بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در حاشیه مراسم ظرفیت مرکز ماده ۱۶ را ۵۵۰ معتاد متجاهر اعلام کرد و گفت : یکی از حلقههای مفقوده مطرح شده در بحث معتادان متجاهر بحث اشتغال و توانمندسازی آنها است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ مبلغی در حدود ۶۰۰ میلیون تومان در راستای توانمندسازی و حل مشکل چرخه معیوب درمان و صیانت از معتادان تزریق شد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سولهای در این راستا برای کارگاه اشتغال و توانمندسازی بهبودیافتگان ماده ۱۶ اختصاص یافته تا بهبودیافتگان به تمایل خود بعد از پایان درمان ۶ ماهه در این مرکز توانمند شوند.
شهبازی فعالیت کارگاه را در زمینه کار با چوب و ساخت وسایل زینتی، تزیینی، صندلی و... عنوان کرد و گفت: حدود ۵۰ نفر از بهبودیافتگان در این کارگاه کار میکنند که در بحث بازیابی و فروش محصولات نیز کمک خود را دریغ نخواهیم کرد.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی به بهبودیافتگان مراکز ماده ۱۶، تصریح کرد: امیدوارم که بحث صیانت از معتادان متجاهر روز به روز قویتر پیش رود و شاهد بازگشت بهبودیافتگان به اجتماع باشیم.
کیوان گلآوری، سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در ادامه آئین افتتاحیه کارگاه اشتغال و توانمدسازی مرکز ماده ۱۶، خاطرنشان کرد: افرادی در این مرکز الان مشغول به کار هستند که درمان و در حال توانمند شدن هستند تا هیچوقت به سمت این آسیب باز نگردند.
وی ادامه داد: این کارگاه به حمایت استانداری، شورای هماهنگی مواد مخدر، بهزیستی و موسسه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی رستاک خبر راهاندازی شد.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در توضیح فعالیت ماده ۱۶، گفت: این مرکز در راستای ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر از سال ۹۱ راهاندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: این دسته از معتادان با دستور قضایی به وسیله نیروی انتظامی و شهرداری جمعآوری و به این مرکز منتقل و کار درمان آنها انجام میشود تا به عنوان افراد بهبودیافته به جامعه بازگردند.
سلیمی، مدیر مرکز ماده ۱۶ از این کارگاه به عنوان یکی از بزرگترین کارگاهای آموزش تولیدی مراکز ماده ۱۶ در کشور یاد کرد و گفت: یکی از اولویتها برای اشتغال در این کارگاه بکارگیری جوانان بوده به طوریکه میانگین سنی بهبودیافتگان 25 سال بوده تا بتوانیم جوان را به زندگی برگردانیم.
وی تصریح کرد: در این کارگاه تنها درآمدزایی نمیکنیم، داریم به بهبودیافتگان حرفه میآموزیم تا خودباوری و شخصیت از دست رفته خود را دوباره پیدا کنند.
مدیر مرکز ماده ۱۶ کرمانشاه یکی از اساسیترین و اصلیترین موارد در درمان اعتیاد را ایجاد شغل و کسب درآمد و دیگر خودباوری و زنده شدن امید در وجود آنها دانست و افزود: ظرفیت کارگاه ۵۰ الی۷۰ نفر در حد تولید، آموزش و اشتغال است و در زمینه درآمد هم رایزنیهای صورت گرفته که درآمد کارگاه را ماهیانه به ۵۰ میلیون تومان برسانیم و در برنامههای میانمدت و بلندمدت با توجه به تواناییها و ظرفیتهای کارگاه تا ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون هم میتواند افزایش یابد .