مهران کریمیان گفت: طرح توانبخشی مبتنی برجامعه (CBR) از طریق رویکرد چند بخشی و با همکاری دهیاران، بهورزان، تسهیلگران و داوطلبان در مناطق روستایی شروع شده که دارای پنج شاخص آموزش، تامین معاش، توانمندسازی، سلامت و امور اجتماعی است.
او هدف از برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، خدمات رسانی کامل با کمک جامعه به افراد دارای معلولیت عنوان کرد و ادامه داد: از این نظر، بهزیستی خوزستان خدماتی را در قالب شاخصهای مذکور به افراد دارای معلولیت ساکن مناطق روستایی و کم برخوردار ارائه کرده است.
مدیر کل بهزیستی خوزستان میگوید: در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه تلاش میشود تا از طریق ظرفیت سازی برای افراد کم توان و خانوادههای آنها متناسب با فرهنگ بومی منطقه به نیازهای آنها در زمینه اشتغال، تحصیل، درمان توانبخشی و سایر موارد پاسخ داده شود.
آقای کریمیان افزود: در اجرای برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه از تمامی امکانات جامعه از جمله مؤسسات و مراکز، NGO و خدمات محلی استفاده میشود.
او ادامه داد: همچنین مددکاران بخش غیردولتی سازمان بهزیستی به عنوان تسهیلگر معرفی میشوند تا با استفاده از ظرفیت تسهیلگران، بهورزان روستا و یا خانواده افراد معلول؛ مشکلات این قشر را شناسایی و رفع کنند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان پوشش این طرح در استان خوزستان را مناسب ارزیابی کرد و گفت: اجرایی شدن طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در یک هزار و ۵۰۰ روستای استان، موجب شناسایی افراد دارای معلولیت شده است.
مجموعه اقداماتی که توسط تیم توانبخشی، معلول، خانواده معلول و دیگر اعضا جامعه با استفاده از منابع و امکانات موجود محلی برای استقلال و بازتوانی فرد معلول انجام میگیرد؛ توانبخشی مبتنی بر جامعه نامیده میشود.
بیش از ۱۱۵ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند که این افراد شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، آسیب دیدگان اجتماعی و کودکان هستند که از خدمات مستمر و غیرمستمر سازمان بهزیستی بهرهمند میشوند.