سخنگوی اتاق اصناف ایران درخصوص جزئیات صورتحساب خرید طلا و ضرورت ثبت‌نام واحد‌های صنفی در سامانه مودیان مالیاتی توضیحاتی ارائه کرد.

مهدی امیدوار سخنگوی اتاق اصناف ایران اظهار کرد: در فاکتور نوع ۲ نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست؛ بلکه در این نوع صورتحساب صرفاً اطلاعات فروشنده و مشخصات کالا همراه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تفکیک اجرت و کارمزد ثبت می‌شود و بابت اصل طلا نیز هیچگونه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی‌شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که امکان تفکیک معافیت اصل طلا از ارزش افزوده و نرخ ۹ درصدی سود و کارمزد در رسید دستگاه کارتخوان وجود ندارد، به همین دلیل رسید چاپی دستگاه کارتخوان به‌عنوان صورتحساب الکترونیک مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران در ادامه گفت: واحدهای صنفی، غیر از فروشندگان طلا نیز که در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲ رقمی بیش از ۱۸ میلیارد تومان فروش داشته‌اند، در صورتی که نرخ ارزش افزوده کالاهای آن‌ها تک‌رقمی (به‌طور مثال صرفاً ۹ درصد) باشد، نیازی به صدور فاکتور در سامانه مودیان ندارند؛ بلکه فیش خروجی دستگاه پوز در حکم صورتحساب الکترونیک قلمداد می‌شود. اما در صورتی که فروش یک واحد صنفی در ۶ ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۸ میلیارد تومان بوده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای آن واحد صنفی نیز متفاوت باشد (مثلاً رستوران که در کنار فروش غذا با نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد، اقدام به فروش نوشابه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۱۶ درصد می‌کنند)، واحد صنفی مذکور باید اقدام به صدور صورتحساب نوع ۲ در سامانه مودیان کنند.

سخنگوی اتاق اصناف ایران در پایان با اشاره به ضرورت ثبت‌نام واحدهای صنفی در سامانه مودیان مالیاتی گفت: تمامی واحدهای صنفی بر اساس پروانه کسب، توسط سازمان امور مالیاتی در سامانه مودیان ثبت‌نام شده‌اند لذا ضرورتی برای ثبت‌نام مجدد و اخذ هرگونه وجه از آن‌ها جهت ثبت‌نام در سامانه مودیان، غیرقانونی است.

برچسب ها: اتاق اصناف ، خرید طلا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۷ دی ۱۴۰۲
من موندم در اینجا سازمان مالیات چطوری مالیات می گیره؟شخصاً در بسیاری از موارد هر جا رفتم اعم از دندانپزشکی و پزشک غیر قرار داد با بیمه ، تعمیرکاران خودرو، طلا فروشی و ...، وقتی مبلغ بالا بوده، گفته کارت به کارت کن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۷ دی ۱۴۰۲
دقیقا
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۲:۰۷ ۰۶ دی ۱۴۰۲
الان متوجه میشویم که بالاترین مالیات را از خوراک مردم می گیرید. خاک بر سر دولتمردان فاسد و بی عرضه که برای تامین حقوق بی عرضگی خود مالیات های کلان از سفره مردم اخذ می کنند