علی اکبر حسینی محراب در نشست بررسی زمینهای جفیر در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در محل استانداری خوزستان گفت مشکل زمینهای جفیر از سالهای گذشته مطرح است که رفع این مشکلات، بخش وسیعی از مشکلات مربوط به تولید کشاورزی و دغدغههای مالکان و معارضان رفع میشود.
او با بیان اینکه شعار ما در استان خوزستان رشد تولید کشاورزی است، گفت: ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری اجرا شده است، برای اجرای این طرح در بودجه ۱۴۰۲ مبلغی در نظر گرفته نشده بود که با پیگیریهای انجام شده مقرر شد ۲۰ درصد حق السهم نیشکر برای آماده سازی و اصلاح اراضی طرح مقام معظم رهبری در استانهای ایلام و خوزستان اختصاص یابد.
استاندار خوزستان ب بر احیای زمینهای خوزستان و توسعه کشاورزی تاکید کرد و افزود: پیش از این، بیشترین تمرکز احیای اراضی استان در جنوب خوزستان بود، اما اینک این فرآیند باید از شمال خوزستان آغاز و به سمت جنوب پیش روی کند.
آقای حسینی محراب با اشاره به اینکه این امر به علت سخت بودن رویههای اداری محقق نشده، ادامه داد: در این خصوص نشستهایی با رییس جمهور برگزار شده تا نسبت به اختصاص این ۲۰ درصد سهم نیشکر همکاری لازم صورت گیرد.
او ادامه داد: اگر این امر محقق شود ۲۰ درصد حق السهم نیشکر معادل ۳۳۰ هزار میلیارد ریال برای اراضی طرح مقام معظم رهبری جذب میشود.
استاندار خوزستان با اشاره به دیگر طرحهای در دست اجرای کشاورزی استان گفت: طرح دیگری برای زراعت چوب در دست اقدام است که در طول چهار سال ۳۰۰ هزار هکتار از زمینهای منابع طبیعی به این نوع از زراعت اختصاص مییابد. این اقدام برای جوانان، فارغ التحصیلان، انجمن ها، شرکت ها، موسسات و کارخانههای فعال در حوزه صنعت چوب اشتغالزایی ایجاد میکند
آقای حسینی محراب با اشاره به اینکه از زراعت چوب و سایر محصولات متناسب با الگوی کشت در منطقه جفیر استقبال میکنیم، افزود: جهاد کشاورزی و منابع طبیعی این موضوع را بررسی کنند تا بخشی از زراعت چوب به تعاونیهای ایثارگران برای زمینهای جفیر واگذار شود.
او با بیان اینکه ایثارگران اهالی روستای جفیر نیز در تعاونیها اراضی کشاورزی عضو شوند و گفت: در خصوص اراضی جفیر، بین سهامداران و معارضان صلح و سازش ایجاد شود تا شاهد روند تولید محصولات کشاورزی منطقه افزایش یابد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه برای حل مشکل زمینهای جفیر جهادکشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان نظر مثبت دارند، تاکید کرد: گرفتن سند باید بدون جنجال انجام شود چرا که تا سند گرفته نشود نمیتوان برای اجاره و دیگر مراحل اقدامی انجام داد.
آقای حسینی محراب افزود: طبق گفته مسوولان، باید کشت انجام شود تا بتوان سند گرفت؛ زراعت چوب نیز بدون تسطیح انجام میشود و سریعتر به نتیجه میرسد.
به گفته او، زراعت چوب در هر هکتار بین ۱۵ تا ۵۰ میلیارد ریال درآمد دارد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه خرید درخب اوکالیپتوس تضمینی انجام میشود، گفت: کشت این درخست بهترین محصولی است که میتوان انجام داد ضمن اینکه از کشت آن خوراک دام و علوفه نیز حاصل میشود.
علی اکبر حسینی محراب به ایثارگران عضو تعاونی زمینهای جفیر توصیه کرد فرزندان و افرادی که توانایی دارند را پای کار بیاورند تا ضمن گرفتن سند امکان اشتغالزایی چندین هزار نفر را فراهم کنند.
او میگوید: این نوع زراعت امکان اشتغال سه هزار و ۲۰۰ نفر در ۴۰ هزار هکتار از زمینهای جفیر را ایجاد میکند.
استاندار خوزستان گفت: نمایندگان تعاونیها و اتحادیه با حضور مسوولان منابع طبیعی نشستهایی برگزار و اجاره منطقی برای این زمینها تعیین کنند.
آقای حسینی محراب همچنین در خصوص بدهی بانکی این زمینها افزودذ: بانک کشاورزی ۱۵۰ میلیارد ریال تخفیف داده شده که البته باید توسط مسئولان بانک تصویب شود.
او با بیان اینکه مسوولان استان برای حل مشکل زمینهای جفیر پای کار هستند گفت: باید با بزرگان معارضان صحبت کنید و تعاونیهایی اضافه شود و با گذشت مشکل را حل کرد.
استاندار خوزستان اظهار امیدواری کرد با همدلی و اتحاد مشکل معارضان و ایثارگران ۴۰ هزار هکتار زمینهای جفیر حل شود.
طرح کشاورزی "جفیر" واقع در ۵۰ کیلومتری شهر اهواز است که حدود ۲۸ سال پیش، ۴۰ هزار هکتار به ۱۶ تعاونی رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس اختصاص یافت، ولی با معارضانی همراه بود و مشکلاتی ایجاد کرد.