به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، به گفته آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا، در واقع حدود یک سوم از جمعیتِ ایالات متحده به این بیماری مزمن مبتلا هستند.
به همین دلیل است که به مناسبت هفته آگاهی از رفلاکس معده از ۱۹ تا ۲۵ نوامبر در این کشور، نکاتی در مورد نحوه مدیریت این اختلال گوارشی ارائه شده است.
«جولی استفانسکی»، یک متخصص تغذیه در این باره گفت: رژیم غذایی نقش مهمی در مدیریت رفلاکس ایفا میکند. برخی غذاها و عادات غذایی میتوانند علائم را تشدید کنند در حالی که برخی دیگر میتوانند باعث تسکین و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده شوند.
متخصصان میگویند رفلاکس معده زمانی رخ میدهد که اسید معده به مری برگشته و علائمی مانند سوزش سر دل، درد قفسه سینه، تهوع یا استفراغ ایجاد کند.
همچنین در صورت عدم درمان رفلاکس معده، این بیماری میتواند منجر به بیماریهای جدی تری مانند سرطان مری شود.
استفانسکی میگوید افرادی که میخواهند رفلاکس معده خود را مدیریت کنند، باید:
از مصرف غذاهای محرکی که باعث بروز یا تشدید علائم رفلاکس میشوند مانند نعناع، شکلات، کافئین، غذاهای اسیدی و غذاهای تند خودداری کنید.
برای کاهش فشار روی معده و مری، وعدههای غذایی کوچکتر، اما به دفعات بیشتر در طول روز بخورید.
غذاهای چرب و روغنهای اضافه شده را در رژیم غذایی خود محدود کنید و به جای آن غذاهای پخته شده، آب پز یا بخارپز را انتخاب کنید. همچنین پروتئین خود را از گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، لوبیا و ... دریافت کنید.
استفانسکی گفت که مشاوره با یک متخصص تغذیه نیز میتواند به مبتلایان به بیماری رفلاکس معده کمک کند، زیرا آنها میتوانند به ایجاد یک برنامه تغذیه شخصی حول نیازها و محرکهای خاص فرد کمک کنند.
استفانسکی اظهار کرد: با انتخابهای غذایی آگاهانه و همکاری نزدیک با یک متخصص تغذیه، افراد میتوانند کنترل بهتری بر علائم رفلاکس معده داشته باشند و از زندگی راحتتر و رضایتبخشتری، لذت ببرند.