علی نصیری با اشاره به اینکه بیمارستان‌های تهران به لحاظ ایمنی وضع خوبی ندارند، گفت: باید مراقب مخاطرات نوین باشیم و از بروز آن پیشگیری کنیم.

امروز ۷ دی ۱۴۰۲ دومین همایش ملی دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت با حضور حسینی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، حمیدرضا خان، دبیر بورد سلامت در بلایا و فوریت‌ها، استاد و مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این همایش گفت: مسیر بالنده‌ای با محوریت اساتید و نقش ویژه این دانشگاه راهبردی طی شده است و مملوس می‌بینم که نظام سلامت جلو‌تر از وزارت علوم و آموزش و پرورش کار می‌کند.

وی افزود: در وزارت علوم جریان نظام‌مند را در حوزه مدیریت بحران شاهد نیستیم.

نصیری گفت: مخاطراتی مثل زلزله و سیل و ... هستند، اما مخاطرات نوینی هم وجود دارد که هنوز مسئولین به رسمیت نشناخته‌اند .

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: همچنین بی آبی و بحران آب از این مخاطرات است؛ عمده آب شهر از آب‌های سطحی تأمین می‌شد که الان آب‌های سطحی تمام شده است و هر روز با حفر چاه‌های جدید از آب‌های زیر زمینی برداشت می‌شود و همان آب‌های زیر زمینی اندکی که داشتیم هم برداشت می‌کنیم.

نصیری ادامه داد: ما در سال‌های اخیر توفان‌هایی در تهران تجربه کردیم که در گذشته نداشتیم و این هم از دیگر مخاطرات است.

وی در خصوص آلودگی هوای شهر تهران گفت: در چندسال گذشته شاهد بودیم که شن‌های عراق، اردن و... در ریه‌های مردم تهران تنفس می‌شود و شاهد توفان‌های شدید بودیم. همچنین یک تهدید دیگری که داریم تهدید‌های سایبری است.

بیمارستان‌های تهران وضع خوبی ندارند

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نذاشتن سهم نگهداشت در حوزه سلامت را یکی دیگر از آسیب‌ها دانست و گفت: ما یک سری آسیب پذیری‌های کالبدی هم داریم. به عنوان مثال در انواع و اقسام حوزه سلامت سهم نگهداشت زیرساخت‌ها را نمی‌پردازیم. یک روز شاهد نشت لوله آب بیمارستان و روز دیگر شاهد نشت لوله نیروگاه هستیم. به زیرساخت‌ها توجه نمی‌کنیم.

وی در خصوص وضعیت بیمارستان‌های شهر تهران گفت: تهران اوضاع خوبی در حوزه بیمارستان داری ندارد. در نظام سلامت وضع بیمارستان‌ها خراب است. نیمی از بیمارستان‌ها شهر تهران در ۵ منطقه شهرداری قرار گرفته و سایر ساختمان‌ها در وضعیت A. B. C. D قرار گرفته‌اند. 

 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص این ساختمان‌ها توضیح داد: ساختمان‌های A و B جزء ساختمان‌های مقاوم هستند، ساختمان‌های C نیاز به رسیدگی دارند و ساختمان‌های D حکم متروپل را دارند و باید درشان بسته شود. متاسفانه اکثر بیمارستان‌های شهر تهران جزء ساختمان‌های گروه D هستند.

وی در خصوص سرانه‌های شهر تهران گفت: شهر تهران یکی از محروم‌ترین شهر‌های کشور از لحاظ سرانه ها است. 

وی در خصوص ظرفیت‌های کشور گفت: در حوزه ظرفیت‌ها، ظرفیت‌های خوبی داریم؛ زلزله بم تهدیدی بود که تبدیل به فرصت شد. 

وی در پایان در خصوص عدالت اجتماعی گفت: عدالت این نیست که ما بسته‌های غذایی یکسان را به افراد مختلف با نیاز‌های مختلف بدهیم. بلکه عدالت این است خدمات درست به افراد با نیاز‌های گوناگون داده شود؛ به عنوان مثال خدمات سلامت به فرد سالم و فردی که دارای معلولیت است مطابق نیاز داده شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.