محمدی مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری استانداری قزوین در اولین مرحله پروژه استانی مدیریت دانش برای استفاده از تجربه مدیران دورههای گذشته در قزوین با ثبت دانش و تجربه مدیران ادوار گذشته گفت: بدون شک یکی از مهمترین چالشهای حکمرانی در ایران به زیرساخت مدیریت سرمایه فکری مربوط است. ما نیز در سطح استانی و محلی با چهار چالش مدیریتی مهم مواجه هستیم که مانع از بهبود جدی در حوزه حکمرانی محلی میشود.
وی افزود: فقدان یک ساز و کار جدی در راستای ثبت و انتقال تجربیات گذشتگان باعث شده دامنه موفقیتها و تجربهاندوزیها محدود باشد و بخشی از مدیران ما به نوعی به عارضه تکرار مکررات و تجربهی مجدد تجربیات نسلهای قبلی مدیریتی دچار شده اند.
محمدی یاد آور شد: اهمیت این موضوع به ویژه در حوزه حکمرانی محلی به دلیل نقشهای متنوع و چندوظیفهای که یک فرماندار، یک بخشدار و یا یک مدیر کل ستادی در استانداری بر عهده دارد به مراتب بیشتر است.
این مسئول تاکید کرد: این تجربیات و این دانش، بخشی از میراث فکری ما در بدنه حاکمیتی و اجرایی استان است و اگر به این ساز و کار توجه جدی نداشته باشیم بخش عمدهای از تجربیات خبرگان مدیریتی ما یا با بازنشستگی از دسترس خارج میشود و به اصطلاح به دانش ساختاری تبدیل نمیشود و یا در سایه چرخشهای سیاسی دولتها مورد اعتناء قرار نمیگیرد.
محمدی اظهار کرد: در این راستا دفتر برنامهریزی بودجه و تحول اداری ذیل معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری اجرای دو پروژه تجربهنگاری را آغاز نموده تا بتواند بخشی از خلأهای اشاره شده را پوشش دهد، در موضوع تجربهنگاری دو پروژه تعریف شده که در پروژه اول درصدد تجربهنگاری و احصاء دانش فرماندارن و بخشداران منتخب هستیم و البته تاکید اصلی بر همکاران بازنشسته است، در پروژه دوم نیز به تجربهنگاری واحدهای اقتصادی منتخب استان در شرایط تحریم و نوسانات ارز خواهیم پرداخت.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری استانداری قزوین تصریح کرد: پروژه نخست ما با همکاری مجموعه جهاد دانشگاهی استان و پروژه دوم با همکاری مدیریت شرکت شهرکهای صنعتی استان در حال انجام است. به منظور راهبری محتوایی و صحهگذاری بر دانش و تجربیات احصاء شده در هر پروژه از همکاری سه نفر خبره متخصص برخورداریم.
محمدی افزود: هدف و انگیزه ما در پروژه نخست تجربهنگاری این است تجربیات فرمانداران و بخشداران پرسابقه را احصاء و در دسترس قرار دهیم. البته یک پروژه تجربهنگاری با پروژه تاریخ شفاهی متفاوت است، ما به دنبال تاریخنگاری فرمانداریها نیستیم، هدف این است چالشها و راهکارهای اتخاذی فرمانداران و بخشداران را در کنار ارزیابی که خود آنان از اثربخشی اقدامات صورت گرفته دارند به نسل بعدی مدیریتی منتقل کنیم.