مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در سفر خود به استان یزد، نشست مشترکی را با مهران فاطمی استاندار یزد داشت و در این نشست در پاسخ به پیشنهاد استاندار یزد برای ثبت شهر یزد بهعنوان شهر زیورآلات سنتی گفت: پرونده ثبت جهانی شاخصهایی دارد، با توجه به اینکه ارزیابهای یونسکو در حال حاضر به ایران آمدهاند اگر به یزد سفر کنند، خوب خواهد بود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه زیورآلات دربرگیرنده انواع مختلف است، تصریح کرد: با توجه به دامنه وسیع آن و نقش سایر مناطق در این حوزه، باید جزئیتر نگاه شود. با توجه به اینکه یزد در زمینه طلا و جواهرات قابلیت بالایی دارد، در این بخش میتوان کار بیشتری انجام داد.
او بر ورود المانهای سنتی شهر و کارهای دستی تأکید کرد و گفت: جایگاه صنعت طلا و هنر طلا باید در شهر یزد به نمایش گذاشته شود و نشان جغرافیایی آن ثبت شود که خوشبختانه پرونده آن از سوی شهرداری تکمیل میشود.
جلالی عنوان کرد: ثبت صنایعدستی، ثبت توانایی افراد است و با توجه به فعالیت شهر شاهدیه یزد در زمینه شعربافی و گستردگی این صنعت در منطقه شهر شاهدیه شهر ملی شعربافی میشود.
او با تأکید بر لزوم همراهی و همافزایی سه بخش میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار داشت: صنایعدستی به احیای بافت تاریخی کمک میکند، خانهها اگر اقامتی شود آبریزی زیادی دارد، اما اگر کارگاه صنایعدستی شود ارزشافزوده خواهد داشت.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور خاطرنشان کرد: در بحث صنایعدستی، نگاه چند ساحتی نیاز است، چراکه پیوند نسلی و انسجام نسلی با حضور مادربزرگان و فرزندان و خردسالان اتفاق میافتد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی در این دیدار با اشاره به بحران آفت موریانه، خواستار تشکیل ستاد بحران در این خصوص شد و افزود: متأسفانه ۴ محله از ۱۵ محله تفت درگیر آفت موریانه شده است.
سید مصطفی فاطمی با بیان اینکه بخش عمدهای از شهر درگیر شده است، گفت: سموم موریانه گران است، اما در هر صورت باید جلوی گسترش را گرفت. اگر این روند گسترش پیدا کند به شهر یزد هم سرایت خواهد کرد.
مهران فاطمی، استاندار یزد هم گفت: یزد یک بسته کاملی از میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را دارد و ما درخواست داریم در امر تبدیل یزد به شهر جهانی طلا تلاش شود.