علیرضا مهاجر معاون وزیر جهاد کشاورزی در این همایش گفت: ۷۰ درصد نیاز پنبه کشور در داخل ایران تولید میشود و قصد داریم در برنامهای پنج یا شش ساله صد در صد نیاز کشور را از داخل تامین کنیم.
وی افزود: اگر قرار است صنعت نساجی کشور و مشاغل وابسته به آن بار دیگر رونق بگیرد چارهای جز توجه به زیرساختهای آن مانند احیای سازمان پنبه وجود ندارد.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی افزود: صنایع پوشاک، نخریسی، پارچه بافی و کارخانههای پنبه پاککنی و وشکشی بعد از انحلال سازمان پنبه دچار مشکل و حتی تعطیلی شدند و با روند فعلی تولید پنبه کشور به دوران باشکوه گذشته بازنخواهد گشت.
مهاجر ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی با هدف بازگرداندن دوباره رونق به تولد پنبه و افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش طول الیاف، از ورود تکنولوژی وابسته به صنعت نساجی در کشور حمایت خواهد کرد.
هزار جریبی مجری طرح پنبه کشور هم در این همایش گفت: امسال در یکصد هزار هکتار از مزارع کشور پنبه کشت شد و پیش بینی میشود از این طرح ۲۸۰ هزار تن وش برداشت شود.
قربان قربانی رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور هم گفت: مهمانانی از دو کشور ترکیه و تونس به صورت حضوری و مهمانانی از کشورهای مصر، پاکستان، برزیل و آرژانتین نیز از طریق ارتباط آنلاین در این همایش حضور دارند.
او افزود: یکصد مقاله از هشت کشور ترکیه، تونس، مصر، پاکستان، برزیل، آرژانتین، ازبکستان و هند به این همایش دو روزه ارسال شد.
قربانی گفت: امضای تفاهم نامه همکاری بین موسسه تحقیقات پنبه کشور و موسسه توتون ایران و برپایی نمایشگاه زنجیره ارزش تولید یکی از برنامههای جانبی این همایش است.
این همایش تا فردا دوشنبه چهارم دی ادامه دارد.