علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: خبر خوش یلدایی این است که در جلسه روز گذشته شورای پول و اعتبار با پیشنهاد وزارت راه وام ودیعه مسکن در عموم نقاط کشور دو برابر به بالا شد یعنی در تهران وامی که برای اجاره مسکن داده میشود ۱۰۰ میلیون تومان بود که شد ۲۰۰ میلیون و در مراکز استانها ۷۰ میلیون تومان بود که به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و در سایر شهرستانها ۴۰ میلیون تومان بود که به صد میلیون تومان افزایش پیدا کرد و درروستاها که تا پیش از این وام ودیعه مسکن نداشتند میتوانند تا سقف چهل میلیون تومان وام بگیرند.
وی ادامه داد: در حوزه خرید و فروش مسکن که به تازگی پا گرفته با مهار رشد قیمتها مواجه شدیم و پیشبینی میکنیم در حوزه اجاره خود را نشان دهد.
سخنگوی دولت بیان کرد: وام ساخت مسکن و نوسازی و بهسازی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر سودش پنج درصد است که وامش ۳۵۰ میلیون مسکن است و بازپرداخت آن بیست ساله است.
بهادری جهرمی بیان کرد: اگر بخواهم سه دستاورد دولت را بگویم دستاورد اصلی آن حرکت اداره مردمی امور بود و فاصله بین مردم و دولت برداشته شد مثل سفرهای استانی، جلسات نخبگانی و تخصصی که برگزار میشود و در میدان بودن که مورد نیاز بوده است نتیجهاش این شد که مردم میداندار امور شدند.
وی اظهار کرد: در کشور موفق شدیم رکورد دو سه برابری خرید تولید گندم داشتیم، چون کشاورزان مورد حمایت قرار گرفتند و از چهار و نیم میلیون تن گندم از سال ۱۴۰۰، الان به ده و نیم میلیون تن گندم رسیدیم و خودکفایی گندم نان در حال تحقق است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در حوزه تجارت غیرنفتی که بیشتر فضای غیردولتی است در سال ۱۴۰۱ رکورد حجم تجارت خارجی را شکستیم که ۱۱۲ میلیارد دلار بوده است البته همچنان تحریمهای آمریکا پابرجاست، اما وقتی مردم میداندار شدند دولت معاهداتی را منعقد کرده که بتوان روابط تسهیل شود لذاهر وقت مردم میداندار شوند مشکلات حل میشود.
بهادری جهرمی اظهار کرد: دستاورد دیگر این است که در دهه گذشته از لحاظ اقتصادی خوب نبودیم و راهبرد متقابل آن دوره به نتیجه نرسید و رشد اقتصادی ما چهار دهم درصد بوده است، اما در دو سال گذشته رشد اقتصادی به بیش از چهار درصد رسیده است یعنی ۱۰ برابر بیشتر شده است.
وی افزود: در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ رشد اقتصادی به بالای شش درصد رسیده است که بخشی افزایش بهرهوری بوده است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: بخش زیادی از کارگاهها و اصناف ظرفیت تولید داشتند، اما تعطیل شده بودند که نهضت فعالسازی آنها ایجاد شد و به چرخه آمدند که باعث رشد اقتصادی شد و افزایش سرمایهگذاری در پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها همچنین در پالایشگاه فراسرزمینی را شاهد هستیم که برای کشور رشد اقتصادی ایجاد میکند.
بهادری جهرمی گفت: رشد اقتصادی میتواند قدرت خرید مردم را به تدریج بیشتر کند و اثر اشتغالزایی دارد و نرخ بیکاری در ابتدای دولت ۱۰ درصد بود و الان زیر هشت درصد یعنی ۷/۹ درصد است.
وی اظهار کرد: دستاورد دیگر دولت در حوزه سیاست خارجی است. دشمن پروژه به انزوا کشیدن ایران را آغاز کرد تا تعاملات خارجی ما محدود شود و در مسیر آنها قرار بگیریم. این طرح که دشمن در ۱۰ سال پیش روی میز گذاشت الان در ذهن مردم ما مانوس نیست، چون رئیسجمهور تا کنون به بیست کشور سفر داشته و تحرکات زیادی شده بهویژه با همسایگان همچنین عضو بریکس شانگهای شدیم که آثارش را به تدریج نشان میدهد.
سخنگوی دولت افزود: توانستیم در دیپلماسی خارجی پرتحرک باشیم و ایران کم کم جایگاه حلقه اتصال بین کشورها را پیدا میکند و سوآپ گازی ترکمنستان یعنی تعامل بین سه کشور که میتواند قطعی گاز در شمال کشور را مدیریت کند و یا قطاری که از روسیه میآید و به هند میرود نقش محوری ایران را نشان میدهد.
بهادری جهرمی اظهار کرد: طرحهای نیمهتمام زیادی بر روی زمین بود و نهضت دیگر برداشت طرحهای بر روی زمین مانده مثل آزادسازی سواحل و تعرفههای نظام پرستاری بود لذا اولویت دولت برداشتن کارهای نیمهتمام از روی زمین بوده است.
وی بیان کرد: رئیسجمهور تا کنون به ۱۲ استان سفر دور دوم داشته است. کلان بیمارستان الغدیر و طرحهای آبرسانی غدیر، تکمیل بیمارستانها و فرودگاه سقز از سالهای قبل آغاز شده بود، اما به پایان نرسیده بود که اینها در اولویت قرار گرفتند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: دولتها به کلنگ زدن علاقه دارند تا بگویند من انجام دادم، اما برای این دولت مهم نیست چه کسی شروع کرده و نگاه دولت آن است کار راه بیفتد. قانونهایی مثل تسهیل صدور مجوزها و تعرفه پرستاران، قانونشان جدید نیست لذا دولت سعی کرده کارهایش را با ذهنیت مردم انجام دهد.
بهادری جهرمی بیان کرد: بخشی از این طرحها مشکلات حقوقی دارند، برخی مشارکتی هستند که باید با بانکها و بخش خصوصی انجام شود لذا رئیسجمهور معاون اجرایی را مکلف کرد تا موضوعات را پیگیری کند.
وی گفت: در قانون مولدسازی دولت باید دارایی غیرمولد را مولد کند لذا طبق آییننامه دارایی غیرمولد به پیمانکار واگذار شود تا یک بیمارستان و ورزشگاه ساخته شود و این امر در حال انجام است و داراییهای غیرمولد با حضور دولت، قوه قضاییه و مجلس در حال انجام است و مرحله دیگر ارزشافزایی است مثل تغییر کاربری یک زمین تا ارزش بیشتری پیدا کند.
سخنگوی دولت اظهار کرد: یکسری عددها در بودجه غیرواقعی است و در مولدسازی هم منابع غیرواقعی پیشبینی شد که بیش از صد هزار میلیارد پیشبینی شد که این بیشبرآورد است که مناسب نیست. الان بحث شناسایی زمینها، ارزشگذاری، واگذاری و تهاتر است.
بهادری جهرمی اضافه کرد: حدود دویست طرح را هدفگذاری کردیم که بخش غالب آن را تکمیل کنیم و حدود ۲۷۰۰ طرح نیمهتمام داریم که باید تمام شود و بودجه ۱۰ سال کشور برای اتمام این طرحها هم کفاف نمیدهد.
وی افزود: آخرین رقم نقدینگی ۲۶/۲ درصد بوده است. نرخ رشد از عدد نقدینگی مهمتراست. ما نرخ رشد نقدینگی بالایی در ابتدای دولت سیزدهم داشتیم. هدایت نقدینگی باید به سمت رشد صورت گیرد به شرطی که ظرفیت وجود داشته باشد. حجم ورودی زیاد بود که آن حجم ۴۲ درصد بود و دولت باید جلوی حجم ورودی را بگیرد و هدفگذاری شد که در پایان ۱۴۰۲ به ۲/۲۶ درصد رسیدیم و مسئله دیگر هدایت نقدینگی بود، چون حجم نقدینگی بازار و بورس را خراب کرده و باید به سمت رشد اقتصادی هدایت شوند.
سخنگوی دولت بیان کرد: رشد اقتصادی که راه افتاد مصرف نقدینگی در کارخانهها و تامین حقوق کارکنان استفاده میشود و مورد دیگر پیشران اقتصادی بود که با محوریت حوزه انرژی و پتروپالایشگاه و معدن که ۴۸ میلیارد دلار ارزش آنها در شش ماه اول دولت بود و در حوزه معدن ۳۰ درصد پیشرفت داشتیم و ۱۷ رشد پیشران اقتصادی را داشتیم و اگر این مسیر را ادامه دهیم میتوانیم تورم را مهار کنیم لذا توانستیم از تورم ۶۰ درصد سال ۱۴۰۰ به تورم ۳۹ درصدی رسیدیم.
بهادری جهرمی بیان کرد: در حوزه مسکن رکود داشتیم و نرخ رشد مسکن در شش ماه اول سه درصد مثبت شده است. حوزه مسکن جزو حوزههای پیشران است، چون حوزه مسکن، ماشینآلات و حتی کسب کارهای خرد را متاثر میکند و نیازش به نقدینگی گسترده است و طرح نهضت ملی مسکن در مسیر اجراست و در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰۰ هزار زمین واگذار شده و ۵۰۰ هزار زمین دیگر نیزدر بقیه سال ۱۴۰۲ واگذار میشود.
وی ادامه داد: نوسازی بافت فرسوده و صدور پروانه شش برابر گذشته شده است و حوزه ساختوساز دارد پا میگیرد که آثار کاهش تورمی دارد و میتواند به حوزه اجاره هم برود.
سخنگوی دولت گفت: میزان ساختوساز مسکن در طول زمان مشخص میشود وآخرین آمار که از وزارت راه گرفتم بیش از یک میلیون و هشتصد هزار مسکن در حال ساختوساز است و این صرف نظر از آنهایی است که افتتاح شده است و نرخ رشد اقتصادی در حوزه مسکن نتیجه فعال شدن آن است.
بهادری جهرمی بیان کرد: اصلاح نظام بانکی آمال خیلی از دولتها بوده است و جلوگیری از بنگاهداری بانکها در اولویت بوده که به سامان نرسیده است. نظام بانکی در کنار آثار مثبتی داشته آفتهایی گریباگیرش بوده که درمان نشده است.
وی اظهار کرد: حجم نقدینگی که در کشور بوده به سمت دلالی و سرمایهگذاری غیرمولد رفته است لذا بانک مرکزی برنامه روشنی برای بانکها و موسسات مالی و اعتباری طراحی کرده است. قبلا دولتها میگفتند نرخ رشد ۲۵ درصد است، اما کسی نمیدانست در جزئیات چه خبر است و الان به صورت ماهانه رصد میشود و تراز مالی بانکها موجود است و اگر بانکی الگوها را رعایت کرده باشد برنامههای بیشتری به آن میدهند.
سخنگوی دولت افزود: در عین حال که دولت تلاش میکند که دچار رکود اقتصادی نشویم همزمان اصلاح نظام بانکی را مغفول نگذاشته است.
بهادری جهرمی تصریح کرد: در ابتدای فعالیت دولت عموم بانکهای ما زیانده بودند، اما امروز هیچکدام از بانکهای دولتی دیگر زیانده نیستند و در مسیر سلامت اقتصادی قرار گرفتند مثلا در شفافیت مالی حسابهای بیش از ۱۱۰۰ شرکت دولتی را منتشر کردیم که این امر جلوی فساد را میگیرد.
وی گفت: یکی از اولویتهای دولت با همکاری سایر قوا برای جلوگیری از فساد بود. برای از بین بردن گلوگاههای فساد گام برداشتیم و آن هم با همکاری مجلس و با تعامل قوه قضاییه پیش رفت مثلا در صدور مجوزها که یک امضای طلایی بود منبع فساد بود که اگر کسی نمیتوانست رشوه دهد نمیتوانست مجوز بگیرد، اما الان مجوزها اینترنتی شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: انتشار فهرست اسامی ابربدهکاران بانکی که در مناظرههای انتخاباتی یکی از نامزدها نمیتوانست اسامی را بخواند و میخواست به دیگری بدهد آن را بخواند، اما الان در سایت بانک مرکزی فهرست ابربدهکاران منتشر شده است همچنین وامهای کلان بانکی هم منتشر شده است که برای مردم روشن باشد و فهرست این هم در سایت بانک مرکزی هست و دیگر زمینه اینکه وام کلانی بدون داشتن صلاحیت داده شود دیگر وجود ندارد.
بهادری جهرمی تصریح کرد: امروز قوای کشور همدل و همصدا هستند که اگر فسادی شناسایی شد بتوانیم با آن برخورد کنیم. یکی از نکاتی که باعث شده ما برخی گامها را برداریم هم آوایی نهادهای مختلف کشور با دولت است.
وی ادامه داد: مجلس، دولت و قوه قضاییه با هم مشکلات را حل میکنند البته استقلال خود را حفظ میکنند مثلا هفته گذشته دولت لایحه بودجه را رد کرد که ما از آن دفاع میکردیم و بعد از یک هفته جلسات فشرده برگزار شد و امروز کلیات لایحه در مجلس تصویب شد.
سخنگوی دولت گفت: گشت ارشاد مدیران از روز اول اجرایی شده و آقای درویشیان بازرس ویژه رئیسجمهور متولی آن است و گزارشهایی میدهند و دستگاه مربوطه اقدام انضباطی را انجام میدهد.
دستاورد دولت زمانی واقعی است که نرخ ارز پایین بیاید و رفاه مردم بیشتر شود
همیشه حقوقشان ده برابر از تورم جلو هست
اگه مزدم هم مثل کازکنان وزارت نفت درک کنید توزم رو هیچکه اثر نمیگذاره ،،همه راضی
قدرت خزید بقیه هم مثل اونها بالا میره
خالا هی کازکنان قراردادی ، و پیمانی و شزکتی نیان پیام بگذارند نه اینطوری نیست ،، رسمی ها را ملت میگن ،،،خدای شانس اقبال
افتادند تو وزارت نفت و گاز
بقیه هم از بخت بد افتادند بقیه وزارت خانا ها
گرانی خودرو ، منزل ، وسایل منزل و هست
وررفتن با حقوق نیست
لطفا رسیدگی کنید
بادام زمینی ۹ ماه پیش ۱۷۰ هزار تومان ، الان ۳۲۰ تا ۳۵۰ تومن
ادامس ۹ ماه پیش ۱۵ هزار تومن ماه پیش ۲۵ هزار تومن الان ۳۵ هزار تومن
جناب آقای دکتر پژمانفر
رئیس محترم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
مسئولان و نمایندگان مجلس وغیره از دی ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون برای همه بازنشستگان شرکت مخابرات در سراسر کشور مشکل ایجاد کرده است و متأسفانه هنوز هم مشکلات بازنشستگان شرکت مخابرات در سراسر کشور حل وفصل نشده است و همچنان نیز ادامه دارد و متأسفانه هیچ کس هم در شرکت مخابرات و هم در کشور پاسخگو و جوابگو نیست و از سال ۱۴۰۰ تاکنون هم نبوده است.
پس از ۲۳ ماه هنوز سایر رفاهیات بازنشستگان مخابرات واریز نشده است.
از دی ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون و به اعتراض بازنشستگان مخابرات هم توجهی ندارد
و اعتراضهای مکرر بازنشستگان مخابرات این مشکل همچنان ادامه دارد، از رئیس محترم قوه قضائیه تقاضای بررسی و رفع مشکل را داریم.
جناب آقای حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای
جناب آقای سیدابراهیم رئیسی
سوال ایجاست که آیا شرکت مخایرات ایران وابسته به دولت حکومت نظام جمهوری نیست و تاکنون نبوده است.
سوال اینجاست که چرا دولت، مسئولان و نمایندگان مجلس و… از سال ۱۴۰۰ تاکنون در مورد بن خوار بار و رفاهیات و سایر مشکلات بازنشستگان شرکت مخایرات هیچ کاری، اقدامی و اعتراضی نمی کنند و سکوت اختیار کرده اند چرا؟
زارعپور: شرکت مخابرات بخش خصوصی محسوب میشود اما پیگیر مشکلاتش هستیم/ ولی اما متأسفانه از دی ماه سال ۱۴۰۰تاکنون هیچ خبری نیست چرا؟/ اعتراف زارع پور: شرکت مخابرات به تعهدش در قبال بازنشستگان عمل نکرده است. امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ خبری از بن خواربار بازنشستگان نیست پس این بن خواربار بازنشستگان مربوط به ماههای تیر الی آبان ۱۴۰۲ وتفاوت بن خواربار از فروردین ۱۴۰۱ تا کنون بر اساس حداقل حقوق همانسال (بن خواربار بازنشستگان وکارکنان رسمی مخابرات در سال ۱۴۰۲ ماهیانه باید مبلغ ۲۹۱۵۰۰۰ تومان باشد ) کی پرداخت میشود بازنشستگان دراین تورم ۵۰ درصدی نمیتوانند کمر خود را راست کنندمدیران مخابرات چاره اندیشی کنید.
از سال ۱۴۰۰ تاکنون مشکلات کارکنان رسمی و هم بازنشستگان مخابرات حل وفصل نشده است و همچنان نیز ادامه دارد.
هیچ کسی هم تاکنون در مخابرات و کشور پاسخگو و جوابگو نیست و تاکنون هم نبوده است چرا؟
قانون برای شکایت کردن وجود دارد، اما اجرا نمیشود.
قانون برای اعتراض کردن وجود دارد، اما اجرا نمیشود.
چه تفاوتی بین کارگر شاغل و بازنشسته وجود دارد که شاغل ۱۳-۱۲ میلیون تومان عیدی میگیرد ولی کارگر بازنشسته که مشکلاتش قطعا چند برابر شاغل است باید ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بگیرد؟
؟؟؟؟؟؟؟
در اصل تورم از 60درصد رسیده به 120 درصد
دارو امگا ۳ از اول سال قیمت از ۱۱۰ هزارتومان شده ۳۵۰ هزارتومان
روغن ۲۰ هزار تومان شده ۱۲۰ هزارتومان
درآمد کارمندان ۲۰ درصد رشد می کند وتورم ۳۰۰ درصد
واماربیکاری رواعلام می کنید ۷ درصد درصورتی که ۵۰ درصد جوانان بیکارند
خلاصه کشور اوضاع خوبی ندارد ومردم راضی نیستن
دولت اگربخاد براحتی میتونه حتی قیمت دلار رو کم کنه
نرخ تورک کم نشده بلکه بیشتر هم شده
ماکه خبر نداریم.؟!؟؟!؟!