نقی شعبانیان معاون سازمان جنگل، مراتع و آبخیزداری گفت: مقدمات طرح مکان یابی و برنامه ریزی زمانی و مکانی کاشت یک میلیارد درخت و بعد از آن تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال انجام شد.
به گفته او، با توجه به ورود به مرحله کاشت و تهیه شناسنامه فنی ، نوع گونه باید به تصویب کمیته ادارات کل برسد و سپس وارد مرحله و عملیات کاشت در عرصه شود.
شعبانیان از اجرای کاشت یک میلیارد درخت از ۱۱ آذر خبر داد و گفت: آغاز سراسری مرحله کاشت نهال در برخی استان ها قبل از ۱۱ آذر انجام شد.
معاون سازمان جنگل ها ادامه داد: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته با زراعت چوب و گونه های فضای سبز حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون اصله نهال به عرصه وارد کنیم چراکه امکان کاشت ۲۵۰میلیون اصله نهال در عرصه وجود ندارد و در برخی نهال ها لازم است که یک سال تا ۲ سال در نهالستان بماند.
به گفته او، با توجه به آنکه گودبرداری کاشت درخت انجام شده است، با استفاده از امکانات و ظرفیت های دستگاه های مختلف کاشت درخت به منظور کاهش ریزگردها بخصوص در استان های جنوبی انجام می شود. بنابر آمارهای تحقیقاتی هر هکتار ۶۰ تا ۶۵ تن گرد و غبار و هرهکتار ۶۰ تا ۶۴ تن جذب کربن دارد.
شعبانیان ادامه داد: با طرح کاشت یک میلیارد درخت مشکل co2 حل نمی شود و قطعا نیاز به کاشت ۵ تا ۶ درخت دارد و به عبارتی تا زمانیکه این درختان به ثمر واقعی نرسد، تاثیر مثبتی بر مسائل زیست محیطی ندارد.
معاون سازمان جنگل گفت: بعداز گذشت ۱۰ سال هر هکتار ۵۰۰ متر مکعب آب باید به زمین نفوذ داده می شود.