در هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با کاهش ۰.۸۴ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۸ هزار واحدی ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۰.۴۸ درصدی در پله ۷۰۲ هزار و ۱۳۴ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۱۱ درصدی در تراز ۲۴ هزار و ۹۷۶ واحدی ایستاد و این هفته کاری هر سه شاخص سبزپوش بودند.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت گروه منسوجات با افزایش ۵.۶۱ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت حمل‌ونقل در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت ذغال سنگ نیز با کاهش ۷.۳۱ درصدی بیشترین اُفت را در بین صنایع بورسی تجربه کرد‌.

وی اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۷ هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۴۵۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۶۲۶ میلیارد تومان، سه شنبه ۳ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج ۶۴۴ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام

آسایش بیان کرد: این هفته بازار هر روز کاری را شاهد خروج نقدینگی بود به‌طوری که به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۸۶، ۵، ۹، ۳۳۶ و ۱۰۸ میلیارد تومان نقدینگی افراد از بازار خارج شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی به میزان ۶۴۴ میلیارد تومان بود.

وی گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

 روز‌های خوش تک‌سهم‌ها 

در ادامه رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: برخلاف بازار خوب هفته گذشته، مجدد شاهد هفته‌ای متعادل و رکودی بودیم، حتی می‌توان از آن به روز‌های خوش تک‌سهم‌ها نام برد. بخشی از این عرضه‌ها با توجه به سود‌های اخیر معامله‌گران کوتاه‌مدتی دور از انتظار نبود. همچنان تردید از ادامه روند رو به بالا در بازار حاکم است، اما در زمان منفی سهام، خریداران خوبی ظاهر شدند، سفارش‌های خوبی در سمت تقاضا ثبت شد و فروشنده سنگینی وجود نداشت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: نکته جالب هم اینکه گویی عکس‌العمل به اخبار منفی منعکس شده، کمتر شده است. هرچند به‌جای اقدامات موثر برای بازار، هر روز شاهد چالشی جدید هستیم که به ادامه بی‌اعتمادی‌ها دامن می‌زند و عواقب خوبی برای بازار سرمایه ندارد. بازار در فاز کف‌سازی قرار دارد، این کف‌سازی و دست به دست شدن ممکن است هفته‌ها طول بکشد. در میانگین معاملات خرد سهام و حق تقدم این هفته ۳۸۰۰ همت به ثبت رسید.

وی افزود: ابلاغ نرخ گاز به پتروشیمی‌ها خبر ساز شد. برای ۵ ماه نرخ ۷۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده و برای شهریور نیز علی‌رغم اینکه خروجی فرمول ۴۸۸۰ تومان بوده، نرخ ۵۶۰۰ تومان ابلاغ شده است. بانک ملت و بانک تجارت تراز ارزی خودشان را اعلام کردند و گمانه‌زنی‌هایی از اعلام زودتر نرخ تسعیر ارز سیستم بانکی مطرح است که در این صورت درآمد ناشی از آن در گزارش ۶ ماهه حسابرسی شده بانک‌ها محقق خواهد شد.

وفایی اظهار کرد: هر روز اخبار مختلفی در مورد واگذاری‌ها به‌خصوص بانکی مطرح می‌شود. هرچند بار‌ها بلوک شرکت‌های مختلف زیرمجموعه‌ بانکی آگهی شده و در نهایت معامله‌ای هم صورت نگرفته است و باید منتظر ماند و دید آیا این بار اتفاق متفاوتی خواهد افتاد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار