نشست رسانهای مدیران بخش انتخاب آثار چاپی برتر بیستوسومین جشنواره ملی صنعت چاپ هفتم آذر ۱۴۰۲ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
محسن یگانهکاری با تاکید بر اینکه جشنواره صنعت چاپ در طول سال فعال است، گفت: روز صنعت چاپ مناسبت است و جشنواره صنعت چاپ رویداد است.
دبیر بخش انتخاب آثار چاپی برتر با اشاره به بخشهای مختلف این جشنواره گفت: این جشنواره بخش علمی و فرهنگی دارد، و در اینجا بر انتخاب آثار برتر جشنواره تمرکز میکنیم. این بخش از جشنواره دو قسمت دارد، یکی مطبوعات و کتاب، که با عنوان نشان شیرازه شناخته میشود، قسمت دیگر بستهبندی و تبلیغات است.
او افزود: واحدهای چاپی، لیتوگرافی، صحافیها، شمارشدهندگان آثار چاپی، همه مخاطب هستند و میتوانند آثار خود را به دبیرخانه بفرستند. انتظار داریم اتحادیههای چاپ، انجمنهای صنفی و گروهها فعال در این جشنواره حاضر باشند، سعی میکنیم به صورت مشخص و انفرادی هم با هر کدام تعامل کنیم.
یگانهکاری درباره روند داوری آثار در جشنواره توضیح داد: آثار کدبندی میشوند و بدون مشخص بودن صاحب اثر، داوری میشوند و در اختتامیه برگزیدگان اعلام خواهندشد.
رضا نورایی با بیان اینکه کیفیت داوری در این رقابت نشان دهنده کیفیت جشنواره است، گفت: اساس کار ما در داوری جشنواره کیفیت کار چاپ است. گاهی برخی از متخصصان در بستهبندی فراتر از موضوع چاپ میروند و انتظار دارند عملکرد فرد مشخص شود. در این جشنواره در سیستم داوری به این بخش کاری نداریم، زیرا در چارچوب علوم انسانی قرار میگیرد.
مسئول کمیته داوری با تاکید بر اینکه داوری بر فرآیند تولید انجام میشود، گفت: فرایند را داوری میکنیم و نه نتیحه را، داوران از رشتههای مختلف مربوط به چاپ هستند. پیش از این در سالهای قبل اقدامات موثری انجام شده که تاثیر آن باقی مانده و آن تعیین معیارهای داوری بوده است. معیارهای داوری در رشتههای مختلف با تکیه بر محصولات مختلف انجام میشود
او با اعلام اینکه داوران این جایزه حدود ۳۰ نفر هستند، افزود: داوران در فرایند پیش و پس از چاپ تمرکز و تخصص دارند. برآیند این تخصصها باعث میشود تا داوری داشته باشیم. وقتی آثار به دبیرخانه میرسد، گزینش ابتدایی روی آنها انجام میشود، داوری انجام میشود. در نهایت گزارش داوری نوشته و برای تنظیم بیانیه تلاش میشود.