عرصه هوایی بهعنوان یکی از مولفههای اقتدارآفرین برای ایران و سایر کشورهای جهان نیازمند هواپیماهای بهروز و مدرنی است که بتواند امنیت هر کشوری را تامین کند.
ایران دارای ۵۴۱ هواگرد نظامی است که ۱۹۶ فروند جت جنگنده/رهگیر و ۹۴ هواپیمای آموزشی را شامل میشود. ناوگان جت جنگنده ایران شانزدهمین ناوگان بزرگ در جهان محسوب میشود، همچنین در اختیار داشتن هفت هواپیمای سوخترسان ایران را از این نظر در رده هفتم جهان قرار میدهد.
در جنگهای امروزی نبردهای تن به تن جای خود را به جنگهای از راه دور و تجهیزاتی داده است. از ادوات نوین جنگ یا دفاع از منطقه، هواپیماهای نظامی هستند که با توجه به قابلیتهایی مانند مسافت قابل پرواز، انعظاف پروازی، حداکثر سرعت، رادار گریزی، قابلیت حمل انواع مواد انفجاری و سایر مواد دست یک طرف جنگ را بالا میبرد.
در همین خصوص چند سالی است که وزارت دفاع کشورمان خبر از ساخت یک جت آموزشی رزمی آن هم به شکل کامل ساخته دست دانشمندان و متخصصان ایرانی داده است. جتی که یاسین نام گرفت و چند بار به صورت آزمایشی پرواز کرد. اول آذر هم این جت نخستین پرواز رسمی خود را انجام داد. جت یاسین که به گفته وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نقش مهمی در حوزه آموزش خلبانی کشور دارد.
جت یاسین چه مزایایی دارد?
طول باند فرود ۸۰۰ متر و سقف پرواز ۱۲ کیلومتر است که تفاوتهایی با مقادیر گفته شده قبلی دارد. دهانه بال این هواپیما ۱۰ متر اعلام شده که در صورت دقیق بودن این عدد نشان میدهد، چون مساحت بال این نمونه همان ۲۴ متر مربع قبلی بیان شده باید با وجود کاستن از دهانه بال، در بخشهایی افزایش سطح داده شده باشد که احتمالاً سطوح متحرک بال از آن جمله هستند.
این مقدار سطح بال، بیشتر از هواپیماهای هم رده یاسین است، در نتیجه با توجه به رابطه معکوس سرعت فرود هواپیما با مساحت بال، یاسین امکان فرود با سرعت کمتری نسبت به هواپیماهای مذکور را دارد؛ امری که برای یک هواپیمای آموزشی مزیت مهمی محسوب میشود.
نکته دیگر این جت ایرانی موتور آن است. موتوری که ساخت شرکتهای دانش بنیان و دانشمندان ایرانی است و میتواند با ۲۵ برابر جت ۶ تنی یاسین را به آسمان ببرد.
هواپیمای یاسین میتواند با یک بار سوختگیری هزار و پانصد کیلومتر پیمایش داشته باشد و حداکثر در ارتفاع ۱۲ کیلومتر از سطح زمین با حداکثر سرعت هزار کیلومتر در ساعت به پرواز درآید.
حداقل سرعت هواپیمای یاسین جدید حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت نهایی آن حدود سرعت صوت اعلام شده است. همچنین جت یاسین تا حدود ۲ تن مهمات و تسلیحات را میتواند با خود حمل و شلیک کند.
دیگر ویژگیهای مهم هواپیمای فوق که بیش از پانصد متخصص در مدت ده سال گذشته از ابتدای طراحی تا پروازهای آزمایشی آن در مراحل مختلف درگیر کار بوده اند استفاده از دم افقی کاملاً متحرک است.
این نوع دم برخلاف نمونههای قدیمی به صورت کاملا یکپارچه حول محور اتصال دوران کرده و در نتیجه هواپیما میتواند به بهترین نحو ممکن مانور دهد. البته طراحی و اجرای آن نیاز به دانش بسیار بالای دارد. یاسین با استفاده از این دم افقی کاملاً متحرک، امکان اجرای مانورهای حساس مانند قرارگیری هواپیما در سقوط چرخشی (اسپین) با ایمنی بیشتر را تجربه کند.
طبق گفته وزیر دفاع با توجه به رفع کامل تحریم های تسلیحاتی قابلیت صادرات این جت آموزشی وجود دارد و جت آموزشی یاسین در حد هواپیماهایی است که در سطح دنیا با توجه به قابلیت ها و زیرسامانه هایی که در آن نصب شده در سبک خود جز هواپیماهای برتر جهان است.
تا پیش از این تنها ۷ کشور چین، روسیه، آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و ژاپن توانایی ساخت هواپیماهای آموزشی رزمی با موتور جت را داشتد و اکنون ایران به عنوان هشتمین عضو نام خود را در میان کشور های جهان ثبت کرد.
با پرواز موفق جت جنگی و آموزشی یاسین چرخه تولید جنگنده از صفر تا صد در دستان متخصصان ایرانی قرار گرفته و در آینده باید شاهد آن باشیم که هواپیماهای جت پیشرفته در ایران ساخته شود.
مسخره کردن شغل جدید بعضی ها شده
و تو کامنتها و نظرات کاملا مشخصه
مثل اینکه نونشون از مسخره کردن در می یاد
خوب شما بهترشو بلدی بفرما این گوی و این میدان
چرا نشستی زخم بستر گرفتی برو تو میدون ببینیم چند مرد حلاجی
وقتی عرضه شو ندارید و نمیتونید اگر کسی تونست و انجام داد با این وضعیت تحریمهای سنگین که نیروهای مسلح تو لیست تحریمها اولین نفرها هستن تشکر کنید قدردانی کنید شکر گزار باشید
تا قوت قلب بدید برای بهتر شدن قوی شدن
نه اینکه بشنید فقط مسخره کنید و مزخرف و چرت و پرت بلغور کنید
۱۵:۲۳ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
هرکی مثل تو فکر نکنه ایرانی نیست دیگه؟! چشم که داری خودت عکساشو ببین بعد بگو پیشرفت
والسلام. ناراحتی برو قبله گاهت که بگذارنت رو سرشون و حلوا حلوا کنند. البته منظورم تیرانا نیست هااااا. چون اونم پولشو خودت ندادیو آمریکا داده
میدادین افغانستان طراحی میکرد قشنگتر در میومد!
مثل همان موشک ها که ماکت بود!
الان میگید چرا به روسیه صادر کردید!؟
صنایع نظامی باید خودکفا باشه
همانی که باعث شده کسی جرات چپ نگاه کردن به ایران رو نداشته باشه و شما نشستن پشت سیستم و راحت هر چیزی به کشور عزیزمان نصبت بدین
البته به سواد کم تون هم برمی گرده، به اینکه سالها طول میکشه یه محصول نظامی تکمیل بشه
هیچ خبر داردد مثلا" f35 چند سال طراحی و تولیدش برای اربابتون طول کشید ،
یه هواپیما سالها طول میکشه تا درست و کامل بشه
مثل همان موشک ها که ماکت بود!
الان میگید چرا به روسیه صادر کردید!؟
صنایع نظامی باید خودکفا باشه
همانی که باعث شده کسی جرات چپ نگاه کردن به ایران رو نداشته باشه و شما نشستن پشت سیستم و راحت هر چیزی به کشور عزیزمان نصبت بدین
البته به سواد کم تون هم برمی گرده، به اینکه سالها طول میکشه یه محصول نظامی تکمیل بشه
هیچ خبر داردد مثلا" f35 چند سال طراحی و تولیدش برای اربابتون طول کشید ،
f35 هم در اولین پرواز همین رنگ آمیزی را داشت این امر در صنعت هوانوردی رایج است.دریغ از کمی شعور
۱۱:۵۹ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
ای کاش تو هم کمی شعور و نزاکت کامنت گذاشتن در یک فضای عمومی رو داشتی و در عین حال مقایسه فیل و فنجون هم نمیکردی بین این هواپیمای رنگ و رو رفته با F35
۱۵:۱۱ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
آقای کارشناس هوا و فضا همشونم از اول بدنه شون زنگ زده س؟!
مفت خوری شرمندگی میاره
مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران ادامه داد: ۹۸۲ نفر از فرزندان کارکنان جانباز ۳۰ درصد به بالای وزارت نفت نیز در دولت سیزدهم جذب این وزارتخانه شدند.
صنعت نفت هزار و ۵۸ شهید، هزار و ۲۳۳ آزاده و ۱۱ هزار و ۶۵۳ جانباز تقدیم انقلاب کرده است افزود: وظیفه ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور است
به شما افتخار میکنیم.
مهم جنگیدنه و مثل شیر در میدان بودن و مرد میدان بودند همان موقع هم ایران در برابر آب قدرتها هیچ بود هیچ پس بیخود چرت و پرت نگو
غیرت و تعصب باشه ابرقدرتها هم کم میآورند