با توجه به نقش پیشگامی و موثر دانشگاه در تحولات سیاسی و اجتماعی جامعه بویژه نقش دانشگاه در ارتقاء میزان و کیفیت مشارکت سیاسی و در ستاد جهاد تبیین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (قرارگاه تبیینی شهدای جهاد علمی) تدوین و توسط وزارت علوم به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری ابلاغ شد.
*راهبردهای رهبر معظم انقلاب اسلامی محور سند انتخابات پرشور وزارت علوم
این برنامه با عنوان «رویکردها، راهبردها و برنامههای پیشنهادی؛ انتخابات پرشور، ایران قوی» برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری جهت راهبری فعالیتهای سیاسی دانشگاهیان بر اساس راهبردهای چهارگانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) "مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت" تدوین شده است.
*اهداف تدوین سند
بر اساس این گزارش، زمینهسازی جهت نقشآفرینی نخبگان در انتخابات پرشور، به کارگیری ظرفیت دانشگاه در بسط گقتمان انتخابات در جامعه، تقویت سرمایه اجتماعی نظام با افزایش مشارکت سیاسی مردم، ارتقاء سطح دانش و آگاهی سیاسی دانشگاهیان از طریق سیاسی کردن فضای دانشگاه، ایجاد وحدت رویه و نظاممند کردن فعالیت دانشگاهها در انتخابات پیش رو و افزایش نقش آفرینی جامعه دانشگاهی در سرنوشت کشور از اهداف تدوین رویکردها، راهبردها و برنامههای پیشنهادی انتخابات پرشور، ایران قوی است.
*ساختار اجرایی سند
برای اجرای این رویکردها و برنامهها دبیرخانه قرارگاه ستاد تببین وزارت علوم به مرکزیت سازمان بسیج اساتید ایجاد و در مراکز استانها و هریک از دانشگاهها نیز قرار گاه ستاد تببین راه اندازی شده است.
*انتظارات از قرارگاه دانشگاهی در حوزه تبیین
تبیین فرصتهای ناشی از انتخابات گسترده آگاهانه از جمله سرعت بخشی در رسیدن به قله، صیانت از جمهوریت نظام، افزایش کارآمدی نظام، کاهش مشکلات اقتصادی، توجیه افکار عمومی در عدم حل مشکلات کشور با تحریم انتخابات و تاثیر انتخاب آگاهانه و اصلح در جلوگیری از راهیابی افراد غیرمتخصص و ناکارآمد به مجلس از موضوعات محوری مورد اشاره این سند در حوزه تبیین انتخابات است.
*دعوت از نامزدهای انتخابات و شخصیتهای لشکری و کشوری برای حضور در دانشگاه
دعوت از نامزدهای انتخاباتی، برگزاری نشستهای تبیینی برای جامعه دانشگاهیان با محوریت اهداف و برنامههای دشمن در تحریم حداکثری انتخابات، معرفی اساتید جهادگر تبیین و متخصص در امور سیاسی، اجتماعی و ارتباطات به اقشار مختلف به ویژه بسیج دانشجویی، مساجد، فرهنگیان، دانش آموزی از برنامههای ابلاغی به روسای دانشگاهها است.
همچنین برگزاری همایشها و کارگاههای ملی و استانی برای جهادگران تبیین جهت توانمندسازی در امر ترغیب مردم بویژه نخبگان به انتخابات و دعوت از شخصیتهای لشکری و کشوری به دانشگاه جهت امیدآفرینی در جامعه مخاطب با تبیین پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف و قدرت منطقهای جبهه مقاومت از محورهای دیگر این برنامه است.
صدور بیانیههای تحلیلی جهت تبیین شرایط کشور و اهداف دشمن در تحریم انتخابات و نقش مجلس در حل مشکلات کشور، معرفی شاخصههای مجلس انقلابی و نماینده تراز گام دوم انقلاب اسلامی جهت کمک به انتخاب اصلح و برگزاری کرسیهای نظریهپردازی با موضوع مردم سالاری دینی و جایگاه مشارکت سیاسی در آن از راهبردهای دیگری است که در این سند به آن اشاره شده است.