احمد تمامگر گفت: خشکسالی ۲۰ سال گذشته مجموع سفره های آب زیرزمینی شهرستان گناباد را با افت مواجه کرده است و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد.
وی پیشروی جبهه آب شور را از مصادیق بارز ادامه معضل خشکسالی دانست و ادامه داد: کمبود بارندگی و بهره برداری غیر اصولی از چاههای آب کشاورزی این وضعیت را در گناباد دامن زده است.
رییس اداره امور منابع آب گناباد گفت: نصب شمارشگرهای حجمی هوشمند برای کنترل برداشت از چاههای آب کشاورزی شهرستان از سال ۱۳۹۶ در دستور کار قرار گرفت و تاکنون افزون بر ۹۵ درصد چاههای شهرستان بدان مجهز شده اند.
تمامگر افزود: ۷۰ درصد آب شرب گناباد از منطقه "کیبرکوه" و ۳۰ درصد از منطقه "سید آباد" تامین می شود که به علت نشست زمین تامین آب از سیدآباد با مشکل مواجه شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس مصوبه شورای حفاظت از منابع آب گناباد، استفاده از چاههای آب کشاورزی و چاههای آب اداره ها برای کاهش تبعات کمبود آب در اوج مصرف طی تابستان سال جاری در دستور کار قرار گرفت.
رییس اداره هواشناسی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: میزان بارندگی در این شهرستان طی پاییز سالجاری سه و ۲ دهم میلیمتر بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸۶ درصد کاهش یافته است.
داریوش شیبانی افزود:پاییز امسال ششمین پاییز خشک و کم باران طی ۳۴ سال گذشته در شهرستان گناباد بود.
آب مورد نیاز شهرستان گناباد از ۴۳۹ حلقه چاه با حجم برداشت سالیانه ۷۶ میلیون متر مکعب، ۳۰۶ رشته قنات با حجم تخلیه سالیانه ۲۶.۸ میلیون متر مکعب و ۹۹ دهنه چشمه با حجم تخلیه سالیانه سه میلیون متر مکعب تامین می شود.
کمبود بارندگی و کمبود منابع آبی و از طرفی افزایش دمای هوا، موجب تنش آبی در شهرستان گناباد در تابستان سال جاری شده است.
شهرستان گناباد از حدود ۲۰ سال پیش درگیر بحران خشکسالی بوده است که در یک سال گذشته بر دامنه و عمق آن افزوده شده است و این معضل بیش از همه بخش ها بر حوزه های کشاورزی، دامداری، محیط زیست و منابع طبیعی منطقه تاثیر منفی گذاشته است.
خشکسالی علاوه بر وارد کردن خسارتهای زیاد به این بخش ها، موجب افزایش مهاجرت روستاییان به شهر گناباد و یا از این شهرستان به دیگر نقاط استان خراسان رضوی و کشور شده است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.