منشاء انفجار در جنگل های مریوان چه بود؟

انفجار عظیم در جنگل های مریوان، با هدف برداشت شن و ماسه بخش زیادی از جنگل‌های روستای سعدآباد شهرستان را سوزاند.

 در یکی از جنگل‌های روستا‌های شهرستان مریوان  با هدف برداشت شن و ماسه انفجاری رخ داده است.

 انفجاری که علاوه بر صدای هولناکش، توده‌ای بزرگ از گرد و غبار را روانه آسمان و زمین کرده و فعالان محیط زیست با استناد به وجود گونه‌های گیاهی و جانوری در این منطقه از وقوع فاجعه‌ای هولناک در روستای سعدآباد مریوان خبر دادند و از این وضعیت گله‌مند شدند.

موضوع از این قرار یود که یک بهره‌بردار با هدف برداشت شن و ماسه بخش زیادی از جنگل‌های روستای سعدآباد مریوان را سوزاند.

متهم روانه زندان شد

 رئیس‌کل دادگستری استان کردستان در همین خصوص اظهار داشت: امروز و با ورود دستگاه قضایی استان دستور مجدد توقف عملیات تصرف معدن سعدآباد افراسیابی مریوان به میزان ۱۷ هزار مترمربع صادر شد و متهم با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شد. 

وی افزود: برای متهم به اتهام فک پلمب و تخریب و تصرف اراضی مذکور در این خصوص پرونده قضایی در دادگستری مریوان تشکیل شده است. 

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان اضافه کرد: برای این متهم سابقا به اتهام تخریب و تصرف اراضی ملی در دادگستری مریوان تشکیل پرونده شده و بر اساس تاکیدات دستگاه قضائی استان و شورای حفظ حقوق بیت‌المال و همچنین دستور دادستان شهرستان مریوان مبنی بر توقف عملیات تصرف، نامبرده علی‌رغم دستور اخیرالذکر، روز گذشته مبادرت به تصرف مجدد و انفجار در این معدن نموده است. 

حسینی تصریح کرد: دستگاه قضائی استان اقدامات ادارات اجرایی مربوطه که در این خصوص برخلاف قانون اقدام نموده‌اند و یا مرتکب ترک فعل شده‌اند را بررسی و رصد نموده و با متخلفین بصورت قاطع برخورد می‌نماید.

پلمب کارخانه شن وماسه 

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ارتباط با این اتفاق گفت: به محض اطلاع از این رویداد، کارشناسان محیط زیست شهرستان مریوان برای بررسی بیشتر به محل اعزام شدند.

اقبال حمیدی اضافه کرد: کارخانه شن و ماسه مجوز انفجار داشته است ولی بیش از ظرفیت و وسعت اعلام و تایید شده اقدام به انفجار کرده که این خلاف قوانین و مقررات است.

وی بیان کرد: دادستان مریوان، نماینده فرمانداری و کارشناسان محیط زیست در محل حاضر شدند و دادستان بلافاصله حکم پلمب این واحد را صادر کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: فعالیت این کارخانه خارج از منطقه حفاظت شده و تحت مدیریت سازمان محیط زیست است ولی رسالت ما حفاظت از عرصه های طبیعی است و بی شک مسئولان اعم از اجرایی و قضایی نسبت به تخریب منابع طبیعی بی تفاوت نخواهند بود و با خاطیان براساس قانون برخورد خواهند کرد.

برچسب ها: جنگل ، مریوان ، انفجار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فرزند چهارم که کپن نداشت
۲۱:۴۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
اکثر کارخانه ها و معادن سنگ برداشت بی رویه دارند و طبیعت رو نابود میکنند ، قبلا فکر کنم جایی خوندم که معادن چند برابر فضای خودشون باید فضای سبز ایجاد بکنند ولی در شهرستان فارسان استان چهار محال و بختیاری چندین معدن سنگ و سنگ شکن و کارخانه شن وجود داره که هیچ فضای سبزی اطرافشون نمیبینم!! تازه در دید شهری هم قرار دارند و ...
آخرین اخبار