نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ۲۸ آبان بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم را با ۱۲۷ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
براساس این بند به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان صندوقها در انجام تکالیف محوله آمده است:
۱. بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمیگردد.
۲. بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه میگردد.
۳. بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه میگردد.
۴. بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه میگردد.
۵. بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه میگردد.
تبصره -۱ اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.
تبصره -۲ اصلاحات فوق در قوانین صندوقرهای بازنشستگی به استثنای صندوقهایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال میگردد.
تبصره -۳ ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.
تبصره -۴ اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاههای ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمانهای مذکور در بندهای (۲) الی (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.
تبصره-۵ چنانچه دستگاهها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمانهای مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.
تبصره ۶_ افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.
پس از تصویب افزایش سن بازنشستگی در مجلس، محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در جمع خبرنگاران گفت: پشت پرده این مصوبه آن است که ما در ابتدا سنجههای این قانون را در مجلس حذف کرده بودیم و بعد که به بحث حقوق رسیدیم جلسات مکرری داشتیم و تفاهم کردیم که دولت با ۹۰ درصد حقوق شاغلین برای بازنشستهها موافقت کند و از این طرف هم کمک کنیم سنجهها یک مقدار تغییر کند که بتوانیم بار صندوقها را برداریم لذا جمعبندی یک بسته است و آن بسته شامل افزایش حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد شاغلین و از این طرف افزایش سن بازنشستگی است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق پس از تصویب افزایش سن بازنشستگی در مجلس به اشتباه مطرح کرده بود که سن بازنشستگی برای کسانی که در سال اول خدمت هستند، ۱۵۰ ماه خواهد بود و یا به عبارتی باید ۴۲.۵ سال خدمت کنند که محمدباقر قالیباف، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح روز (دوشنبه ۲۹ آبان) در خصوص این مصوبه مجلس گفت: آقایان شاغل ورودی ۱۴۰۳ به بعد برای بازنشستگی باید ۳۵ سال سابقه خدمت و یا ۶۲ سال سن و بانوان شاغل ورودی همین سال باید ۳۰ سال سابقه خدمت و یا ۵۵ سال سن داشته باشند و این موضوع برای شاغلان در حال خدمت به صورت زماندار بوده که متوسط آن حدود ۲ ماه است.
وی افزود: روز گذشته در زمان رأیگیری و بعد از آن و هنگام ظهر به این موضوع اشاره کردم که خروجی مصوبه مجلس چیست. بر اساس مصوبه مجلس سن بازنشستگی برای آقایان ۶۲ سال است و سنوات خدمتی که انجام میدهند ۳۵ سال در نظر گرفته شده است.
رئیس مجلس اظهار کرد: باید در نظر داشت که این قانون برای افرادی که در حال حاضر در حال خدمت هستند به مرور زمان اجرا میشود یعنی اگر به متوسط بنگریم، تقریباً متوسط آن حدود دو ماه تا دو ماه و نیم است، یعنی کسی که ورودی امسال است، با ۳۵ سال خدمت بازنشسته میشود البته اگر کسی که در حال حاضر شاغل است به صورت داوطلبانه بخواهد تا ۳۵ سال در کار بماند، مانعی برای او نیست.
قالیباف تصریح کرد: به طور روشن میگویم تداوم کار به این شکل است که ورودیهای ۱۴۰۳ حتما باید با ۳۵ سال سابقه خدمت و یا ۶۲ سال سن بازنشسته شوند که این میزان برای خانمها ۳۰ سال سابقه خدمت و یا ۵۵ سال سن است از این رو موضوع بسیار شفاف است و نقل و قولها و جداولی که غیر از این مفهوم تنظیم میشود درست نیست.
حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش سن بازنشستگی گفت: من به قانون افزایش سن بازنشستگی رای منفی دادم.
وی ادامه داد: این قانون بیشتر نظر دولت بوده البته نوعش متفاوت بود، چون دولت روی ۳۲ سال کار کرد، اما در کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم آن را درجهبندی کردند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: در این مصوبه اجازه دادند شاغلان سر ۳۰ سال پاداش را بگیرند و بعد از آن هم باید کار کنند. اگر کسی به ۶۲ سالگی برسد، اما ۳۵ سال خدمتش تمام نشده باشد میتواند بازنشست شود البته قبلا سن بازنشستگی ۶۵ سال بود و الان با این مصوبه به ۶۲ سال کاهش پیدا کرده است.
سید غنی نظری خانقاه، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکسری قوانینی در گذشته داشتیم که شاید آن قوانین در آن زمان خوب بودند. گاهی سن بازنشستگی در کشورمان بسیار پایین است. من افرادی را میشناسم که با ۴۳ سال سن بازنشست شدند و افرادی را هم میشناسم که با ۴۳ سال سن هنوز نتوانستهاند کار پیدا کنند.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم به بازنشستگان برسیم تا حقوقشان تامین شود و همسانسازی صورت بگیرد چارهای نداریم به برخی اقداماتی دست بزنیم که شاید برخی آن را قبول نداشته باشند.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس بیان کرد: امروز که افزایش سن بازنشستگی تصویب شد به آن صورتی نیست که بیرون مطرح میشود. با آنها که ۲۸ سال سابقه دارند کار نداریم و بعد از آن کمکم یک ماه و دو ماه اضافه میشود تا زیر ۱۰ سال که به ازای هر سال یک مقداری به سن بازنشستگی افزوده میشود.
نظری خانقاه اظهار کرد: افزایش سن بازنشستگی باید با رضایتمندی فرد باشد مثلا یک فرد که توان کار دارد با نظر خود بماند و ما باید انگیزه درست کنیم نه اینکه صرفا بگوییم باید آنقدر کار کنید.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا افزایش سن بازنشستگی شامل کارکنان نیروهای مسلح هم میشود؟، گفت: قانون استخدام کشوری با قانون استخدام نیروهای مسلح متفاوت است، اما اگر در قانون بهصورت کلی باشد این موضوع مدنظر قرار خواهد گرفت البته مباحث نظامی طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی از اختیارات رهبر انقلاب است لذا نظامیان شرایط خاص خود را دارند.
وی افزود: ما برای همسانسازی نیازمند یکسری منابع هستیم، چون نمیتوانیم حقوق بازنشستگان را افزایش دهیم و بعد منابعی نداشته باشیم.
افزایش سن بازنشستگی در حالی در مجلس تصویب شده است که این مصوبه بخشی از برنامه هفتم است و اگر این قانون کارآیی لازم را نداشته باشد امکان دارد در برنامه هشتم که پنج سال دیگر کار تصویب آن آغاز میشود تصمیمات دیگری در این زمینه گرفته شود چراکه برای افزایش سن بازنشستگی هنوز قانون دائمی وجود ندارد.
گزارش: محمد امیرحسینی
بعد تصویب کن
اگه منم مجلسی بودم و بهترین امتیازات و مزایا رو داشتم ۳۵ خوبه که ۵۰ سال کار میکردم
بد موقع این غلط رو کردید. چه انتظاری دارید بهتون رای هم بدیم
وای به اون روزی که آه مظلوم دامن شمارو بگیره
لعنت الله علی القوم الظالمین
اگه مشکلشون پیری جمعیته چرا همین موضوع را مشوق قرار نمیدهند مثلا بگن فرزند دوم یکسال وفرزند سوم دو سال سابقه بیمه حساب میشه جمعا میشه سه سال سابقه مشکل
جوانی جمعیت هم حل میشه
اگه مشکلشون پیری جمعیته چرا همین موضوع را مشوق قرار نمیدهند مثلا بگن فرزند دوم یکسال وفرزند سوم دو سال سابقه بیمه حساب میشه جمعا میشه سه سال سابقه مشکل
جوانی جمعیت هم حل میشه
اگه مشکلشون پیری جمعیته چرا همین موضوع را مشوق قرار نمیدهند مثلا بگن فرزند دوم یکسال وفرزند سوم دو سال سابقه بیمه حساب میشه جمعا میشه سه سال سابقه مشکل
جوانی جمعیت هم حل میشه
اگه مشکلشون پیری جمعیته چرا همین موضوع را مشوق قرار نمیدهند مثلا بگن فرزند دوم یکسال وفرزند سوم دو سال سابقه بیمه حساب میشه جمعا میشه سه سال سابقه مشکل
جوانی جمعیت هم حل میشه
هیچ میدونید چند تا از کارگزاران نظام تو سن ۸۰-۹۰ سالگی
با اینکه نه قدرت تکلم خوبی دارن، نه قدرت تفکر و اندیشه ، نه توان راه رفتن و...
ما چه ساده بودیم متوجه نشدیم فکر میکردیم قراره به محرومان کمک کنه
نگو این آقا میخواسته کل مردم و فقیر و محروم کنه
١- مهمترین علت ورشکستگی صندوق های بازنشستگی دخالت دولت در مدیریت صندوق ها و عدم پرداخت بموقع سهم دولت به صندوق هاست.
دولت حدود ۵٠٠ هزار میلیارد تومان به صندوق تأمین اجتماعی بدهی دارد، انتصاب مدیران با گرایشات سیاسی صندوق ها را دچار بحران کرده که با افزایش سن بازنشستگی هم این مشکلات سرجای خود پابرجا خواهند بود❗️
٢-معمولا خدمت در مراکز دولتی طاقت فرساست از یک طرف حقوقها کفاف زندگی را نمی کنند و چند شیفت کار میکنند،از طرف دیگر قوانین دست و پا گیر مراجعین را عصبانی و معمولا با کارکنان درگیر میکند.از اینرو افزایش سن بازنشستگی کارکنان را بیش از پیش مستهلک و بهره وری ها را کاهش می دهد.
در کشورهایی که سن بازنشستگی بالای ۶٠ سال هست مثل دانمارک و... کارها استاندارد و حقوق ها بالاست و کارکنان مستهلک نمیشوند❗️
٣-امروزه نرخ بیکاری جوانان بالاست و آنهائیکه سهمیه ندارند با بالا رفتن سن بازنشستگی شانس کمتری برای استخدام دارند و بر شدت فقر و بیکاری قشر تحصیلکرده می افزاید.
با مدرک فوق لیسانس در 34 سالگی بیمه پرداز شدم یعنی تا 72 سالگی باید خدمت کنم واقعا مسخره است
2.برای استخدام جدید این قانون رو بذارید که طرف از اول بدونه چه خبره خواست بیاد نخواست نیاد نه برای یکی که 20سال کار کرده بیمه ازحقوقش به زور برداشت کرده حالا ان قلت هم بیاره
3.بیمه رو چرا اجباری کردین؟انتخابی بذارین هرکی خواست.خدمات بیمه وسابقه بیمه ای نمیخوایم حقوق کامل بدین تا جوون وزنده ایم حالشو ببریم.دم مرگ بیمه چی میخواد پرداخت کنه؟تازززه اگه بدن ونخوای بدوی دنبال حق وحقوقت.خودمون بلدیم پس انداز کنیم برای بازنشستگی شما زحمت نکشید ولمون کنید.پول زور نگیرید
شادی روح کارگران الفاتحه مع صلوات
این کلا هنر ایرانیه
ولی تو ایران تصویب بشه برا رفاه حال مردمه و باید توجیه بشه؟
جمع کنین بابا
اینقدر متناقض حرف زدیم دیگه مردم دو زار هم حرفتون قبول ندارن
هرچی بیشتر هم بزنین بیشتر بوش بلند میشه
یادش بخیر یه زمانی فک کنم فرانسه به خاطر همین موضوع تظاهرات کردن و تو تلویزیون کلی تفسیر که اقتصاد اروپا از بین رفته . شماها کی تموم میشید من موندم
هیچ وقت نماینده مردم نبودید فقط به فکر جیبتون هستید
وای به روزی که بگندد نمک
عزیزان هموطن برای شادی روح مردم مظلوم غریب ایران(خودمون رو میگم) فاتحه مع الصلوات
صندوقها را که امثال این سیاستهای شما وجود آورده را مردم باید بدند. اصلا فکر دارید؟
۱.جبران کسری بودجه صندوق بازنشستگی
۲.به کارگیری نمایندگان مجلس این دوره در مشاغل دولتی در صورتی که رای نیاوردند...
با
کارکردن پیر زنها و پیرمردها، آیا این ظلم نیست؟
حیف رای که به اینا بدیم که بشن نماینده ما
مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران ادامه داد: ۹۸۲ نفر از فرزندان کارکنان جانباز ۳۰ درصد به بالای وزارت نفت نیز در دولت سیزدهم جذب این وزارتخانه شدند.
صنعت نفت هزار و ۵۸ شهید، هزار و ۲۳۳ آزاده و ۱۱ هزار و ۶۵۳ جانباز تقدیم انقلاب کرده است افزود: وظیفه ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور است
مشکل مملکت بااین چیزا درست نمیشه،باید جلوی دزدی واختلاص گرفته بشه،
رای بی رای
خب اختیاری باشد که کسی اعتراضی ندارد ولی متنی که منتشر شده به اجبار می خواهد سالهای اضافی را به افراد تحمیل بکند .
# گارگر
این پایمال کردن حق مردم است
نمایندگان مجلس که بعد از چهارسال مادام العمر حقوق می گیرند این مساله تاثیری به حالشان ندارد
شما الان 13 سال خدمت هستین و17 سال دیگه مونده تا بازنشستگی شما .در این 17 سال قراره برای هرسال 2 ماه اضافه بشه که میشه 34 ماه واگه تقسیم بر 12 کنیم میشه حدودا 2 سال ونه ماه . یعنی شما 32 سال ونه ماه باید خدمت کنی.حالا 35 ساله هستین واون موقع میشین 67 سال و نه ماه .اما از طرفی گفتند مردها تا سن 62 سالگی باید بازنشسته بشن .بنابراین اصلا جای نگرانی وجود نداره
الان اون جوونی که متخصص هست میخواد بره سر کار و یک کارمند فرسوده بی سواد که میخواد زود بازنشسته بشه تکلیفش چیه
با اینهمه مشکلات هرروز یه مشکل به دوش مردم می گذارید
از دید کسی که بیمه آزاد پرداخت می کند به قضیه افزایش سن باز نشستگی نگاه کنید چطوری ممکن کسی بتونه ۳۵ سال بیمه با این افرایشهای نجومی پرداخت کند.
متاسفم برای نمایندگانی که توسط مردم انتخاب می شوند برعلیه مردم تصویب می کنند .
هر کاری هم که می خواهید انجام دهید دستتان در جیب ملت است کارگرانی وجود دارند که لحظه شماری برای بازنشستگی می کنند
ولی متاسفانه با اختلاسهای پی در پی صندوق خالی می شود و هزینه آن از جیب کارگری میرود خواهشآیک مقدار به فکر مردمتان باشید
یه مشت خیانتکار تو مجلس که ار قضا خودمون بهشون رای دادیم که دیگه رای نمیدیم
که بهتره تمام نوجوانان و جوانان گوش دهند
MC Abdul Palestine