عبدالکریم بیاتی گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه، ۱۹۸ هزار و ۸۴۹ تن کالا به ارزش ۵ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۲۹۸ دلار کالا از این استان به سایر کشورها صادر شده است.
مدیرکل گمرک این استان با اشاره به اینکه کلینکر سیمان، انواع محصولات آرایشی بهداشتی، سپاهان موکت، عصاره شیرین بیان، عصاره گیاهی، سیمان و انواع پوشاک و سیگار محصولاتی صادراتی از استان به خارج از کشور بود افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی افزایش ۱۷ هزار و ۲۲۱ درصدی و از نظر ارزش دلاری رشد ۲۸۲ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: کشورهای عراق، آفریقای جنوبی، کویت، جمهوری آذربایجان، آلمان، امارات متحده عربی، افغانستان، سوئیس و عمان مقصد محصولات صادراتی این استان بودهاند.
بیاتی از تولیدکنندگان استان خواست در صورتی که حتی یک دلار کالا برای صادرات داشته باشند گمرک استان با آنها همکاری می کند.
مدیرکل گمرک استان گفت: اگر واحد تولیدی در جای جای استان بخواهد محصولی را صادر کند با مراجعه به سامانه جامع صادرات می تواند این کار را انجام دهد ضمن اینکه کارسناسان گمرک نیز آماده هر نوع همکاری است.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم در جمع برخی خبرنگاران استان گفت: این استان به دلیل فعالیت ۳۵ هزار هنرمند صنایعدستی و تولید سالانه بیش از ۲۱۸ هزار مترمربع انواع صنایع دستباف، یکی از مناطق فعال در حوزه صنایعدستی است.
مهرنوش بهنیازاده افزود: گلیمبافی، فرش بافی جاجیمبافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، کچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبدبافی، رودوزیهای سنتی و سیاهچادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان زنان و مردان این دیار است.
وی ادامه داد: با وجود تولید بالای محصولات صنایع دستی و فعالیت هنرمندان زیادی در این بخش، اما دست بافتهایی که اغلب قابلیت صادراتی دارند، در میان محصولات صادراتی کهگیلویه وبویراحمد جایگاهی نداشته و این را از میزان صادرات استان در ۹ ماهه سال جاری میتوان به وضوح مشاهده کرد.
صادرات صنایع دستی بهنام دیگر استانها
مشاور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه بخش صنعت بیشترین سهم را در افزایش صادرات محصولات غیرنفتی استان دارد، افزود: ۹۹.۸۳ درصد صادرات سال ۹۹ مربوط به حوزه صنعت و ۱۶ صدم درصد مربوط به حوزه کشاورزی است.
امین منوچهری با بیان اینکه سهم کهگیلویه وبویراحمد از صادرات صنایع دستی صفر است، ادامه داد: فرش دست بافت استان از بهترین فرشهای تولیدی در کشور است، اما تولیدات داری استان با برند استان قم صادر میشود.
منوچهری با اینکه ۳۵ هزار نفر مدرک صنایع دستی دارند، افزود: ۵ هزار نفر از این افراد به صورت دائم در زمینه تولیدات گلیم فعال هستند که تاکنون یک متر صادرات گلیم نداشتیم و صادرات گلیم با واسطه از استان فارس انجام میشود که میتوان با فراهم کردن شرایط، گلیم از گمرک استان صادر شود.
منوچهری با بیان اینکه ۹۹.۸۵ درصد صادرات سال ۱۴۰۰ مربوط به بخش صنعت است، گفت: ۱۵ صدم درصد از صادرات مربوط به بخش کشاورزی است که در سال گذشته ۱۰۰ درصد صادرات مربوط به حوزه صنعت بوده و سهم بخش کشاورزی و صنایع دستی صفر درصد بود.