حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در آیین رونمایی از کاملترین مجموعه دستنویس قرآن به خط حجازی گفت: آیین رونمایی از قدیمیترین مصحف قرن اول هجری قمری پایان یک کار نیست بلکه آغاز "نهضت بازآفرینی و نشر نفایس خطی آستان قدس رضوی" است.
او افزود: بخشهای آموزشی و انتشاراتی آستان قدس رضوی از مهدکودک تا دو دانشگاه رضوی و امام رضا (ع)، انتشارات به نشر و ... ظرفیتی بیش از ۵ میلیون نسخه را داراست.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به چهارمحور عملیاتی در مجموعه کتابخانه آستان قدس رضوی ادامه داد: چهار خط اصلی و راهبردی را در زمینه توسعه و حفظ نشر آثار دنبال کردیم. گام نخست جمعآوری آثار است که محوریترین بخش آن گردآوری و شناسایی آثار وقف شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی بیان کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی معتبرترین کتابخانه با داشتن صدهزار نسخه خطی، ۲میلیون نشریه و ۱۳ میلیون برگ سند است که قطعاً یکی از ارکان اساسی پیشران علمی است. در سالهای اخیر بیش از ۸۰هزار اثر و منابع فرهنگی وقف آستان قدس رضوی شد. در بخش اهدا و وقف نسخههای خطی حدود ۶هزار نسخه خطی گردآوری شده است.
او تصریح کرد: در گام دوم به سراغ صیانت از آثار مختلف رفتیم و مخازن جدید کتابخانه آستان قدس رضوی با مساحت ۹هزارمترمربع افتتاح شد و تا ۵۰سال آینده نیز امکان نگهداری هر نسخه خطی را دارد. گام سوم، در اختیار قراردادن این نسخهها به محققان و پژوهشگران است. از این جهت سامانههایی طراحی کردیم تا این نسخهها در اختیار آنها قرار گیرند و فهرستنویسی کامل آنها انجام شده و تا ۲۰هزار نسخه خطی روی کتابخانه آستان قدس و با قابلیت دانلود بارگذاری شده است و باید بگویم ساعت ۱۲ امروز به بعد نیز ۲هزار نسخه خطی دیگر روی سایت آستان قدس قرار خواهد گرفت و این مسیر تا بارگذاری ۵۰هزار نسخه ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: پژوهش و احیای دانش، گام چهارم است. کتابخانه آستان قدس رضوی بیش از ۳۰عنوان کتاب منتشر کرده است. سهشنبههای فرهنگی با هدف پژوهش آثار فرهنگی و نسخ خطی راهاندازی شده است. قرآنهای متفاوت در گروه پژوهش نیز شناسایی و معرفی شده است که هر کدام منسوب به امامان شیعه است و امروز "مصحف مشهد رضوی" کاملترین قرآن کهن از قرن اول هجری قمری است که رونمایی میشود. امروز پایان یک کار نیست بلکه آغاز نهضت بازآفرینی و نشر نفایس خطی آستان قدس رضوی است.