حسین حیدرپور رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مازندران، گفت: آببندان روستای آغوزبن بابل که چیزی حدود ۴۰ هکتار مساحت دارد در طی این سالها اندک اندک به تصرف سنبل آبی که گیاهی است مهاجم و خطرناک درآمد که از دو ماه گذشته تا کنون عملیات جمع آوری این گونه با همکاری دستگاههای مرتبط مانند محیط زیست، آب منطقهای و جهادکشاورزی آغاز شد.
او افزود: ۸ سالی است که این آببندان درگیر جولان سنبل آبی میباشد و طی این مدت این دومین عملیات پاکسازی می باشد که در حال انجام است و تا امروز هم حدود ۶۰ درصد این گیاه از سطح این آببندان جمعآوری شده است.
حیدرپور با اشاره به خطرات این گیاه خوش خط و خال، گفت: گیاه سنبل آبی از آن دسته از گونههایی میباشد که هیچ ارتباطی به خاک ندارد و اگر ریشهاش به خاک برسد رشد آن متوقف میشود.
او افزود: سنبل آبی صرفا روی آب قرار دارند و ۸۰ درصد این گیاه از آب تشکیل شده است و تنها راه جلوگیری از تکثیر این گیاه جمع آوری و انتقالش به یک مکان خشک و دور از آب میباشد چرا که در طول یک سال یک بوته از این گیاه توانایی این را دارد تا به ۴ هزار بوته تبدیل شود.
حیدرپور با تاکید بر اجرای لایروبی در این آببندان جهت رفع خطر تکثیر سنبل آبی، گفت: در طی این دو ماه که شاهد آغاز عملیات بودیم اگر به ابتدای آببندان مراجعه کنید مشاهده خواهید کرد که مجدد گیاه سنبل آبی در حال رشد و تکثیر است و برای نجات و رهایی از این موضوع ضروری است تا آببندان مورد لایروبی قرار گیرد، طبق قولی که مسئولین استانی به ما دادند سال آینده این اتفاق رخ خواهد داد.