سرهنگ سید احمد موسوی رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: در پی شکایت و مراجعه حضوری یکی از شهروندان زنجانی مبنی بر کلاهبرداری اینترنتی، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی ادامه داد: با بررسیهای فنی و اطلاعاتی معلوم شد شخصی با هویت نا معلوم با ایجاد حساب جعلی و مشابه حساب شاکی، با ارسال پیام به مخاطبان و درخواست واریز وجه از آنها، کلاهبرداری کرده است.
این مقام انتظامی گفت: با اقدامات فنی و پلیسی، متهم به هویت معلوم که اهل و ساکن استانهای همجوار بود، شناسایی و با هماهنگی مقام قضائی طی عملیات غافلگیرانه دستگیر و به پلیس فتا استان انتقال داده شد.
وی ادامه داد: متهم در تحقیقات اولیه منکر جرم خود شد ولی پس از رو به رو شدن با مستندات، ضمن اعتراف به جرم خود، بیان کرد: با شناسایی افراد معتبر در اینستاگرام و ایجاد حساب جعلی به نام آنها و به بهانه نیاز مبرم مالی با ارسال شماره کارت بانکی از دنبال کنندگان و اقوام قربانیان درخواست واریز وجه می کردم.
سرهنگ موسوی افزود: متهم در اظهارات خود به بیش از ۸۰ فقره کلاهبرداری به ارزش مالی ۲۵ میلیارد ریال با این شگرد اعتراف و ضمن ابراز پشیمانی، انگیزه خود را از این اقدام کسب مال نامشروع عنوان کرد.
وی با بیان اینکه افراد سودجو با استفاده از بستر شبکههای اجتماعی و ایجاد هویتهای مجازی جعلی قربانیان خود را شناسایی و برای فریب دادن و کلاهبرداری از آنها اقدام می کنند، به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجهه با چنین پیامهایی حتما با فرد مورد نظر تماس بگیرند و پس از اطمینان از صحت موضوع اقدام به واریز وجه یا ارسال مدارک و اسناد هویتی کنند.
رئیس پلیس فتا زنجان با بیان اینکه کاربران در صورت اطلاع از حساب کاربری جعلی به نام خودشان، بلافاصله موضوع را از طریق پیامک به کلیه مخاطبین اطلاع رسانی کنند تا از واریز وجه به حساب کلاهبرداران جلوگیری شود.