مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه حمایت از دانش بنیان‌ها سرمایه‌گذاری است از اجرای ۷۶ پروژه پژوهشی در این شرکت خبر داد و برای حمایت از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی اعلام آمادگی کرد.

غفارزاده گفت: شرکت آب منطقه‌ای استان آذربایجان شرقی تعداد ۷۶ پروژه پژوهشی در محور‌های سد و شبکه، منابع آب، محیط زیست، فناوری‌های موردنیاز بخش آب، اقتصاد آب، رودخانه و سواحل، مباحث اجتماعی، ظرفیت‌سازی و حقوق آب، مدیریت، ریسک، بحران ، مدیریت و برنامه‌ریزی انجام داده است.

وی در تشریح اولویت‌های تحقیقاتی شرکت آب منطقه‌ای استان برای سال ۱۴۰۲ افزود: اولویت‌های تحقیقاتی این شرکت در دو بخش تقاضامحور و پایان‌نامه دانشجویی بوده که عناوینی، چون کاربرد تکنیک‌های داده کاوی و هوش مصنوعی در تحلیل ایمنی سد، ارزیابی آسیب پذیری سد‌های استان و ارائه راهکار‌های کاهش آسیب و تعیین دبی تاب آوری رودخانه‌ها در محل ایستگاه‌های هیدرومتری جزو اولویت‌های تحقیقاتی در بخش پایان‌نامه دانشجویی است.

وی با اشاره به چالش‌ها و نیاز‌های فناورانه این شرکت خاطرنشان کرد: در حوزه سد و تاسیسات آبی فناوری‌های نوین شناسایی و تحلیل زون‌های نفوذپذیر در سدها، مصالح و فناوری‌های نوین آب‌بندی، سطح‌سنج، دیتالاگر، پزومتر الکتریکی و نشت‌سنج و سیستم هشدار وجود آلودگی در آب و در حوزه شبکه‌های آبیاری و زهکشی نیز فناوری‌هایی، چون بهبود توزیع آب در شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تحویل حجمی جریان و کاهش مصرف آب کشاورزی و برداشت از منابع آب سطحی جزو نیاز‌های شرکت آب منطقه‌ای استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی افزود: در حوزه مهندسی رودخانه‌ها و سواحل فناوری پهپادها، در حوزه محیط‌زیست و کیفیت منابع آبی فناوری تولید سامانه‌های مختلف پایش کیفی و تولید کیت‌های سنجش، در حوزه پدافند غیرعامل سیستم‌ها، تجهیزات و ابزار، در حوزه تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی فناوری دستگاه حفر یاب، عمق یاب بی سیم و فاصله سنج‌لیزری، در حوزه بهبود مدیریت فناوری دستگاه ذخیره ساز آفلاین و در حوزه آزمایشگاه آب نیز فناوری ساخت دستگاه از جمله نیاز‌های فناورانه شرکت آب منطقه‌ای استان است.

غفارزاده در ادامه حیطه مطالعات پایه منابع آب را نیز فناوری ایستگاه‌های هواشناسی سیار، ربات پیمایشگر، دیتالاگر اندازه گیری دبی چشمه و قنات، ساعت باران سنج ثبات، مولینه، سنسور‌های مقاوم به شوری‌های خیلی بالا و سنسور‌های دبی سنج آب رودخانه‌ها را از دیگر چالش‌ها شرکت آب منطقه‌ای استان عنوان کرد.

وی همچنین با تاکید بر استفاده از پتانسیل شرکت‌های دانش بنیان گفت: باید تدابیر جدی در زمینه استفاده از ظرفیت و پتانسیل شرکت‌های دانش بنیان اتخاذ شود تا طی فرایند مناسب از فناوری‌های روز برای کاهش چالش‌ها و دغدغه‌های آبی استفاده شود.

وی با بیان اینکه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نوعی سرمایه‌گذاری است افزود: می‌توانیم با بها دادن به ابتکار و خلاقیت جوانان بستر لازم برای دستاورد‌های پژوهشی و ترویج فناوری را فراهم کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار