رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینکه برگزاری دادگاههای علنی با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی یکی از ابتکارات قوه قضائیه در شفافسازی محاکمههای قضایی است، گفت: ظرفیتهای موجود در قانون اجازه برگزاری دادگاههای علنی آنلاین را به قضات داده است و در همین راستا از آغاز اجرای این طرح ۳۰۴۹ نفر بهصورت برخط در دادگاههای علنی حقوقی و کیفری شیراز شرکت کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی مزایای برگزاری دادگاه علنی تأکید شده در قانون اساسی را شفافیت در دادرسی و نظارت مردمی بر روند رسیدگی دادگاهها خواند و تصریح کرد: این امر مشمول دادگاههایی است که از منظر قانون و قاضی رسیدگی کننده به پرونده برگزاری علنی آن بلامانع است.
او با بیان اینکه زیرساختهای مهیا شده برای برگزاری با کیفیت دادگاههای علنی برخط در دادگستری فارس تدارک دیده شده است، گفت: مخاطبان اصلی دادرسیهای آنلاین در بستر فضای مجازی ایمن، دانشجویان حقوق و کارآموزان قضاوت و وکالت هستند و این بستر زمینه استفاده از تجارب قضات را بیشتر از قبل فراهم کرده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس تصریح کرد: ظرفیت علمی قضات در دادگستری فارس به نحوی است که میتوان همه دادگاهها را به صورت علنی و برخط برگزار کرد، اما زیرساختهای فنی و بسترهای انتقال اطلاعات محدود است که امیدواریم روزی با رفع محدودیتهای فنی این امکان برای کلیه شعب در رسیدگی به پروندهها فراهم شود.
موسوی همچنین از تشکیل کارگروه ویژه برگزاری و اطلاعرسانی این دادگاهها در دادگستری استان فارس خبر داد و افزود: با توجه به نوین بودن برگزاری دادگاههای علنی بر خط افزایش کیفیت برگزاریها به لحاظ دسترسی به لینک، صوت و تصویر در دستور کار قرار دارد.
او اظهار امیدواری کرد: استان فارس مطابق برنامه سند تحول قضایی، قابلیت تبدیل شدن به دادگاههای تمام الکترونیک را دارد، اما تقویت برخی زیرساختها فنی اجتنابناپذیر است.