معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان قزوین گفت: در ۶ ماهه اول امسال هزار و ۷۰۰ نفر به عنوان معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی سطح استان قزوین پذیرش شده‌اند.

زهرا غلامرضایی معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان قزوین گفت: در ۶ ماهه اول امسال هزار و ۷۰۰ معتاد متجاهر در مراکز این نهاد پذیرش شده و خدمات دریافت کرده‌اند.

غلامرضایی بیان کرد: در طی سالیان اخیر تلاش‌های زیادی در جهت توانمندسازی و مراقبت پس از خروج افراد مصرف‌کننده صورت پذیرفته است و می‌توان عنوان کرد که در حال حاضر با وجود مراقبت‌های پس از ترک برای بهبودیافتگان درصد بیشتری موفق به ترک می‌شوند؛ ولی این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که ورود به اعتیاد با شتاب بیشتری در حال انجام است.

غلامرضایی درخصوص راهکار‌های مناسب برای ساماندهی معتادان متجاهر عنوان کرد: ارائه دستورالعمل مشخص، فرآیند مشخص و عملیاتی درمان و توانمندسازی معتادین متجاهر، ضرورت اجرای آن توسط تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های اختصاصی و همچنین منابع اعتباری مکفی از راهکار‌های ساماندهی معتادان متجاهر است.

وی ادامه داد: در بحث مربوط به معتادان متجاهر تمامی ارگان‌ها و دستگاه‌ها نسبت به نوع تکالیف مندرج در آیین‌نامه‌های ماده ۱۶، از جمله بهزیستی، شهرداری، دستگاه قضایی، علوم پزشکی، اداره کار، فنی و حرفه‌ای، کمیته امداد و ثبت احوال باید همکاری و مشارکت داشته باشند.

معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان قزوین با اشاره به تعداد مراکز فعال در استان تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ مرکز در زمینه درمان و کاهش آسیب فعال بوده و ۱۱ موسسه هم در زمینه پیشگیری از اعتیاد در محلات شهری و روستایی فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به مشکلات در نگهداری و همچنین ظرفیت مراکز ماده ۱۶، ۱۹ مرکز ماده ۱۵ در نگهداری بیماران متجاهر ارائه خدمات می‌کنند که دارای ساختار فیزیکی و پرسنلی لازم جهت ارائه خدمات به این نوع بیماران هستند.

غلامرضایی در ادامه گفت: تعرفه اعلام شده از سوی بهزیستی کشور برای نگهداری بیماران متجاهر در سال جدید، ۵۸ هزار تومان به صورت روزانه است که این مبلغ شامل هزینه‌های نگهداری، آموزشی، بهداشتی، اجاره بها، حقوق پرسنل و درمان است و به هیچ عنوان پاسخگوی هزینه‌های مراکز نیست.

وی در پایان گفت: مشکلات اعتباری در ساماندهی معتادان متجاهر، عدم بکارگیری ظرفیت ارگان‌ها در ساماندهی معتادان متجاهر، عدم رعایت فرآیند ساماندهی توسط ارگان‌ها و نبود وحدت رویه در این خصوص همچنین نداشتن امکانات لازم جهت ارائه خدمت در این زمینه، از مشکلات بهزیستی در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر است.

غلامرضایی بیان کرد: اجرای برنامه پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد در محلات شهری و روستایی، برنامه پیشگیری از اعتیاد در زنان و کودکان با عنوان پازک با محوریت آموزش زنان دارای همسر معتاد، برنامه پیشگیری از اعتیاد در محیط کار با عنوان کیان با محوریت آموزش کارکنان و خانواده‌های ادارات از جمله برنامه‌های پیشگیرانه بهزیستی در بحث اعتیاد است.

وی افزود: طرح ارتقاء توانمندی‌های رفتاری شناختی با محوریت آموزش پنج مهارت زندگی برای افراد در مناطق آسیب‌خیز، اجرای کارزار‌های پیشگیری از اعتیاد با محوریت حساس‌سازی و آگاه‌سازی عموم مردم جامعه و همچنین آگاه‌سازی خط ملی اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ با محوریت مشاوره در زمینه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد از دیگر برنامه‌های بهزیستی است.

وی عنوان کرد: با توجه به ارزیابی صورت گرفته از اجرای برنامه و طرح‌های پیشگیری از اعتیاد در محلات شهری و روستایی و استقبال مردم گفت: این طرح‌ها و برنامه‌ها نسبتاً موفقیت‌آمیز بوده؛ البته لازم به ذکر است که اعتبارات در خصوص پیشگیری از اعتیاد همواره کم و ناکافی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار