سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه درگیر جنگ نفس گیر روایتها هستیم افزود: در این جنگ اگر نتوانیم واقعیتها را درست روایت کنیم، واکنش ما انفعالی و متحمل هزینههای سنگینی خواهیم شد.
وی گفت: در حوادث سال گذشته به خاطر تاخیر در روایت و یک غفلت در رفع شبهه متحمل خسارت سنگین شدیم.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، با اشاره به اینکه آنچه امروز رخ میدهد یک جنگ ترکیبی با تمرکز بر رسانه و اقتصاد است افزود: میدان این جنگ، افکار عمومی است.
خلجی با بیان اینکه دشمن تلاش میکند تصویری ناکارآمد و ناتوان از دولت ارائه دهد، بهره گیری از تمام ظرفیتها برای خنثی سازی این تاکتیک دشمن را ضروری دانست.
وی در ادامه با تاکید بر روایت گری مقایسه ای، گفت: باید برای مردم تبیین شود که دولت را در چه وضعیتی تحویل گرفتیم.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در تبیین شرایط دولت در شروع کار، تصریح کرد: کشور را زمانی تحویل گرفتیم که مرگ و میرهای کرنایی به روزانه ۷۰۰ نفر میرسید. مدارس و دانشگاهها و کسب و کارها تعطیل بود. فضای یاس و ناامیدی حاکم بود. رشد تولید متوقف شده بود و نفوذ در عالیترین سطح را نیز شاهد بودیم.
خلجی افزود: در چنین شرایطی دولت مردمی توانست ضمن غلبه بر کرونا، رشد ۴ درصدی تولید، خودکفایی گندم و فروش روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت را رقم بزند.
وی افزود: دستاوردهای امروز نه با برجام و نه با FATF حاصل شده است.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با تاکید بر اینکه باید روایت گریهای ما مقایسهای باشد گفت: روابط عمومی دستگاههای اجرایی باید با نگاه تبیینی نقش بسیج کنندگی، جریان سازی، هشدار سازی، حمایت کنندگی و ارتباط دهندگی داشته باشند.
خلجی افزود: روابط عمومی دستگاههای اجرایی مدیر عملیات رسانهای هستند که باید راهبری، برنامه ریزی و طراحی عملیات داشته باشند وگرنه در جنگ روایتها شکست خواهیم خورد.
وی یکی از دلایل ضعف در روایت گری را انتخاب نکردن درست نیروهای روابط عمومی دانست و گفت: روابط عمومی یک حوزه تخصصی است که میبایست افرادی آشنا به رسانه و با انگیزه سکاندار آن باشند.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه باید روایت گری هنرمندانه داشته باشیم و این نوع روایت گری، آدم خودش را میطلبد گفت: در حوزه اطلاع رسانی هنرمندانه با رویکرد روایت صادقانه و باورپذیر باید در قالبهای اثربخش انجام گیرد.
خلجی رفع شبهات را یک اصل اساسی در جنگ ترکیبی دانست و افزود: هر جا توانسته ایم صادقانه روایت گری کنیم و به شبهات پاسخ دهیم آنجا موفق بوده ایم.
وی مدیران دستگاههای اجرایی را مسئول حوزه اطلاع رسانی دانست و افزود: بر اساس مصوبه دولت، مدیران دستگاههای اجرایی مسئول نتیجه سیاستگذاری، اجرا و برنامه ریزی در حوزه اطلاع رسانی هستند و اگر ضعفی وجود دارد ابتدا به خود مدیر پاسخگوست.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت ادامه داد: مدیران در وهله اول باید افراد آگاه به حوزه اطلاع رسانی را برای روابط عمومی انتخاب، سپس با تامین امکانات لازم از این حوزه حمایت کنند.
خلجی در ادامه تدوین پیوست رسانهای و اطلاع رسانی پروژههای کلان را بسیار مهم و الزامی دانست و آنرا مورد تاکید قرار داد.