رئیسسازمان انرژی اتمی در بازدید از موسسه اصلاح بذر ونهال با اشاره به اینکه براساس سند چشمانداز ۲۰ ساله سازمان در حوزه کاربرد پرتوها به دنبال این هستیم که نقش فناوری هستهای را بیش از پیش در زندگی مردم پدیدار کنیم، گفت: سامانه خودحفاظ گاما در حوزههای سلامت، محیط زیست، کشاورزی و امنیت غذایی میتواند نقش بسزایی داشته باشد.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه تا پایان دولت سیزدهم، سامانههای پرتودهی در ۱۲ قطب در نظر گرفته شده در کشور نصب میشوند، گفت: برای ما مهم است که کار ترویجی، فرهنگسازی و استقرار فناوری هستهای و پرتودهی در این مراکز انجام شود.
وی افزود: برنامهریزیهایی صورت گرفته تا بخش خصوصی و فعالان مرتبط بتوانند با استفاده از فناوری پرتودهی، آن را توسط شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی گسترش دهند.
اسلامی ادامه داد: فناوری پرتودهی و سامانههای آن گامی بزرگ و تعیین کننده برای سلامت جامعه و امنیت غذایی و نیز ممانعت از ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی باشد، زیرا بر اساس آمارهای اعلامی حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات میشود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری پرتودهی میتواند موجب خروج باقیمانده سموم و آفات از داخل محصولات غذایی شود.
وی افزود: تغییرات جهانی آب و هوایی نیازمند عزم جدی برای کاهش گازهای گلخانهای و حرکت شتابان به سمت انرژیهای پاک از جمله هستهای است.
اسلامی گفت: از آنجایی که دسترسی به انرژی صلحآمیز هستهای عامل مهمی در کاهش استفاده از سوختهای دارای کربن بالا است، از این رو آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان متولی اصلی گسترش فناوری هستهای در جهان منطبق با تعهدات اساسنامهای خود متعهد است بدون تبعیض، تسهیلگر دسترسی همه کشورهای عضو به فناوری صلحآمیز هستهای باشد. مصمم هستیم تا افق ۲۰ ساله سهم برق هستهای در سبد انرژی کشور را به ۲۰ هزار مگاوات افزایش دهیم
رئیسسازمان انرژی اتمی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم اعمال تحریمهای ظالمانه یکجانبه علیه ملت ایران در راستای افزایش سطح رضایت اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی مردم در حوزه علوم و فنون هستهای، طراحی و ساخت راکتورهای تحقیقاتی، شتابدهندهها، سامانههای پرتودهی، تولید و کاربرد رادیوایزوتوپها در زمینههای سلامت، کشاورزی، محیط زیست و صنعت را در دستور کار قرار داده و به توسعه آن ادامه خواهد داد. این دستاوردها مرهون تلاش ارزشمند زنان فرهیخته و مردان محقق و کارآمد کشور است که مجدانه برای اعتلای ایران فعالیت میکنند
سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات نیز با اشاره به فعالیت ۵۶ مرکز کشاورزی درسطح ملی واستانی که ۳۵ مرکز استانی و ۲۱ مرکز ملی است گفت: کل اعتبارات این بخش ۳هزارو۵۰۰ میلیارد تومان است درحالی که صرفه جویی ارزآوری دراین بخش دو میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان است.
وی تولید ۹۸ درصد بذر گیاهی و تولید واکسن دامی وانسانی را از دیگر دستاوردهای بخش کشاورزی دانست وافزود : پارسال۱۱۵ رقم جدید درحوزه بذر ونهال معرفی کردیم که تحولی شگرف دراین حوزه ایجاد کرد.
رئیس سازمان تات با اشاره به اینکه با کشاورزی دانش بنیان شاهد ارتقاء بخش کشاورزی خواهیم بود، گفت: امسال با تولید ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید گندم در کشور، رقمی بیشتر از نیاز مصرف کشور تولید کردیم و این خود نشان دهنده این است که در آستانه خودکفایی این محصول قرار گرفته ایم.
وی خرید تضمینی گندم، تامین و در اختیار گذاشتن کود به موقع ازوت فسفات و پتاسه و استفاده صحیح و درست از آن و تامین بذر اصلاح شده را از مهمترین عوامل افزایش تولید گندم در سال زراعی گذشته خواند .
خیام نکویی افزایش تولید گندم در سال ۱۴۰۱ نسبت به سالهای گذشته را ناشی از ارتقاء بهره وری صورت گرفته دانست و گفت: بالاترین میزان برداشت گندم در هکتار را کشور مصر با میانگین هفت تن در کل دنیا دارا است، اما باتوجه به پتانسیل تولید حداقل شش تن گندم در کشور، ما میتوانیم صادر کننده گندم باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹۸ درصد بذر در کشور تولید شده و کمتر از ۲ درصد بذر از خارج وارد میشود، خاطرنشان کرد: سازمان تات سالانه ۵۶۰ هزار تن بذر گواهی شده تولید میکند.