حسن مغازه دارخیابان مهرمادر ۲۵ است که در گفتگو با خبرنگار ما ضمن انتقاد از برخورد نامناسب مسئولین مخابرات منطقه گفت: برای فروش اجناس مغازه ام نیاز به دستگاه کارتخوان دارم، اما از زمانی که کابلها را به سرقت برده اند، مشتریانم نصف شده اند، زیرا همه با کارت میخواهند خرید کنند و دیگر کسی پول نقد با خود ندارد. بیشتر مردم ترجیح میدهند از مغازهای خرید کنند که دستگاه کارتخوان فعال داشته باشد.
او گفت: برای رفع مشکلمان با ۲۰۱۱۷ تماس گرفتیم و آنها به ما قول پیگیری دادند، اما تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است. به مخابرات منطقه نیز مراجعه کردیم، اما برخورد خوبی نداشتند، طوری با ما رفتار میکردند که انگار ما مقصر هستیم.
آقا ولی، مرد کهنسال خیابان امت است که در گفتگو با خبرنگار ما از قطع بودن تلفن ثابت خود گلایه دارد. او ضمن انتقاد از پیگیری نکردن مخابرات، گفت: مدت زیادی است که تلفن ثابت نداریم. برای ما که عمری با تلفن ثابت دکمهای کار کردیم، استفاده از موبایل سخت است، مخصوصا زمانی که نیاز سریع به تلفن داریم.
او گفت: ما افراد کهنسال که انواع بیماری را داریم بیشتر مواقع نیازمند تماس با اورژانس هستیم، اما نبود دسترس به تلفن به نگرانی و ترس مان افزوده است.
دسترسی نداشتن به اورژانس، پلیس، آتش نشانی، اینترنت و قطع دوربین مغازهها از جمله نگرانیهای مردم است که به دلیل قطع تلفن ثابت با آنها مواجه هستند.
پرداخت بهای تلفنِ نداشته
با وجود آنکه از تلفنهای ثابت در خانه استفاده نمیکنند، اما هر ماه برایشان قبض آبونمان میآید و مجبور به پرداخت هستند چرا که اگر پرداخت نکنند با اخطار قطع مواجه میشوند. اینها بخشی از سخنان مردم محله طلاب است که در گفتگو با خبرنگار ما مطرح کردند.
یکی از شهروندان میگوید: این پولهایی را که هر ماه از ما میگیرند قرار بود به حسابمان برگردد، اما با گذشت چندین ماه نه تنها پول به حسابمان برنگشته بلکه همچنان مجبور به پرداخت قبض هستیم. من که پول خرید تلفن هوشمند ندارم آیا حق استفاده از تلفن ثابت در خانه خودم را نیز ندارم؟ همسایههای ما چندین بار تماس گرفتند، ولی هیچ مسئولی برای رفع مشکل مردم این منطقه اقدامی نکرد.
مشکل سرقت کابلها و قطع تلفن ثابت فقط به یک یا دو منطقه در مشهد ختم نمیشود بلکه شهروندان دیگری از جمله مناطق الهیه، مجیدیه، صادقیه، حسابی جنوبی، شریعتی، خواجه ربیع، طلاب، امت و پنجتن از قطع تلفن ثابت گلایه دارند و با انتقاد از نبود پاسخگویی مخابرات، چون با پیگیریهای خودشان به نتیجه نرسیدند از خبرگزاری فارس خواستند تا این معضل را به گوش مسئولان برسانند.
در پیگیریها و تماسهای مکرر خبرنگار با روابط عمومی شرکت مخابرات خراسان رضوی، از جانب این روابط عمومی جوابهایی ارائه شد که به مطالبه مردم ربطی نداشت، این پیگیری تا مدیرعامل شرکت مخابرات استان نیز ادامه داشت و این مشکلات به مقام مسئول منتقل شد.
مدیر عامل شرکت مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: در صورت قطع شدن تلفن ثابت مشترکین از آنها آبونمان گرفته نمیشود، ولی اگر برای آنها آبونمان صادر شد، باتوجه به بررسیهای شرکت مخابرات و کنترل مکالمات و کنتور آنها، آن مبلغ برایشان بازگردانده میشود.
حسن اروجی در پاسخ به این سوال که در صورت سرقت کابلهای مسی تلفن چقدر زمان میبرد تا تعمیرات آن انجام پذیرد، گفت: این تعمیرات بستگی به نوع سرقت دارد که سرقت از یک منزل یا از یک خیابان و یا از یک محله صورت گرفته باشد و باید تشخیص داده شود چه نوع تجهیزاتی به سرقت رفته است، بنابراین تشخیص، تعمیرات هر قسمت در زمانهای متفاوت صورت میگیرد.
مدیر عامل شرکت مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: در استان دو میلیون و ۱۳۰ هزار مشترک تلفن ثابت داریم برای هجرت هر مشترک از کابل مسی به فیبر نوری نیازمند ۲ میلیون تومان هستیم اگر تعداد مشترکان تلفن ثابت را ضرب در دو میلیون تومان کنیم به یک هزینه میلیاردی میرسیم که تامین هزینه و انجام کامل فیبر نوری نیازمند زمان زیادی میباشد.
اروجی در پایان قول پیگیری و برطرف سازی مشکل را داد.
سخن آخر
در حالی که مدیر مخابرات خراسان رضوی از ارسال نشدن قبض تلفن ثابت و برگشت مبالغ دریافت شده به مشترکان خبر میدهد، اما تعدادی از شهروندان با ارسال تصاویر قبضهای خود از صدور قبضهای آبونمان ماهانه و بازپرداخت نشدن هزینههای دریافت شده از سوی مخابرات گلایه دارند.
نبود تلفن ثابت ساکنین محلههای مختلف مشهد را به دردسر انداخته و امکان استفاده آنها را از تلفن ثابت غیرممکن کرده، به طوری که پیگیریها و تلاش این افراد برای نصب کابلهای جدید تلفن بی نتیجه مانده است و تا کنون هیچ اقدامی از سوی مسئولان مخابرات صورت نگرفته است.
منبع: فارس