امسال ۲ حس متفاوت را برای مردم ایران اسلامی به ارمغان آورده است، شادی زادروز حضرت فاطمه (س) که با غم چهارمین سالروز عروج سردار دل‌ها همزمان شده است.

روز چهارشنبه مصادف با سالروز میلاد باسعادت حضرت زهرا (س) حرم مطهر رضوی غرق در نور و سرور است و مردم در جای جای خراسان رضوی به ویژه شهر مشهد به برگزاری مراسم شادمانه روی آورده اند و در همه مساجد و حسینیه‌ها مراسم جشن و سرور برپاست.

به همین مناسبت در کوی و برزن و نیز منازل سادات، روحانیان و دوستداران اهل بیت پیامبر (ص) آیین‌های ویژه این روز برپا شده و مداحان و شاعران در وصف حضرت زهرا (س) به مولودی خوانی سرگرمند.

در این روز همه خیابان‌های مشهد آذین بندی شده و آسمان نورباران است، صدای مدیحه سرایی و مولودی خوانی از هر کوی و خیابان به گوش می‌رسد، ایستگاه‌های صلواتی در گوشه گوشه شهر مشهد استقرار یافته و عاشقان و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) اقدام به توزیع شربت و شیرینی بین مردم می‌کنند.

حرم مطهر رضوی دیشب میعادگاه زائران و عاشقانی بود که برای عرض تبریک جشن ولادت حضرت زهرا (س) به محضر مولایشان امام رضا (ع) مشرف شدند

حرم مطهر رضوی در روز‌های اخیر به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) غرق نور شده است، صحن و سرای این آستان دیشب میعادگاه زائران و عاشقانی بود که برای عرض تبریک جشن ولادت حضرت زهرا (س) به محضر مولایشان امام رضا (ع) مشرف شده اند تا از چشمه جوشان معرفت رضوی سیراب شوند.

امروز همچنین به عنوان روز مادر نام گرفته است، واژه مقدس مادر، در قاموس بشر و نزد همه فرهنگ‌ها و جوامع، مقام و جایگاهی بسیار والا دارد و از این رو در ایران اسلامی، بهترین روزی را که می‌شد، یعنی روز تولد حضرت فاطمه (س) را، به نام مادر و روز زن سند زده اند تا هر سال به این مناسبت مقام مادر را ارج نهاده و روز زن را پاس بدارند.
چشمی به شادی و دلی بی غم
برای اینکه خانه‌ای سبز و کانون خانواده‌ای گرم باشد، حضور دلسوزانه‌ای لازم است و مادر نماد این حضور است. برای اینکه خانه‌ای آرام و در صلح باشد قدم‌های خاموشی لازم است که در همه جای خانه بار‌ها و بار‌ها تکرار شود. باید عنصری خستگی ناپذیر در آن مدام تلاش کند، همه چیز را مرتب کند، به گلدان‌ها آب بدهد، لباس‌ها را مرتب نماید، به شام شب و ناهار فردا فکر کند، گردگیری کرده و هر چیزی را سر جای خودش بگذارد.

مادرانی هم هستند که علاوه بر کار‌های خانه، همپای مردان در بیرون خانه، در ادارات، شرکت‌ها و مشاغل مختلف مشغول به کارند.

اما امسال روز میلاد حضرت زهرا (س) با چهارمین سالروز شهادت شهید سلیمانی همزمان شده است. شهیدی که عشق و محبت بسیاری به ام الائمه (س) داشت تا جایی که علاوه بر خانه دل، خانه مسکونی اش را نیز برای ترویج فرهنگ و سیره حضرت زهرا (س) وقف کرده بود.

امروز میلاد حضرت زهرا (س) با چهارمین سالروز شهادت شهید سلیمانی همزمان شده است. شهیدی که عشق و محبت بسیاری به ام الائمه (س) داشت و خانه خود را نیز برای ترویج فرهنگ و سیره حضرت زهرا (س) وقف کرده بود. عشق و ارادت سردار سلیمانی به حضرت فاطمه سلام‌الله‌علی‌ها تا بدان حد بود که او پس از دوران دفاع مقدس، هرساله در خانه‌اش میزبان عزاداران فاطمی می‌شد و خانه‌اش را به بیت‌الزهرا تبدیل کرده بود. البته خودش می‌گفت که این خانه من نیست و خانه حضرت زهراست.

حجت‌الاسلام علی جلالی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان چندی پس از شهادت سردار سلیمانی، بیت الزهرای حاج قاسم را از صدقات جاریه شهید سلیمانی خوانده و گفته بود: شهید سلیمانی در ۲۵ فروردین ۹۲ همزمان با سالگرد شهادت حضرت زهرا (س) منزل شخصی خود را وقف فرهنگ و سیره حضرت زهرا (س) کرد.

او با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ متر عرصه‌ای بود که آن روز حاج قاسم وقف کرد، افزوده بود: تاکید سردار سلیمانی بر این بود که نیت این وقف برای ترویج فرهنگ و سیره حضرت زهرا (س) باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان ادامه داد: وقف بیت الزهرای حاج قاسم در روز یکشنبه که متعلق به حضرت زهرا (س) و حضرت امیرالمومنین (ع) است و روز شهادت حضرت زهرا وقف برای ترویج سیره حضرت زهرا (س) شد.

جلالی بیان کرد: این نیت و دیگر کار‌های حاج قاسم نشان از توجه ویژه سردار دل‌ها به حضرت زهرا (س) داشت.

شهید سلیمانی که تا پایان عمر خود همیشه در حال دفاع از جبهه حق علیه باطل بود در مناسبت‌های مختلف از عنایات حضرت زهرا (س) به رزمندگان سخن می‌گفت و در جایی گفته بود: در عملیات «والفجر ۸» وقتی چشم‌مان به آب‌های پرطوفان، خشمگین و ترسناک «اروند» افتاد، آن‌جا هیچ نامی آشناتر از نام حضرت زهرا (س) نداشتیم؛ بنابر این در کنار «اروند»، ایشان را در تلألؤ اشک‌های غریبانه و مظلومانه بسیجی‌ها صدا زدیم و اروند را با «یازهرا» (س) کنترل و از آن عبور کردیم.

شهید سلیمانی، باز در خاطره‌ای دیگر به عنایت حضرت زهرا (س) در عملیات کربلای ۴ اشاره و بیان کرده است: وقتی دشمن آتش مسلسل‌ها، خمپاره‌ها و توپ‌های خود را مستانه بر ساحل باز کرد و جوی‌هایی از خون به «اروند» روانه شد، آن‌وقت هم همه تدابیر از کار افتاده بود و نامی جز نام حضرت زهرا (س) بر زبان‌ها جاری نمی‌شد.

فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در دوران دفاع مقدس، همچنین به عنایت حضرت فاطمه (س) به رزمندگان اسلام در عملیات «کربلای ۵» اشاره کرده و گفته بود: وقتی مضطر شدیم، نگاهی به آب‌های «بوبیان» کردیم؛ آن‌وقت هم سر خود را بر دژ گذاشتیم و عاجزانه حضرت زهرا (س) را صدا کردیم.

عشق و علاقه شهید سلیمانی به حضرت فاطمه زهرا (س) باعث شد شهادت این شهید والامقام نیز در ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۸ و تقریبا همزمان با دهه اول فاطمیه رقم بخورد و او در اعلی علّیّین مهمان خوان توجّهات حضرت صدیقه اطهر (س) شود.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.