رضا نورانی گفت: وزارت جهاد با اصلاح الگوی کشت باید بدنبال تنظیم بازار محصولات کشاورزی باشد که متاسفانه به رغم شعار اجرای این مصوبه و مطرح شدن آن، در عمل چیزی دیده نشده است.
به گفته او، اتخاذ تصمیمات خلق الساعه منجر به تعطیلی صادرات می شود، از این رو باید به گونه ای برنامه تنظیم شود که صادرات دچار وقفه نشود.
نورانی با بیان اینکه اخذ تعرفه و ممنوعیت یک شبه راهکار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی نیست، افزود: اتخاذ این سیاست ها موجب شد تا سیب زمینی روی دست تولیدکننده بماند به طوریکه قیمت فروش از نرخ تمام شده تولید کمتر است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: ممنوعیت های گاه و بیگاه صادرات و اتخاذ سیاست های تعرفه ای موجب شده تا تجار خارجی از دیگر کشورها خرید کنند که براین اساس صادرات پایداری نخواهیم داشت.
به گفته او، اتخاذ سیاست و تصمیم گیری در حوزه تولید و صادرات با مشورت تشکل ها باید انجام شود که متاسفانه مسئولان وزارت جهاد به این موضوع توجهی ندارند.
نورانی با بیان اینکه سالانه بخش اعظم محصولات تولیدی هدر می رود، افزود: بنابر اعلام آخرین آمار فائو، سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات تولیدی در بخش کشاورزی به هدر می رود که این میزان غذای ۹ میلیون نفر است که اگر بتوانیم حداقل ۱۰ درصد از میزان ضایعات کم کنیم، جهش چشمگیری در صادرات خواهیم داشت.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با رفع موانع صادراتی، پتانسیل صادرات محصولات کشاورزی تا ۱۰ میلیارد دلار وجود دارد.
خب یه فکری کنید چاره ای بیاندیشید چه گناهی کردیم ک باید از اسفند تا شهریور سر زمین گوجه جون بکنیم از مهر تا بهمن همبریم شهر های دیگه کارگری کنیم ک ضرر گوجه کنه بتونیم پول یه خورد وخوراک معمولی رو دربیاریم
کشاورزها باید توی این سامانه عضو بشن
اول دست دلال کوتاه میشه
توی سامانه فروش انلاین هم می تونن کشاورز ها بذارند
بعد می فهمند چه محصولی زیاد کاشته شده
خریدار هم می تونه به کشاورز امتیاز بده!
فروش محصولات باید فقط از این سامانه باشه
این جوری مالیات هم میشه گرفت
هدایت کشاورز ها برای کاشت هم خوبه!
سپاه می تونه این رو اداره کنه!
سرمایه گذاری توی ایران فقط نباید در بخش ساختمان سازی و شعبه های بانک باشه!
باید به وزارتخانه کشاورزی ارسال شود
باید هم وطن ها راجع به هر مشکلی
اگر نظری دارند .بدهند
تا با کمک یکدیگر
مشکلات را برطرف کنیم
قیمت یک لیمو یک دلار
پنچ تا پیازچه یک دلار و سی سنت
یک انار سه دلار و نود و نه سنت .یعنی چهار دلار
یک هندوانه دوازده دلار .کوچک و بزرگ .اینجا وزن نمیکنند
یک خربزه نیم پوند آن چهار دلار و نود و نه سنت .بر حسب وزن
یک دسته صد گرمی شوید .سه دلار
یک دسته اسفناج سه دلار
چرا این اجناس را فرآورده نمیکنیم و صادر کنیم
اجناس ترکیه .حتی برگ مو در حدود نیم کیلو پنچ دلار