معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جلسه شورای معاونان این ادارهکل با اشاره به ظرفیتهای بینظیر تاریخی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار کرد: آذربایجان غربی گذشته تاریخی طولانی دارد که تنها محدود به یک دوره تاریخی نبوده و از طرفی بهدلیل همزیستی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب مختلع در این استان از غنای فرهنگی زیادی برخوردار است.
علیاصغر شالبافیان، افزود: همچنین موقعیت جغرافیایی ویژه آذربایجان غربی به لحاظ هممرزی با سه کشور خارجی در سطح کشور منحصربهفرد بوده و این استان یکی از استانهای امن کشور است.
او ادامه داد: مرز رازی خوی نیز یکی از پرترددترین پایانههای مرزی کشور است که یکی از ظرفیتهای بینظیر استان برای جذب گردشگر است که باید از این ظرفیت بهخوبی استفاده کرد.
شالبافیان تصریح کرد: نصب تابلوها و بیلبوردهای معرفی جاذبههای گردشگری در جادهها و پایانههای مرزی استان باید در اولویت قرار بگیرد و همچنین آثار صنایعدستی استان در پایانهها باید به مسافران معرفی و زمینه فروش آنها فراهم شود.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: آذربایجان غربی داشته فرهنگی زیادی دارد که یک گردشگر خارجی میتواند حداقل به مدت پنج روز در این استان گردش کند که لازمه آن شناساندن این جاذبهها با برگزاری تورهای آشناسازی برای فعالان گردشگری خارجی، ایجاد مسیرهای دسترسی به جاذبههای تاریخی و گردشگری و زیرساختهای اقامتی، تفریحی و گردشگری در اطراف بناهای تاریخی و طبیعی است.
او اظهار کرد: در نظر گرفتن معافیت مالیاتی و عوارض برای سرمایهگذاران در حوزه گردشگری، پیگیری اخذ بودجه مربوط به برنامه ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی، اجرای طرح تسهیل تردد مسافر خارجی با خودرو از طریق پایانههای مرزی آذربایجان غربی، برگزاری رویدادهای متنوع گردشگری با توجه به تنوع مذهبی، قومی و جغرافیایی در استان از جمله اقدامات و برنامههای هستند که برای جذب گردشگر باید مورد توجه قرار گیرد.
شالبافیان اضافه کرد: ترویج و توسعه گردشگری مقاومت یکی از اولویتهای وزارتخانه است و از آنجایی که محورهای این نوع گردشگری در چالدران و در سطح استان وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سدها نیز یکی از ظرفیتهای گردشگری آذربایجان غربی است که با همکاری شرکتهای مربوطه میتوان برای جذب سرمایهگذار در اطراف این سدها باید اقدام کرد، افزایش تعامل با سایر دستگاهها در دستور کار قرار بگیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه این استان با داشتن یک هزار و ۷۷۷ اثر ثبت ملی، پنج اثر ثبت جهانی و موقعیت جغرافیایی ممتاز، قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد افزود: متاسفانه آذربایجان غربی به دلیل کمبود و ضعف زیرساختهای گردشگری و عدم معرفی مناسب ظرفیتهای گردشگری آن، در حوزه گردشگری موفق نبوده است.
مرتضی صفری گفت: در این راستا برای توسعه و رونق گردشگری در آذربایجان غربی، طراحی اپلیکیشن معرفی جاذبههای گردشگری و تاریخی، افزایش تعاملات با سایر دستگاههای اجرایی، اعطای تسهیلات به سرمایهگذاران و کاهش بروکراسیهای اداری در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه چند پروژه مهم در حوزه سرمایهگذاری و گردشگری در دست اجرا است، گفت: در حال حاضر پنج هزار و ۲۰۰ تخت اقامتی در سطح استان وجود دارد و ۱۱ هتل در حال ساخت است که با اتمام آنها دو هزار تخت اقامتی به تعداد تختهای اقامتی آذربایجان غربی اضافه میشود و از آن جمله میتوان به ساخت سه هتل در منطقه آزاد ماکو، یک هتل در پلدشت یک هتل در خوی اشاره کرد.
صفری ساماندهی مسجد جامع، پیگیری تعیین تکلیف پروژه تلهکابین، بازنگری طرح میدان امام و تبدیل آن به یک پروژه گردشگری و تاریخی، پیگیری ادامه مرمت و احیای بناهای تاریخی اراضی لشکر ۶۴ ارومیه، تحویل خانه انصاری و مدرسه هدایت از جمله اقدامات اساسی و مهم در ارومیه هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با اشاره به حجم پایین اعطای تسهیلات به هنرمندان و سرمایهگذاران آذربایجان غربی در سال جاری اظهار کرد: در سال گذشته فقط ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات تبصره ۱۶ پرداخت شد که نیاز است این بودجه لازم برای پرداخت تسهیلات افزایش یابد.