در نشست وزیر فرهنگ با خبرنگاران حوزه کتاب مطرح شد؛

از حضور قاچاقچیان و مافیای خیابان انقلاب تا حذف صفحه کتاب از مطبوعات

در نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران حوزه کتاب، اهالی رسانه از مشکلات معیشتی، کمبود نیروی انسانی، بها ندادن مردم به کتاب و حضور قاچاقچیان در این عرصه سخن گفتند.

نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران حوزه کتاب در پایان سی‌ویکمین دوره هفته کتاب در کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد و هر کدام از اهالی رسانه به بیان انتقادات، راهکارها، کاستی‌های وزارتخانه، مشکلات مطبوعات و خبرگزاری‌ها پرداختند.

اختصاص ندادن صفحه‌ای مجزا به اخبار و تولیدات اختصاصی حوزه کتاب در مطبوعات، اعمال سلیقه‌ای مدیران در حذف صفحه حوزه کتاب، کبود نیروی انسانی و کاغذ در مطبوعات و رسانه‌ها، پیشنهاد ساخت فیلم‌های بلند اقتباسی، حضور کمرنگ روزنامه‌ها و مجلات در کیوسک روزنامه‌ها، جولان قاچاقچیان حوزه کتاب و انتقاد از کم‌کاری وزارت ارشاد در برخورد با این مسئله، عدم تمایل مردم به خرید کتاب بخاطر مشکلات معیشتی، عدم توجه مشکلات معیشتی خبرنگاران، حضور مافیای در خیابان انقلاب، عملکرد نامناسبت وزارتخانه با خبرنگاران و ...گوشه‌ای از درد‌دل‌های خبرنگاران با محمدمهدی اسماعیلی و معاونان ایشان بود.

 علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان اولین سخنران این مراسم به نقش مدارس در ترویج کتابخوانی اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد نسل کتابخوان داشته باشیم، شروعش از مدرسه است. از طرفی، بابت حضور خبرنگاران در نمایشگاه‌های خارجی بنایمان این بود که رسانه‌ها اسامی خبرنگاران را به ما اعلام کنند؛ اما گاهی پیش آمده که خبرنگار اصلی معرفی نمی‌شد! با این حال، تا الان خبرنگاران دو خبرگزاری به نمایشگاه‌های خارجی رفتند و امیدواریم خبرنگاران خبرگزاری‌های دیگر هم اعزام شوند، تا از منظر خودشان نمایشگاه‌های خارجی و فعالیت جمهوری اسلامی را تحلیل کنند.

ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی با بیان اینکه نجیب‌ترین خبرنگاران خبرنگاران حوزه کتاب هستند، گفت: مثلاً خبرنگاران حوزه‌های اقتصادی منتظرند ببینند از ایران‌خودرو یا وزارت صمت چه هدیه‌ای به مناسب روز خبرنگار داده می‌شود، ولی همکاران حوزه کتاب بن کتاب می‌گیرند! از طرفی، سیاست معاونت مطبوعاتی این دولت این بوده، حمایت‌های دولتی را به رسانه‌هایی بردیم، که نیروی انسانی را جدی می‌گیرند.

شمسایی ادامه داد: ابلاغیه الزام صاحبان امتیاز در ضرورت بیمه کردن خبرنگاران، حمایت‌های صندوق هنر و ... ایجاد شد، تا صاحبان امتیاز توجه به نیروی انسانی را جدی بگیرند. از طرفی، ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر عضو سامانه جامع رسانه‌ای کشور هستند، که شاید خیلی از خبرنگاران حاضر عضو سامانه نباشند و افرادی باشند که عضو هستند، ولی کار حرفه‌ای انجام نمی‌دهند. 

فرشاد مهدی‌پور، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اضافه کرد: خودم کارم را از خبرنگاری حوزه کتاب آغاز کردم و بخشی از خاطرات آن دورانم در این جمع زنده شد.

 یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کار کردن در حوزه کتاب بدون عشق و علاقه نمی‌تواند باشد، توضیح داد: ما در وزارتخانه مشکل ساختاری داریم، که معاونت‌ها روابط عمومی ندارند. بنای ما حذف خبرنگاران از برنامه‌ها نیست. اگر چنین تصویری از سوی همکاران رسانه‌ای ایجاد شده، باید اصلاح شود.

احمدوند در پاسخ انتقادات خبرنگاران در عدم برخورد با کتاب‌سازی و پدیده قاچاق کتاب‌ها تصریح کرد: اینطور نیست که اگر امروز وزارت ارشاد اراده کند، فردا مشکل حل می‌شود. برخورد با [مافیا]نیازمند هماهنگی با نیرو‌های انتظامی، قوه قضائیه، نهاد‌های امنیتی، صنف ناشران، رسانه‌ها و افکار عمومی است. اگرچه وزارت ارشاد اراده برخورد با این مسئله را دارد، ولی ما سه ماهه که درگیر هماهنگی در قوه قضائیه برای گرفتن یک حکم است. با جمع کردن چهار دستفروش مسئله حل نمی‌شود. همانطور خبرنگاران به خیابان انقلاب رفتند، همکاران ما هم رفتند و در آنجا دستفروشی کردند، تا کسانی را که در قاچاق کتاب‌ها دست دارند، شناسایی کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم درباره تعداد مخاطبان تلویزیون اینترنتی کتاب گفت: اگرچه ۱۳ میلیارد برای تاسیس زیرساخت‌های این تلویزیون اینترنتی هزینه شد، ولی بیشتر تولیدات این شبکه روانه آنتن سیما هم می‌شود. ما به دنبال رسانه تخصصی برای کتاب بودیم و خیلی دشوار است این حوزه جزو حوزه‌های پربیننده باشد. مثلاً در دوره‌ای که در مرکز تحقیقات صداوسیما بودم، این انتقاد را داشتم که نباید شبکه چهار که مخاطبان تخصصی دارد، با فلان شبکه پربیننده مخصوص فیلم و سریال از لحاظ تعداد مخاطب مقایسه شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار