رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: صنعت گردشگری این استان با وجود سفر سالانه ۳۳ میلیون زائر و گردشگر به این منطقه در بهبود شاخص‌های اقتصادی آن تاثیری نداشته است.

فیروز ابراهیمی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در صنعت غذا و بسیاری از تولیدات این بخش سرآمد کشور است به طوری که ۹۰ درصد از تولید زعفران و ۶۰ درصد از تولید رب گوجه فرنگی و همچنین بخش قابل توجهی از فرآوری زیتون کشور به این استان تعلق دارد.

او افزود: هرچند خراسان رضوی در حوزه تولیدات غذایی با مشکلی مواجه نیست، اما در حوزه گردشگری با وجود سالانه ۳۳ میلیون زائر و گردشگر با چالش‌هایی مواجه بوده به طوری با در نظر گرفتن میانگین هزینه هزار دلار هر گردشگر در یک شهر باید آورده بالایی از وجود این تعداد گردشگر در خراسان رضوی بدست آید، اما شاخص‌های اقتصادی آن از جنس دیگری است به طوری که رتبه ۲۳ کشور را در سرانه درآمدی خانوار و رتبه ۲۷ را در وضعیت محیط کسب و کار کشور دارد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: براساس آخرین آمار این استان در زمره استان‌های با میزان بالای تورم قرار دارد به طوری که رتبه هجدهم را در بین استان‌های دیگر داشته، این در حالی است که ۶ هزار واحد صنعتی، حدود ۹۰۰ معدن و عسلویه معدنی در خواف، بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ واحد فنی و مهندسی یا تحقیق و توسعه در این استان فعال هستند، در بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی سرآمد است و ظرفیت‌های گردشگری مذهبی مانند حرم امام رضا (ع) و مفاخر زیادی را در اختیار دارد.

ابراهیمی بیان کرد: اگر ۳۳ میلیون زائر و گردشگر سالانه خراسان رضوی هر یک ۵۰۰ دلار در استان هزینه کنند، هزینه آنان در سال باید به ۱۷ میلیارد دلار برسد در حالی که کل ارزش سالانه تولیدات صنعتی و معدنی در استان ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است.

او تصریح کرد: اگر میزان تورم سالانه و حقوق حقوق بگیران کشور را طی ۱۱ سال گذشته (۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱) محاسبه کنیم، در این مدت میانگین افزایش حقوق در کشور ۱۵.۵ درصد بوده در حالی که میانگین نرخ تورم کشور ۲۹.۱ درصد بوده لذا فاصله ۱۴ درصدی بین حقوق و تورم وجود داشته و هر ساله سفره مردم ۱۴ درصد کوچکتر شده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: ۲۲ میلیون حقوق بگیر در کشور وجود دارد که میانگین خانواده آنان ۳.۵ نفر است، اگر ۷۰ درصد از این تعداد متاهل باشند، در مجموع معیشت ۵۵ درصد از مردم ایران متاثر از حقوق است، لذا زائران و گردشگرانی که مشهد می‌آیند در زمره کسانی هستند که به صورت مستمر در طول ۱۱ سال سفره اشان در برابر تورم کوچک شده است.

ابراهیمی اظهار کرد: در صورتی می‌توان شاخص‌های اقتصادی خراسان رضوی را متناسب با صنعت گردشگری آن رونق داد که سفره مردم بزرگتر شود، زمانی که سفره مردم کوچک می‌شود، قدرت خرید آنان نیز کاهش یافته و کالای کمتری خریداری می‌کنند لذا بخش تولید نیز بی تاثیر نمی‌ماند و کالا‌ها در انبار‌ها دپو شده یا واحد‌های صنعتی کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید می‌کنند.

او افزود: منابع کشورها، معادن و نفت و ... نیست بلکه نحوه صحیح مدیریت آن است، متاسفانه در حوزه اقتصاد از مدیریت تهی شدیم، حوزه‌های اقتصادی یکی از تخصصی‌ترین حوزه‌هایی است که علوم بشری با آن درگیر است، علم اقتصاد تنها علمی است که تمام عوامل بیرونی روی آن تاثیر می‌گذارد، اگر می‌خواهیم از این مشکلات اقتصادی رها شویم، باید حوزه اقتصادی را تخصصی ببینیم.

برچسب ها: صنعت غذا ، گردشگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.