حجتالاسلام رضا رؤیت، مدیرعامل بنیاد ملی خانواده در رویداد استانی جامعهپرداز که با حضور دبیر جایزه ملی جوانی جمعیت، پاریزی مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان، هیئت همراه، سرپرست معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان و فعالان مردمی در حوزههای جمعیت، ازدواج و هویت زن از سراسر استان برگزار شد، گفت: وضعیت خانوادهها در کشورما، «خانواده که میگوییم شامل، جمعیت، فرزندآوری، ازدواج، طلاق وهمه این محورهاست»، شاید نسبت به کشورهای دیگر و فضای بینالمللی خیلی مناسبتر و جلوتر هم باشیم، اما در کشور خودمان خیلی وضعیت مناسب نیست.
وی با اعلام اینکه سال ۱۳۷۴در کشورمان، ۲۹ هزار طلاق وجود داشت، افزود: این درحالیست که وقتی آمار پارسال را نگاه میکنیم آمار طلاق بالغ بر ۲۰۰ هزار است که ۶ ـ ۷ برابر نسبت به سال ۱۳۷۴ افزایش داشته است.
حجتالاسلام رؤیت تصریح کرد: این در حالی رخ می دهد که جمعیت ۶۰ میلیونی آن زمان به ۸۰ ـ۹۰ میلیون نفر رسیده و جمعیت یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است، ولی آمار طلاق ۶ ـ۷برابر افزایش پیدا کرده و عمق فاجعه آنجا است که عمده این طلاقها درسالهای اول زندگی و زیر ۵ سال است؛ یعنی زندگی زناشویی در همان سالهای اول ازدواج به طلاق کشیده میشود و این خیلی جای نگرانی دارد.
وی با اشاره به سخنان ریاست جمهوری مبنی بر اینکه در سفرهایی که به برخی استان ها انجام شد، اعلام می کردند کار هست کارگر نیست، بیان داشت: این از نگاه اشتغالزایی خیلی هم خوب است؛ ولی اگر واقع بینانه بخواهیم نگاه کنیم یعنی اینکه مسائل جمعیت یکی پس از دیگری برکشور و جامعه عارض میشود و بماند که از همان دهه ۷۰ هم کاهش جمعیت شروع شد و عارضههای فردی و خانوادگی آن هم به وجود آمد.
حجتالاسلام رؤیت یکی از عوامل جدی طلاق راکم فرزندی دانست و افزود: قطعاً فرزند کم استحکام خانواده را پایین میآورد و متاسفانه بحرانی که ما درگیر آن هستیم بحران کم جمعیتی است که ۴ ـ ۵ سال دیگر برای حل آن وقت نداریم.
مدیرعامل بنیاد ملی خانواده گفت: اگر بخواهیم چنین مسئلهای در کشور حل شود، چارهای نیست جز اینکه دوباره مردم را مانند زمان دفاع مقدس که به میدان آمدند، آنها را به میدان بیاوریم تا اتفاق دفاع مقدس رخ دهد.
وی با بیان اینکه ما اخیراً در کشورمان شعار واگذاری امور به مردم را زیاد میدهیم، افزود: از آن اول هم امام اعتقادشان براین بود، اکنون شعارها و تاکیدهای ویژه مقام معظم رهبری و این دولت هم که میگوید واگذاری کارها به مردم است و دولت مردمی است؛ اما در موضوع خانواده و جمعیت در گفتمان عمومی این قصه است؛ اما در واقعیت مطلب، در میدانی که میآییم میبینیم هنوز خیلی فاصله داریم تا مردم پای کار بیایند و مسئله حل شود.
حجتالاسلام رؤیت با اعلام اینکه اولین قدمی که با آن مواجه شدیم این است که حقیقتاً نمیدانیم در این سرزمین و در این میدان کنشگران چه کسانی و چند نفر هستند و چه قوتی دارند، عنوان کرد: این در حالی است که عرصههای مردمی با عرصههای حکومتی متفاوت است و میدان برای هر کسی که میخواهد با آن روبرو شود شناخته شده نیست.
مدیرعامل بنیاد ملی خانواده از بنای رویداد جامعه پرداز خبر داد و گفت: رویداد جامعه پرداز باید با یکی از اهدافی که شناسایی میشود کار را شروع کند و به جلو ببرد.
وی افزود: جامعه پرداز طراحی شد و در استانهای به صورت آزمایشی برگزار شد و الان مرحله دوم و اصلی آن در تعدادی از استانهای کشور میخواهد فعالیت کند و شهر کرمان اولین شهری است پس از شهرهایی است که آزمایشی کار خودشان را شروع میکنند.
حجتالاسلام رؤیت تصریح کرد: یکی از اهداف جامعه پرداز این است که شناسایی باید به بهترین شکل انجام شود.
وی بیان کرد: طراحی جامعه پرداز این را میگوید که ما باید در شناسایی و در حوزه فعالان و کنشگران این عرصه به دادههایی برسیم که سابقاً وجود نداشته و نیاز به حرکتهای بعدی است؛ یک مدل طراحی شده است و یک فرایندی طی میشود از بین مجموعه کنشگران و فعالان این عرصه به جمعهایی میرسد که الان این جمع حاضر است.
حجتالاسلام رؤیت ابراز امیدواری کرد: این رویداد بتواند در استان و کشور اثرات مثبتی در پی داشته باشد.