دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت کشور در نخستین یادواره شهرستانی شهدای غریب در شهرستان فرخشهر گفت: براساس برنامهریزی انجام شده قرار است ۳۲ اجلاسیه استانی و افزون بر آن یادوارههای شهرستانی در سراسر کشور برگزار شود.
محمدجواد زمردیان افزود: وجه تمایز یادواره شهدای غریب اسارت با سایر برنامههای ملی این است که این یادواره برای شهدایی برگزار میشود که هنوز جامعه آماری آنها تکمیل نشده و مردم نهادن بودن این یادوارهها است.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۳۳۲ شهید دوران اسارت در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۷۰۴ شهید بنا بر اطلاعات و اسنادی که به این کنگره رسیده، به طور کامل شناسایی شده، اما اطلاعات کاملی از دیگر شهدا در دست نیست.
بیشتر بخوانید
زمردیان اضافه کرد: اطلاعات شهدای غریب اسارت از طریق اطلاعات همرزمان و آزادگان، سلیب سرخ و کمیته جست و جوی مفقودین دریافت شده است.
وی با اشاره به اهمیت شناسایی شهدای غریب اسارت یادآور شد: بنابر اهمیت موضوع و نظر شخص رییسجمهور مقرر شده است تا در تمامی استانها و شهرستانهای کشور که شهید دوران اسارت تقدیم نظام اسلامی کردهاند این رویداد برگزار شود.
سرپرست فرمانداری فرخشهر گفت: از مجموع شهدای غریب اسارت کشور۱۴ شهید متعلق به چهارمحال و بختیاری است که از این شمار شهیدان حسین نکویی، رضا قلی اشرف و غلامعلی معتمدی سه شهید مربوط به شهرستان فرخشهر هستند.
حسین کاووسی افزود: شهدای غریب اسارت از جمله شهدای عزیزی هستند که در اردوگاههای دشمن شهید شدهاند.
وی اظهار داشت: برگزاری یادوارههای شهدا نقش مهمی در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان جامعه دارد.
دبیر کنگره شهدای غریب فرخشهر با اشاره به انجام پژوهشهای مختلف برای شناسایی شهدای دوران اسارت گفت: برای دستیابی به نتیجه لازم در خصوص شناسایی شهدای غریب اسارت به هم افزایی بین دستگاهی نیاز است.
سید رحیم موسوی با اشاره به شناسایی ۵۵۰ آزاده دوران دفاع مقدس در چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد ۱۴ نفر در دوران اسارت و در غربت شهید شدند و ۴۰ آزاده نیز در طول سالهای گذشته دعوت حق را لبیک گفتهاند.