جعفرتشکری هاشمی گفت: ما همچنان با مسائل و مشکلات کهنه و قدیمی معلولان دست و پنجه نرم میکنیم و شاهد استمرار وضعیت نامطلوب برای معلولان هستیم.
وی با بیان اینکه دسترسی برابر شهروندان به امکانات از مصادیق عدالت اجتماعی است که به درستی برای معلولان به اجرا در نیامده است، افزود: فضاهای شهری برای معلولان نامناسب است و با شرایط آنها سازگار نیست، به گونه ای که بسیاری از این فضاها هنوز مناسب سازی نشدهاند و این در حالی است که در سالهای گذشته در خصوص مناسب سازی معابر و ساختمانها دستورالعملهای متعددی صادر شده اما در حال حاضر وقتی در شهر تردد می کنید موانع و زوائدی را در سطح شهر می بینیم که حتی برای انسان سالم هم سخت است چه برسد به فرد معلول و د رکل شاهد موانعی برای تردد معلولان و حتی شهروندان سالم هستیم.
تشکری هاشمی با تأکید بر اینکه من بعنوان مثال از خیابان بهشت شروع می کنم که به علت داشتن موانع فلزی و اختلاف سطح ها گاهی برای معلولان جهنم عبور و مرور است، ادامه داد: در معابر شاهد نصب دستکهای مزاحم برای عبور و مرور شهروندان هستیم؛ در حالیکه شهرهای انسان محور شهرهای شهروند محور هستند و آموزشهای شهروندی در این شهرها با اهمیت تلقی می شود؛ موضوعی که ما در شهرها کمتر می بینیم.
وی با تاکید بر اینکه مسیرهای پیاده رو آنقدر نامناسب است که گاهی تردد از خیابان و سواره رو راحت تر است، ادامه داد: نباید افتخار ما مناسب سازی معابر برای تردد خودروها باشد؛ زحمات را زیر سوال نمیبرم و بابت آسفالت معابر از شهرداری تقدیر میکنیم اما آیا در پیاده روها نیز مناسب سازی برای عبور و مرور شهروندان نیز صورت گرفته است؟ به هر شکل امیدواریم فضایی امن برای سکونت امن معلولان در شهر را شاهد باشیم.
تشکری هاشمی ادامه داد: از شهرداری تهران میخواهم که برنامه خود را برای مناسب سازی معابر به صحن شورای شهر ارائه دهد تا ببینیم که برای چند سال آینده چه شهری خواهیم داشت؟
محمد آقامیری نیز در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران ضمن گرامی داشت روز معلولان گفت: بعد از جریان کرونا وضعیت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان ارزیابی شد که شاهد افت تحصیلی بودیم، بگونه ای که شاهد افت ۳۰ درصدی تحصیلی بودیم و در قسمت علوم پایه شاهد افت بین ۵۰ تا ۷۰ درصدی تحصیلی بوده و تنها ۲۰ درصد از دانش آموزان در فضای مجازی موفق بودند.
وی با بیان اینکه به محض آلودگی هوا کمیته اضطرار مدارس را فوری تعطیل می کند و این تفکر از پایه و اساس غلط است، ادامه داد: ما باید با چنگ و دندان هم که شده نگذاریم مدارس دوران ابتدایی، متوسطه و دانشگاه تعطیل شود و این چه کار اشتباهی است که در اولین اقدام مدارس را تعطیل می کنند؟ و فکر می کنند اینکار درست است؟ اما تجربه اشتباهی را در دوران کرونا شاهد بودیم که به افت تحصیلی مخصوصا در دوره ابتدایی و دروس علوم پایه منجر شد و از کمیته اضطرار درخواست داریم دست از این کار بردارد.
آقامیری با بیان اینکه به جای مدارس باید برخی ادارات تعطیل شوند و ادارات را دسته بندی کنند و اداراتی که در سطح کشور و بین المللی کار می کنند را مستثنی کنند، ادامه داد: بنده در هفتم آبان ماه طرح ترافیکی را پیشنهاد دادم و به شهرداری ارسال شد اما معاونت حمل و نقل هیچ خبری نداد که این طرح مورد بررسی قرار گرفته است یا خیر؟
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این تذکر تأکید کرد: به اعتقاد بنده باید این طرح در کمیسیون عمران و حمل و نقل بررسی شود و نتایج اولیه آن برای ما روشن باشد تا شهرداری نیز بتواند دنبال کند.