مستند نجواهای شکسته به کارگردانی برادران «امیر اطهر و امیر مسعود سهیلی» و همچنین به تهیه کنندگی «مهدی مطهر» ساخته شده است.
امیر اطهر سهیلی نویسنده و کارگردان مستندـ نجواهای شکسته گفت: این مستند روایتی هنرمندانه از درد مشترک اهالی شهری جنگزده بوده که تمام سازهای موسیقی این شهر شکسته شده است. در این مستند پیرمرد هنرمند ساز شکسته خود را از زیر آوارها بیرون میکشد و در تلاش است تا با بازسازی سازهای موسیقی، روح مرده شهر را زنده کند.
او با بیان اینکه اکران مستند نجواهای شسته در ایران پس از اکران جهانی آن انجام میشود، افزود: این مستند محصول مشترک ایران و سوریه است و تمام بازیگران آن اهل کشور سوریه هستند.
نویسنده و کارگردان مستندـ نجواهای شکسته تبلور انسانیت در جریان جنگ و پرهیز از جنگ و خونریزی را محور مستند مزبور دانست و ادامه داد: هنر باعث به وجود آمدن حس مشترک میان مردم میشود و زبان مشترکی است که نیاز به ترجمه ندارد، همانطور که در سراسر دنیا با شنیدن یک موسیقی حتی با زبانی بیگانه حس مثبتی منتقل میشود.
سهیلی بیان کرد: نخستین اکران خارجی مستند مزبور در جشنواره یاماگاتای ژاپن به عنوان یکی از معتبرترین جشنوارههای مستند آسیا انجام و با استقبال خوبی مواجه شد، این مستند پس از درخشش و جلب نظر منتقدین در فستیوال فیلم مستند یاماگاتای ژاپن به عنوان نخستین اثر ایرانی راهی جشنواره داکیومنتری اندونزی شد.
او با بیان اینکه جشنواره داکیومنتری اولین و بزرگترین جشنواره فیلم مستند در اندونزی و آسیای جنوب شرقی است، تصریح کرد: این جشنواره که از سال ۲۰۰۲ توسط موسسه FFD یا Forum Film Dokumenter سازماندهی میشود، مستند را به عنوان وسیلهای برای بیان و اکوسیستم دانش از طریق نمایشگاهها، بحثها و کارگاههای آموزشی ارائه میکند.
نویسنده و کارگردان مستندـ نجواهای شکسته با بیان اینکه جشنواره داکیومنتری اندونزی طی روزهای ۱۲ تا ۱۸ آذرماه با حضور آثار زیادی از کشورهای متعدد برگزار میشود، تاکید کرد: مستند نجواهای شکسته در بخش فیلم بلند این جشنواره حضور دارد که پس از آن در جشنواره Human Screen تونس شرکت خواهیم کرد.
سهیلی اظهار کرد: مستند نجواهای شکسته همچنین در جشنواره هیومن رایت ایتالیا مورد تقدیر قرار گرفت و اکنون در لیست حضور در جشنوارههای تایوان و چین قرار دارد.